söndag 30 mars 2008

syskon?!

Här är så lungt och skönt just nu! De stora barnen (Micke och hans kompis!) ser på tv och de små (Nora och hennes kompis) leker i barnrummet. Det är helt otroligt vad bra det går! Syskon kanske inte är så dumt trots allt?

Jag kollade på "Barnmorskorna" häromdagen också. Jag trodde att jag skulle bli avskräckt för all framtid, men inte då. Tårarna sprutade och jag kände "det där vill jag göra igen"! Det är också helt otroligt för jag uppskattade verkligen INTE förlossningen förra gången.

Nu är min ledighet snart slut. Micke jobbar måndag sedan ska vi vara lediga veckan ut tillsammans. Måndag nästa vecka börjar allvaret för mig (och för honom!!!). Det ska bli spännande... Kanske blir det avgörande i barnfrågan, tio till eller aldrig mer!!!
Nora med kille på rummet!

måndag 24 mars 2008

bilder och nya fynd

Här kommer ett inlägg med de utlovade bilderna! Idag har jag varit på auktion och fyndat lite mera grejer också.

Jag fastnade för en trädgårdsmöbel som jag hoppades kunna ropa in. Sliten, gammal och ranglig så den borde inte bli så dyr... trodde jag!
1500:- tror jag att någon stolle med betydligt bättre ekonomi (eller kanske inte?!!) än mig betalade.
Jag köpte en spark som ingen ville ha istället! (Och några lakan, mest för att det var billigt...)

spottarna på plats!
spottar och fönsterlampa


volangdynor?!!


spetslakan från dagens auktion


våran 11 månaderstjej


Noras påskpresent från mamma och pappa!


Min(i) påskakärring (till höger!!!)

söndag 23 mars 2008

Igår var det påskmiddag här. Vi käkade "julbord". Det är iallafall vad jag tycker att det känns som! Vi tycker hur som helst väääldigt mycket om julmat, så vi är så nöjda idag efter att ha ätit resterna till lunch. Nora smakade lite ägg och sallad, det var hon nöjd med! Hon är ju det nästan jämt. Nu har liten feber. Vi mätte igår eftermiddag för att vi tyckte att hon var lite gnällig. Då hade hon 38 grader. När vi sedan tänkte efter lite grann så kom vi fram till att hon varit lite hängig och krånglig med maten sedan i torsdags! Ooops... Vilka dåliga föräldrar som inte kommer på att ungen är sjuk förrens efter två och en halv dag!!! Nu kryper hon runt här nybadad och piggelin. 38,5 i feber men nöjd ändå. De senaste nätterna har hon ätit välling igen. Men men nu är det ju snart pappans tur att ta hand om allt sånt! (Nu börjar det dock låta som om det är dags för sängen...) "Alltiallon" Jan har varit här idag igen och hur bra det blev hoppas jag att jag orkar knäppa bilder på och lägga ut i morgon! Med sig hade han min "sömmerska" så volangdynorna tog ett steg framåt också! Tänk att de kanske blir klara en vacker dag!!! Nu ska barnet nattas, sedan ska vi se på film. Efter att ha sovit middag i 1½ timme så borde vi orka vara vakna en stund till eller hur?!!

onsdag 19 mars 2008

tråkshop

Idag har vi varit och storshoppat men som rubriken antyder så var det inte de roligaste inköpen som klarades av. Japp, vi har handlat mat, 1600:- mat. Min redan magra plånbok är nu helt tooom. Jag fattar inte vart pengarna tar vägen. Kanske borde börja föra "bok" över alla inköp. Fast man skulle nog bli rädd för det man fick se då... Efter matinköpen sprang vi in på skopunkten och Nora fick sina första skor. Tre par (köp 3 betala för 2). Små och jättesöta, hoppas att hon kommer att kunna ha dem när det är dags att börja knata på egenhand! Vi har varit i Hallsberg hos tant och farbror POLISEN också. Fixade pass till lilla fröken. Tokgulligt blev det! Konstigt att de lyckades knäppa en bild på henne överhuvudtaget hon tittade förskräckt på alla grejer mest hela tiden. På förmiddagen lagade vi lasagne, en barnvänlig variant. Jag tyckte det smakade bra, imorgon vet vi om barnen tycker det också (Micke och Nora!). Måste skriva några rader om sovandet i familjen också. Nora har, sedan vi bestämde att hon får äta välling på natten, inte ätit välling på natten!!! Helt otroligt, nu har hon inte vaknat och varit ledsen. Jag får gå upp en eller två gånger per natt för att stoppa om henne men inget mer. Lyckliga jag! Imorse sov hon till kl 07.10, perfekt! Jag tänkte att hon skulle sova middag mellan 12 och 14 men när klockan var 11.30 rasade hennes värld samman, började tokgrina och slutade inte! Jag fick kasta på oss kläderna och rusa hemåt (från Killevippen!). Hon somnade efter ca 200 m... Nu ska jag gå kvällspromenad med stora grå. Ska bli skönt att komma ut... not!!!

måndag 17 mars 2008

snö-knoppar!

På eftermiddagen igår var jag (och Nora och Melker!) ute i trädgården. Plockade lite grenar och krattade. Jag passade på att mysa runt och titta på allt som börjar komma ur jorden. Jag är jätte larvig, blir så lycklig för varje grej jag ser som har överlevt vintern. "Åh, rosenhallonet lever!, Åh sommarsnön har överlevt!, Åh här kommer det nya skott!" Ja så går jag runt och jublar. Tur att vi inte har så många olika!!! Jag drog bort lite gräs runt påskliljorna också så at de skulle synas bättre så nu har de väl frusit ihjäl i snön... Det är väl typiskt att det där frusna ska börja falla nu när det bärjat hända lite i jorden. Idag har vi lagat fiskgryta, lillan och jag. Hon tyckte att det smakade gott, mamma och pappa tyckte att det smakade blä! Vi käkade "Lisamacka" med smör, ost och salami till efterrätt! (Kusin Hugo kallar rån för Lisasmörgås, eftersom att det är lillasyster Lisa som äter dem!) Vi har varit en sväng på Killevippen och träffat polarna också. Stora killarna som går själva nu. Nora och Rasmus lekte så sött med varandra... och käkade lite trolldeg... Jag har varit och tagit kort till mitt nya körkort också. Tänk att det är tio år sedan jag fick det i min hand, helt otroligt om man tänker på hur jag kör... och backar!!! Hur som helst inser man lite grejer när man ska ta kort. Jag behöver klippa mig, färga håret, sola, banta... En extreme makeover kanske?!! Men men, vad är väl en bal på slottet, jag mår ju bra iallafall!

söndag 16 mars 2008

ljusare tider

De allra flesta har väl märkt att det håller på att bli ljusare nu. Hemma hos oss är det i dubbel, eller kanske trippel, bemärkelse! Igår var min mamma och hennes man här. Han är vår underbara "hjälpare". Fixar en massa saker som vi inte riktigt vet hur vi vill eller ska göra. Igår förberedde han och Micke lite för uppsättning av en "balk" mellan köket och rummet. Vi har liksom inte fått klart det än... Nu ligger reglarna till sågade, "yxade", och grundade nere i källaren och bara väääntar på att komma på plats. Uttagen för SPOTTARNA är också klara, så snart, snart kanske vi har lite bättre belysning i köket! Mamma och jag höll oss, hund och unge ur vägen för hantverkarna. Vi tog en promenad till Bodarne loppis. (Hängde på låset när de öppnade!) Fyndade en liten lampa till köksfönstret som förhoppningsvis också kommer att ge liiite bättre arbetsljus. Idag har Micke köpt sig en sovmorgon (för dyra pengar!) så han ligger kvar i sängen än. Nora ligger i källaren och sover i vagnen, jag hoppas att hon sover länge... Vällingavvänjningen gick till att börja med väldigt bra men inte nu längre. Hon vaknar klockan fyra (men bara varannan natt?!) och vägrar att somna om. Efter att ha försökt söva om i cirka 50 minuter har vi gett upp och gett henne flaskan. Då sörplar hon i sig rubbet och somnar om dirkekt. Nu har vi bestämt oss för att inte försöka mer, hon får väl äta klockan fyra om det nu är så viktigt för henne! Hoppas att hon är skonsam de närmsta veckorna bara, sedan är det ju pappans tur att ta hand om sånt där!!!

torsdag 13 mars 2008

Junodrömmar

Tänk om det hade varit en Juno!!! (Som min syster först trodde att jag menade)

Juno är en dansk barnsäng från 50 talet som jag lääänge drömt om. Den är helt underbar. Svår att få tag i, och väldigt dyr. Tror att man får ge ca 4000:- för en begagnad, om man överhuvudtaget lyckas hitta någon.
Det är en utdragsäng med avtagbara spjälsidor. Man kan alltså använda den till sitt nyfödda barn och sedan i ca 7 år.
Den finns även i nyproduktion, då under namnet Sebra. En Sebra kostar ca 7200:- inkl madrass... Ett tag var jag verkligen inne på att köpa en sådan, för jag älskar verkligen modellen, men priset lyckades till slut hålla mig tillbaka. (Använder man den i 7 år så blir det 1000:-/år, ungefär vad en vanlig säng kostar totalt!!!)

Min (okej jag vet det är Noras!!!) säng för 25:- kommer också att bli jättefin. Nästan lika fin... Eller kanske inte...
sebrasängen, åh vad jag älskar den!!!

söndag 9 mars 2008

födslis

"Idag är ingen vanlig dag för idag är det min födelsedag"

Lycklig som en liten lärka trallar jag på "Lottas födelsedagssång" (Lotta på Bråkmakargatan)Jag kan bara den raden men det räcker för mig!

Inatt mellan fyra och sju har jag sovit på madrass i Noras rum... Hon hade en massa små ljud för sig (dock inga skrik eller tårar) men vi somnade nog om ganska omgående. Klockan sex var hon vaken en sväng igen men sedan sov vi till sju.

Igår natt sov hon heeela natten, lite små ljud vid 00.00 så att jag var inne och stoppade om henne bara.

Svärmor var här med en vas igår, hon hade varit på loppis och allt var "sååå billigt". Loppis ligger här i byn så trots mitt köpstopp kastade jag mig på telefonen och ringde Maria, hon följde gärna med!

När vi kom in tänkte jag "nä fy" kändes inte alls bra, men sedan...
I källaren fanns min (Noras) säng!!! Jag har kollat på blocket efter en gammal utdragsäng men inte hittat något. Men här fanns den, inget märkvärdigt men för 25:- så!!!
Hittade en bänk också som ska bli "kök" till Noras rum. 30:- hoppas jag att den var värd iallafall.

Lilla fröken reser sig och släpper taget nu. Hon står lull (eller också inte!!!) i cirka en halv sekund innan hon faller ner på rumpan igen.

Idag blir det kalas med bullar, tårta och alla kusiner (Noras alltså!!!) Vi längtar!
Här kommer bilder på fynden:
Fin va?!!
Här är pentryt!!!

torsdag 6 mars 2008

Layoutproblem

Jag önskar att jag kunde någonting om datorer, eller iallafall någon engelska! Jag har ingen aaaning om vad jag gör för fel och alla inlägg blir konstiga på olika vis. Men men, jag bloggar för min egen skull. Är det någon läsare som stör sig på alla "fula stycken" så är den välkommen att hjälpa mig!!!

torsdagsrapport

Idag har vi varit på Casselgårdens öppnabarntimmar. Mycket trevligt tycker jag, och förhoppningsvis Nora! Vi lämnade in vår "ansökan" om medlemskap för Nora i svenska kyrkan också. Vi har valt att inte döpa henne, vi känner inte för det helt enkelt. Hon får välja själv så småning om. Jag var femton år när jag döptes och det gick bra det med!

Denna vecka har jag försökt att gå en lite längre och raskare promenad med hund och vagn. Jag kan meddela att det nu känns i låren... Träningsverk av att gå, hur otränad är man då på en skala?!! Inatt började vi med "nattvälling avvänjning". Det blev lite tokigt, hon vaknade klockan 05.50 och ville ha välling. När den inte kom som den brukar blev hon ledsen och arg och ville inte somna om... Klockan 06.45, när hon var tyst en hundradels sekund, passade jag på att storma in och tjoa "nu är det morgon, dags att gå upp" så glatt jag bara kunde. Klockan 08.00 sov hon första middagsluren... Nu är hon snart redo för sängen, undrar just hur denna natt kommer att bli... Trött som skrutt, somnade nästan i kvällsgröten rapportera pappan!

tisdag 4 mars 2008

ny jumbobokning!

Har haft ångest typ heeela natten...

Det handlar ju trots allt om en hel hög med slantar. Så nu har jag suttit här och letat och letat efter andra alternativ och nu är det fixat!
Genom att åka en vecka tidigare har vi sparat 1600:- i övrigt är det exakt samma resa som igår. Detta betyder ju dessutom att det är en vecka mindre kvar till avresa!!!
Micke har dragit sitt strå till stacken och sett till att han får jobba den veckan Nora och jag är med min mamma på Mallis. Det sparar ju lite på dagarna! Och ja, Nora kommer att vara ett berest barn, två charterresor inom ett halvår!
Nu Nora börjar vara riktigt trött på mitt surfande, så nu ska vi nog försöka gå ut en sväng. Solen skiner så härligt idag också!
Har för övrigt fortfarande inte sålt något på annonsen från igår. Folk fattar nog inte hur fin vaggan är. Den är juu så fin att jag skulle vilja ha den kvar själv!!!

måndag 3 mars 2008

jumboplatser bokade!!!

Idag har det varit soligt och skönt och vad kan då passa bättre än att boka en resa till ett ställe där det ofta är soligt och skönt?!! Vi har en gång förut rest runt typ halva jordklotet för att sola och bada. När vi kom hem lovade vi dyrt och heligt att vi aaaldrig skulle göra det med barn... Vi är dock inte sämre än att vi har hunnit ändra oss. Nora är ju så snäll också... Nu ska jag inte be om ursäkt längre, jag både hoppas och tror att det kommer att gå bra. Vi ska ju dessutom flyga direktflyg den här gången. Tar drygt 10 timmar, bara lite mer än dubbelt upp mot Kanarieöarna... (sista ursäkten, jag lovar!) Nu har vi något att drömma om inatt, och några nätter till! 5/12 bär det av, kommer hem den 20:de dvs lagom till jul! Jag har lagt ut lite grejer på blocket idag i hopp om att få in lite slantar, än är det inget vidare drag dock... Ska vi dessutom finansiera resan så lär det få bli mååånga annonser.

söndag 2 mars 2008

fest!

Igår var vi på fest, min "plastpappa" har fyllt 50 år så det var honom vi firade. Mycket sång blev det. Jag vet inte om jag förut varit med om att sjunga födelsedagssång fyra gånger för ett och samma födelsedagsbarn på en och samma tillställning!)

God mat och gott i glasen, en lyckad fest helt enkelt. Micke var inte helt nöjd med att vara den som hade hand om bilnyckeln, han muttrade ett antal gånger att han minsann hade åkt 130 mil för att få hem det vi andra nu fick smaka på...
En liten skara glada barn fanns det där också. Sex stycken barnbarn har de tillsammans hunnit samla på sig. Den älsta är 3 år och 4 månader, den yngsta 3 dagar (fyra idag)!
De större av dem hittade ganska snart både vindruvor, godis och "kex" som Hampus kallade chipsen...
Min "plastbror" Henrik och hans flickvän fick utstå ett förhör om sin senaste utlandsvistelse. De är nyss hemkomna från en Thailandsresa och vi är liiite sugna på en sådan vi med. Vet dock inte om jag törs ge mig iväg men liten. Med deras tjej på 2 ½ år hade allt gått jättebra, kanske skulle det göra det för oss också? Vi drömmer vidare...
Vår lilla tjej höll sig vaken till klockan 22.00, då fick hon välling och somnade sedan till "August och Lotta" (i lokalen fanns en man som verkligen ville att vi skulle sjunga!) Hur som helst hoppades Noras mamma och pappa på sovmorgon idag, men icke! Klockan 06.30, alltså tidigare än vanligt, öppnades de stora blå. N. var redo att utforska en ny dag! Men men, när man väl är uppe så känns det helt okej. Jag hoppas dock på att få vila en liten stund senare idag.