torsdag 21 oktober 2010

med smak av Thailand

Dagens middagstips: nudelwok med kyckling!

Jag brukar vanligtvis inte lyckas särskilt bra med wok. Delvis beror det kanske på att jag vägrar använda en halv flaska woksås ditt och en dl woksås datt för att få till det. Dagens wok var ett stooort framsteg.
Vitkål och morötter hyvlade i små tunna strimlor, strimlad paprika, hackad lök. Kycklingfilé marinerad i vitlök, soya, olja och chili. Och så kokta nudlar och broccoli och en skvätt sweet chilisås (hmm, den är basvara hos oss, räknas inte som halvfabrikat eller tillkrånglad ingrediens...). Lite Sambal oelek på slutet för att få lite hetta.
Jag åt som en tok, de andra två tyckte att det var ok. Wok en gång i veckan från och med nu :-)

2 kommentarer:

Hanna sa...

Låter gott!

Ing-Marie sa...

Tyckte det lätt jättegott, skulle också ätit mig proppmätt. Här är också sweet chilisås med i det mesta