tisdag 25 december 2007

gåvor till tomten

Barn brukar ge sina gamla nappar till tomten men i den här familjen är det mamman som borde ge klapp till honom. Han kanske kan pensionera sina renar nu, det är nämligen mitt körkort jag syftar på! För en dryg månad sedan backade jag in i ett träd hemma hos min pappa. Igår var det dags igen, denna gång i en stolpe... Första gången räddad av dragkroken, denna gång gick det sämre. Kofångare, bakskärm och lykta fick ta smällen istället. Tur att man är stenrik småbarnsmamma, hahaha! Annars har julen varit mycket trevlig (vad det nu är för tröst). Nora har fått fina och bra saker. Vi är väldigt nöjda, det är inget som kommer behöva hamna på "barnrummet på vinden"! I lördags köpte vi ny soffa till vårt nya fina rum och imorgon ska pappan köpa ny tv. Sedan är det bara massor kvar! Köket är i bruk men inte klart, saknas lite grejer både här och där. Sedan måste vi leta efter ett nytt matbord, tips mottages med tacksamhet! Här kommer några bilder från Noras 8 månadersfirande (eller var det kanske mest jesus vi firade?!) första träffen med tomten (Noras lätta klädsel skyller vi på en eldningsglad morfar!) kul med presentpapper och snören! Bussig kusin skjutsar i nya gåvagnen, vi får väl se om hon vill lära sig att köra själv också!

fredag 14 december 2007

äntligen kök!

Nu har jag släpat upp nästan alla köksprylar från källaren, det känns sååå bra! Nya köket är helt underbart, långt bättre än vad jag ens hoppades på innan vi började! Tur är väl det för vägen hit har ju varit ganska lång... Hur som helst är jag väldigt glad att vi gjorde slag i saken för det gamla köket var i minsta laget.

torsdag 13 december 2007

luciafirande!

Morgonfika på sängen med lilla tärnan!

friska?

När det visade sig att Nora inte var sjuk så passade jag på att få kräksjukan istället! Jag måste vara världens mest kräksjuke mottagliga människa, det räcker att någon pratar om det så blir jag sjuk. Nu mår jag bättre och hoppas att resten av familjen klarar sig (och alla andra, för det är inte kul). Idag är det lucia och snart, snart ska vi gå in och väcka pappa. Nora har fått lucialinne från tradera, min räddare i nöden. Luciakrona har vi inte men väl ett tärnljus som liten tycker är sååå spännande! Min julgran blev inte bra på bild, så alla som vill se är välkomna hit istället! Gardinerna som inhandlats och lagts upp för att sitta i vardagsrummet har förpassats till sovrummen... De är något för korta men passar iallafall bättre där. Tur att jag kom på den briljanta idén när jag insåg att jag inte ville ha dem i tvrummet!!! (då behöver ju inte Micke muttra att det var ett onödigt inköp, för det var det väl inte?!) kvällsmys i mammas och pappas säng! ofärdig adventsljusstake Noras fönster

tisdag 11 december 2007

friskförklarad

Så gott som iallafall. Nu har de odlat färdigt i Noras kiss, hon är frisk! Förmodligen var det inte blod enligt läkaren utan salt... Tydligen kan det bli rosa prickar i blöjan då. Det har skickats ett urinprov till på odling för säkerhetsskull men hon var så gott som säker på att min lilla skrutt är frisk! Skööönt! Synd att det inte pratades om salt i lördags bara... (det var INTE jag som trodde att det var blod i urinen det var dem.) Trevligare inlägg och eventuellt en bild på julgranen kommer en annan dag!

söndag 9 december 2007

lååång vecka!

I måndags började jag jobba efter ca 7 ½ månaders föräldraledighet! Det har gått jättebra och det är så trevligt att träffa alla gamla (hihi) jobbarkompisar. Nora och Micke tycker också att det är bra att jag jobbar, de trivs bra ihop mina älsklingar! Vi har skiftbyte hemma vid 13.30, då pratas det blöjor, sömn och mat... Nu är jag ledig en vecka innan det är dags för 40 nya timmar, lite lyxigt! I tisdags var det sim, den andra bebisen var inte där så Nora fick ännu en privatlektion. Eftersom att pappa jobbar efetrmiddag så var mormor med och då är det obligatoriskt med ett Lidl besök innan vi lämnar Hallsberg. Torsdag 05.12-13.12 arbete, 13.30-15.30 civilförsvaret på bvc 16.00 kalas hos systeryster... Fredag 05.12-13.12 arbete 13.00(!!!) mammabarn fika hos Johanna och Melker (och Jimmy!) Lite mycket aktiviteter kanske men nu har vi ju en vilovecka! I lördags var mamma och jag på Marieberg och bokade resa. Mallora 3 juni 1v känns helt okej!!! Det blev naturligtvis lite annan shopping också, som vanligt bara till Nora! När vi kom hem blev det mindre trevligt. Nora fick en förtidig julklapp, en potta som jag tyckte att hon skulle provsitta. När blöjan åkte av var det "rosa prickar" i den, blod... Jag tyckte det var lite läskigt men satte på en ny för att kunna se om det kom mer. Nästa blöjbyte var likadant. Jag ringde då vårdrådgivningen (eller vad det heter) och fick veta att vi skulle åka till akuten. Micke som var på grabbkväll plockades upp på vägen. Var på akuten ca två timmar, de tog snabbsänka, urinprov och kollade öron, hals, körtlar, mage och lite till utan att hitta något fel. På tisdag ska vi till barnavdelningen för att få svar på en urinodling sen får vi se vad som händer. Nora mår iallafall bra, inget gnäll och ingen feber. Idag har mr M tillbringat en del tid i sängen, övriga familjen har promenerat och grejat. På middagen var vi hos familjen Wallskog och käkade god mat och tjattrade lite, sedan var vi ute och "plockade" en gran. Den är nu klädd och klar att njutas, underbart! Hoppas att den håller sig fräsch lääänge! Mallis

söndag 2 december 2007

advent

Jag måste erkänna en sak... Jag inte kunde hålla mig, satte upp de första adventsljusstakarna redan i torsdag. Får man skylla på att november är så mörk och trist? Att det är en lightvariant av ljusterapi?! Helgen har hur som helst varit bra. Nu lyser stjärnor och stakar i alla fönster och ljusslingorna är på plats ute. Jag lyckades gör en lightvariant på en sådan också, råkade förväxla två transformatorer så den ena slingans ljus lös nästan inte alls! (Det är numera åtgärdat och de lyser nu så fint så fint.) Vi har fikat och ätit gott, spelat spel halva natten och just inte hantverkat något alls, ovanligt! Vi ska försöka göra ett ryck nu... Det är nu 14 timmar och 22 minuter kvar tills jag börjar jobba, behöver jag tala om att jag har söndagsångest?! stjärna i ett allt mer fördigt kök!