söndag 27 april 2008

puh!

Här har det varit full fart hela helgen. Mammabarnfika i fredags, mammorna i vår föräldragrupp och deras små killar var här och smaskade fruktsallad.



Fredagsmiddag blev grillade hamburgare, premiärgrillning! Jag älskar grillat. Finns kanske lyxigare saker att lägga på gallret, men hamburgare är faktiskt väldigt gott!



Vi hade Noras kompisar Albin och Axel, här en stund i lördags. Det gick utmärkt att var barnvakt åt två så skötsamma killar! Vi grillade korv till lunch, det smakade bra.



Klockan tre var det dags för födelsedagskalas. 14 gäster hade vår lilla docka. Mååånga presenter blev det. Man kan undra om folk verkligen tycker att det är så roligt att se mig öppna paket?!!

Odopad som hon är fick hon sitt första halsband, så gulligt! Ett paket från "Country by mail" fanns där också... De aldeles underbara vita bokstäverna som jag så länge trånat efter. Nu ska jag bara bestämma vart de ska sitta "NORA" kommer det iallafall att stå (funderade på ARON, men det kanske skulle se tokigt ut?!)


Tjejen höll på att somna i kvällsgröten, behövde inte vaggas till sömns och sov sedan hela natten, 12 timmar... Det är jobbigt att bli gammal!!!



Kvällen tillbringade vi framför tv:n, körslaget förstås! Sååå kul att Laxå hänger kvar. Nästa vecka blir det nog väldigt tufft... Hoppas att vi alla nu hjälper dem fram till "finalen". Rösta, rösta, rösta!



Idag har Nora och jag varit i Kumla och badat tillsammans med familjen Henriksen. Lilla E badade i badhuset för allra första gången. Jag tror nog att hon tyckte om det! Nora var nöjd iallafall, hon gillar att plaska och att fånga H:s armpuffar...



Nu kan liten ha teaparty!


nya möbler och nytt vrålåk!


tårtätning (onödigt tycker jag men det fanns andra som ville ha det så...)


misslyckad frosting men goda ändå!

torsdag 24 april 2008

bilder!


mamma och pappas favoritmat?!


paketöppning


mormor bjuder på kaffe, gott!

liten blir stor!

Idag fyller älsklingen 1 år. Ett lååångt och mycket innehållsrikt år har passerat. Det är svårt att förstå att hon för 366 dagar sedan var alldeles nyfödd och låg i sin lilla genomskinliga plastbalja på BB. Hon sov mest hela tiden och ville inte ammas. Idag sover hon helst inte alls och älskar att äta!!! Nu ska jag fixa smörgåstårtan inför dagens kalas. Kanske återkommer med bilder i kväll!

tisdag 22 april 2008

kalasdags

Här planeras nu för ett stort brakkalas! Lilla bebis fyller ett år på torsdag. Älskade lilla unge, otroligt vad tiden går fort! Mycket är det som ska bakas innan vi kan ta emot några gäster. Satt och planerade lite på jobbet idag... Så kul hade jag! Ska försöka slänga ihop några kakor på fredagkväll, misslyckas det så är ju faktiskt ICA öppet på lördagar också... (kalaset är kl 15 så det är ju lugnt!) Skulle vara kul att göra färdigt köket innan, men vi har lite delade meningar om hur, så det kan vi glömma... (Någon som är förvånad över att M och M inte tycker lika?!) Det är väl kanske lika bra att han får göra på sitt sätt, då blir det ju iallafall gjort. Men jag står fast vid att mitt sätt är det rätta, finaste och bästa!!! Nu ska jag gå och lägga mig, natti natti!

måndag 21 april 2008

veckoblogg

Kan man väl säga att detta har blivit... Svårt att hinna med att skriva, det finns så mycket annat man vill/måste göra.

Det fungerar kalasbra för oss med jobb och föräldraledigt. Vi har haft lite diskussioner om vem som ska sköta vad, men nu känns det som att vi har hittat våra nya roller. Jag trivs med att jobba och Micke trivs med att vara hemma = frid och fröjd!

Fotbollsspelare kallar jag mig nu. Har tränat en hel massa gånger och känner att jag är på gång! Har ont i hela kroppen men är ändå lycklig, jag gillar verkligen fotboll!!! Ibland lyckas jag med någon liten grej på träningen (exempelvis en mottagning eller ett skott) och då blir jag glad. Tyvärr händer det inte så ofta ännu...

Förra veckan passade jag på att vara en bra mamma och ta med min lilla tjej på öppen förskoleverksamhet. Vi hann med så väl den kommunala som den kyrkliga, det är trevligt tycker vi!

I lördags visade M prov på sina matlagningskunskaper, bakade pizza i klass med Ivan (och det mina vänner är inte dåligt vill jag lova!). Det, godis och annat onyttigt käkade vi till körslaget, veckans höjdpunkt. Heja, heja!

Hoppas att alla mina läsare har råd att rösta iallafall en gång på vår kör på lördag. Komihåg att det bara kostar 6:- (typ, va?!) och tänk vad roligt om de kan få fortsätta sjunga i tv!

På söndagseftermiddagen invigde Nora och jag vårt nyaste inköp, på en myspromenad med halva släkten! Vi åkte till Trystorps ekhagar (tror att det är det riktiga namnet!) där vi träffade kusinerna från Kumla, och moster förstås, samt min pappa med fru och tonåringar.



Med massor av fika i ryggsäckarna knatade vi runt under de gamla ekarna. Uuunderbart! Vackert väder, trevlig sällskap och hav av vitsippor. Det är en liten pärla inte långt hemifrån. Jag älskar sådana utflykter.


Nora sitter bekvämt i den, för oss, nya bärstolen.


Kille med mycket spring i benen poserar för alla med kamera och mobil...


Smakar lite på löven. Hmm, ek kanske?!!


Arkivbild på ett annat provsmak. Hmm, potatis kanske?!

måndag 14 april 2008

andra veckan!

Ja då var det snart dags för eftermiddagsskiftet. Konstig känsla att behöva gå till jobbet när resen av familjen är hemma. Nora och jag har varit och handlat lite mat så jag har till matsäck och hon till mellanmål. Liten, som just nu sover middag i vagnen, har övat sig i "gång" mest hela helgen. Det går bättre och bättre, hon har blivit mycket stadigare nu. Återkommer med rapport om hur det känns att jobba heltid en annan dag!

fredag 11 april 2008

1/2000!

Nu är den avklarad, den första veckan av resten av mitt arbetsliv! Om det går 50 arbetsveckor på ett år och jag ska jobba tills jag blir 68 så borde det betyda att jag just klarat av den första tvåtusendelen. Det känns ju bra... Eller inte!!! Veckan har gått fort och bra. Vi har lite dåligt med jobb på min avdelning vilket gör det hela lite långsammare än vanligt, hoppas på en vändning snart. Jag har börjat träna fotboll igen. Det känns bra att röra lite sig men tyvärr är det nästan bara 15-16 åringar i laget. Inte nog med att jag känner mig som värsta tanten och är helt kass, jag saknar kamratskapen också. I måndags köpte jag nya benskydd så jag tror nog att jag tänker fortsätta iallafall! Vår älskade och helt underbara takvagga har hittat ett nytt hem. Såldes i måndags (med ganska stor ekonomiskförlust...) exakt ett år efter att den hängdes upp här hos oss. Känns lite vemodigt samtidigt som det känns helt rätt. Man kan inte spara på allt, som vissa i den lite äldre generationen verkar tycka... Nu är det läggdags för vår lilla surunge. Hon måste känna att vi har ändrat på något, för den här veckan har hon varit helt hopplös. Vill inte sova varesig morgon, dag eller kväll. Gnäller, gråter och skriker. Är som en mask så fort man tar i henne och det gör naturligtvis det lite svårt att byta blöja, borsta tänder, ta på kläder med mera. En glad glimt från vår vardag just nu är dock att just den lilla surungen börjat gå! Mest ett par steg men har en toppnotering idag på 5 st! En annan glad grej är att kompisen Axel 4 år har varit här och lekt idag. Det är superbra. han tog hand om Nora och jag bakade kakor. Kanske tur för mig att det var hans favoritkakor (tror jag). Efter det var vi i lekparken och gungade en liten favogrej Nora har. Min mamma har varit här också. Vi kollade lite på vår Mallorca resa och gjorde slutbetalningen, så snart bär det av! Jag tror att det var 8 veckor kvar i tisdags.

lördag 5 april 2008

weiiii!

Igår Ullared och Gekås idag barnledigt, resturangbesök och körslaget jippi!!! Gekås är ett favoställe, köpte inget särskilt men är nöjd ändå. Inatt ska Nora sova hos mormor och morfar Jan, enligt rapport från Pelltorp är läget stabilt. Mobilerna är på och jag är nervös... hoppas att det går fortsatt bra! Vi har nyss tittat på körslaget och jag har insett hur bra kör Laxå har, tack tjejer och killar! Hoppas, hoppas att det håller länge, länge, länge!!! Nu är det läggdags, vi får väl se hur bra man sover när hjärtat inte finns på plats... Saknar henne redan! Micke har förövrigt bjudit på kinamat ikväll, mycket gott. Vi blev lite pikade för hur fort vi slutförde måltiden. Vi åt ändå tvårätters...

onsdag 2 april 2008

Motorsåg är bra att ha!

Vi har sågat ner lite sly,buskar och träd i trädgården. Hoppas, hoppas att syrenerna överlever vår mycket omilda hantering... Allt har sågats av i marknivå! Det blev mycket fint men det skulle ändå vara kul om det växte upp lite igen.
Micke önskar sig en minigrävare i födelsedagspresent, och det tycker jag skulle vara bra om han fick. Kostar väl cirka 100 000, men tänk vad fint vi skulle kunna göra då!!!
Vi sågade ner alla taggbuskar och allt annat i häcken utanför "lilla huset" (huset på gården som naturligtvis skulle renoveras och hyras ut om vi bara hade tid och lust). Där skulle det nu vara så fint med ett litet vitt staket.
Runt hela tomten skulle det vara fint med ett staket eller en häck av något slag. Igår bestämde vi att vi ska fråga alla som kommer på besök vad de tycker skulle passa bäst.
Nu frågar jag samma sak här: Vad skulle du ha runt vår gård om du bodde här? Alla förslag är välkomna: plank, mur, staket, stängsel, gran, syren... osv! Hoppas nu att alla läsare svarar! (för visst finns det fler än J och H?!)