onsdag 27 februari 2008

Välkommen lilla kusin!

Imorse tog väntan slut, den lilla tittade ut! Lääängtar tills vi får träffa henne och den lilla kille som just blivit storebror!!! Nu är det läggdags!

måndag 25 februari 2008

fotograf Persson

Nu har jag jagat N färdigt för den här gången. Försöker fånga det vackraste jag har varje månad runt hennes "månadsdag" dvs den tjugofjärde.
72 bilder var vad som fick plats på minneskortet och ska jag vara ärlig tror jag inte att en enda är bra... Jag borde laga mat, tvätta och städa men helt ärligt: hur kul?!!
Här kommer några av de bättre 10 månaderskorten, och ja ganska nöjd är jag nog ändå!

lördag 23 februari 2008

jag blir tokig!

Jag har redigerat det senaste inlägget cirka tio gånger men det gååår inte, vad gör jag för fel?!! Håll tillgodo med det som det är, för nu orkar jag inte försöka igen!

lägesrapport

Nora "kaskryper" fort som tusan och reser sig mot allt möjligt (och omöjligt) mamma och pappa får jag från morgon till kväll...
Igår lagade jag en laddning mat åt henne, denna gång med många och stooora bitar. Det går jättebra nu, skönt, snart kan hon äta samma mat som oss. Eller?... Tacos, kebab, pizza, kinamat...



I veckan har jag bakat inför kommande veckans ljusparty, semlor och chokladbollar blir det för den som kommer (försöker inte alls värva nya kunder...)! Ska handla lite gott bröd på kondiset här i byn också.



Har försökt att ta bilder på diverse grejer som vi ska lägga ut på blocket, lite vemodigt...


Volangerna är klara! Nu är det "bara" resten kvar, alla sitsar ska klippas ut och sicksackas och alla band ska klippas till och sys... Mamma var här och gav nya instruktioner igår så jag kan göra liite på egen hand iallafall! Det kommer att bli sååå fint :-)


Vi gick till affären igår i stormen och promenerade i snöregnet igår kväll. Idag skiner solen, kanske kan blir en prommis med hund och vagn snart.

Ikväll ska vi äta middag hemma hos vänner, precis som igår, gratis är gott!!!


Idag har jag kommit på att jag har bebislängtan! Längtar efter Noras lilla kusin som kan komma precis när som helst nu.
Jag har haft så fullt upp med allt mitt eget så jag har inte tänkt så mycket på det, men som sagt, nu har jag kommit på att jag längtar!!!



Nora äter själv för första gången...


och andra, tur att haklappen finns!!!


de omtalade volangerna


älskade, underbara vagga som nu ska säljas... snyft!

söndag 17 februari 2008

gah!!!

Oj oj oj vilka fiiina volangdynor... det kommer att bli någongång om hundra år!!!

Min mamma hade lovat att hjälpa mig (och Nora!) att sy när våra karlar gjorde en resa till Tyskland tillsammans. Detta var igår, men vad händer då?! Jo min storasyster, som helt plötsligt lärt sig sy och syr en massa fina saker utan hjälp, snor min mamma (och hennes förstås!) och bokar ett bad på morgonen!!!
Jag hade inget val utan fick ju lov att följa med jag med. Syningen kunde då inte börja förens klockan tolv, eftersom att vi var tvugna att fika på Sveas efter badet.

Detta är vad vi hann igår, sedan kom karlarna hem och tråden tog slut!
Bra va?!!

torsdag 14 februari 2008

ångest...

Mmm... Idag har jag spikat datumet för när jag ska börja jobba heltid, 7/4 blir det. Ja jag vet, det är nästan två månader kvar, men jag fick ändå ångest. Tänk att hemmamammatiden snart är till ända. Tänk att min lillaskrutta ska vara hemma med pappan och inte med mig... Tänk att jag ska jobba typ resten av livet!!!

Efter den här dagen vet jag dock att man hinner en del trots att man jobbar.
Detta har vi gjort:
Micke bjöd på hämtmat från Chinan, mums
Promenerat med Pia och Bella i solen, skönt (men oj vilken fart, puh!)
Monterat Noras cykelsits på min hoj, nu kan vi ut och fara!
Sytt om gardinerna, äntligen...
Dessutom har vi hunnit det vanliga och lite till. Nora har bla varit med om en liten olycka... typ en halv källartrappa lång olycka...


lilla älsklingen på alla hjärtansdag!

Lite bilder på saker som jag faktiskt orkat göra klart, är dålig på just det...
På lördag ska här sys volangdynor, undrar just hur det kommer att gå!


Före...


Efter! (tulpanerna, som borde kortas liiite, är till N från farmor & farfar!)


Före...

Efter! Nu ska det bara in en spotlight eller två, sedan är det bara en hylla kvar!!!

lördag 9 februari 2008

Mmm eller hur!!!

All planer åker rakt ner i soptunnan, här är hela familjen magsjuka! Nora var först ut och börjar må bättre nu, sedan var det min tur och inatt Mickes. Ska försöka klara av den här dagen, hur det nu ska gå till... Imorgon borde vi må bättre.

söndag 3 februari 2008

duk x 2

Min fyndiga syster hade formulerat vår julis till mamma just så. Bio och mat var det som avsågs med det. Jag är inte alls snabbtänkt så jag hade nog inte förstått vad det var, men de listade ut det relativt snabbt. Filmen var redan bestämd, "Arn". Igår blev det av (det tar en stund att få med alla samma kväll...). Nora och Melker dumpades hos famor och farfar innan avresan mot stora staden, hihi. Filmen var sååå bra, tårarna rann mest hela tiden. Längtar, längtar, längtar tills nästa film kommer! Efter käkade vi på Hellas, det smakade kalasbra! Vi kom hem lagom till Noras läggning och vi var inte vakna mycket längre vi... Idag har jag målat första strykningen på soffbordet, det blir superfint! På tisdag ska jag köpa nya gardiner till tvrummet, de gamla ska få ny placering... Hoppas att bild på det kommer i veckan. Till helgen kanske det ska sys volangdynor också!