fredag 30 maj 2008

badutflykt

Nora och jag har firat min lediga fredag med ett besök i Djupadalsbadet (tror jag att det heter!) tillsammans med Kumla kusinerna.

Tokvarmt och massor av sol. Det var vår första riktiga solutflykt så jag var väldigt rädd att hon skulle bränna sig, men jag tror att det gick bra.

Badet avslutades tyvärr med en vådlig vurpa av unge herr Henriksen. Det gick i en faslig fart, och resulterade i en hel del blod... Men som mamman sa "ingen vits att springa om man ska springa långsamt". Jag tror att han klarade det ganska bra ändå.


kameran var med såklart (men det blev bara en bild, sedan tog batterierna slut!)

söndag 25 maj 2008

snart bad!

Äntligen har vi fixat poolen inför sommaren. Eftersom att vi inte kommit på något bra sätt att vintertäcka så blir den varje år minst sagt smutsig.
När jag såg solen skina redan från första stund idag så bestämde jag mig, dags för pooltvätt!
M hjälpte till att pumpa ur det sista äckelvattnet och kom på den smarta idén att sopa bort algerna. Han hämtade vår stooora sopborste och vips så var botten ren! Snabbt som tusan gick det och nu är poolen skinande ren.
Nora hjälpte mig när jag skulle dammsuga upp det sista skräpet (med ergorapidon förstås!).

Liten har hittat en god plats att sitta och vila på...
Vi har också hunnit med att fira farmor på morsdag, hon fick en digitalkamera. Jag och Mickes syster har lovat att hjälpa henne med den, vi får väl se hur det går...
På vägen från farmor stannade vi och hälsade på hästen, den kom riktigt nära och jag vågade mig på att klappa. Tror att N tyckte att det var trevligt, men en sak ska hon veta, här blir aldrig någonsin tal om en egen häst!!!

lördag 24 maj 2008

jobb, jobb, jobb

Igår firade vi fredag med ett besök på Dahlins, byns Kinaresturang. Sedan firade vi mor på hennes födelsedag. God mat och gott sällskap, tack tack! Vi bokade även biljetter till "Arns Cecilia", det är vår morsdagspresent. Det ska bli kul, jag är lite kär i Arn tror jag!!!
Efter en lååång förmiddagsvecka kommer ytterligare en arbetsdag. Vi var ett stort gäng som jobbade över idag, alla lika sugna på lite extra semesterpengar...


Micke har varit på folkracebanan hela dagen så Nora har tillbringat förmiddagen hos farmor och farfar. Jag hämtade henne där och tog en sväng till Venabanan för att se hur det gick där. Då hade M redan gett upp, bilen gick sådär tyckte han...


Nu är vi hemma och skruttan leker med sitt nylånade flygplan! Den gode kusinen Hampus har lånat ut det, hans mamma lurade i honom att det var rättvist eftersom att han fick en simring av Nora! (den kostade 10:- på klädjätten och den var alldeles för stor för henne)
Nora laddar inför Mallis resan!

onsdag 21 maj 2008

intensivt

Micke håller på och fixar med sin bilkärra, till Noras (och min!) lycka gör han det hos sin syster med familj.

I måndags var vi där och efter nu pågående gräsklippning väntar en ny tripp. I förrgår promenerade mammor och barn till postlådan, där grannens kossor är. Tror att alla tyckte att det var roligt!

Igår var hela familjen i Kumla och badade tillsammans med min syster med barn. Jättekul tyckte iallafall barn och mammor...
Efter en snabb shopping på Maxi åkte vi hem och jag stack på fotbollsträning. Det var en månad sedan sist! Det får man väl vänja sig med när man jobbar skift (och blir förkyld "fel" vecka!)


full fart på N och kusinerna


Lisa vill klättra!

söndag 18 maj 2008

tjejdag

N och jag har varit på shopping tur med min syster och N:s kusin E idag. En mycket lyckad dag!

Småtjejerna sov i vagnen när Hanna provade några tusen jeans (tur för henne att hon till slut köpte 2 par!). Nora vaknade lagom när det var klart men Elvira sov vidare mest hela dagen.
Kändes lite smått lyxigt att vi bara hade en barnvagn med oss, skönt för Hampus att slippa shopping också kanske... Jag är sååå impad av P&T vagnen, super smidig! Och ingen människa märker att man har två barn med sig!
Nu sover min lilla prinsessa och jag ska gå ner i källaren för att måla... En förkylning kom visst ivägen för det där färdigställandet av bokhylla nr 2, så nu är det dags att ta tag i det igen! Längtar efter att måla andra saker, fick lust att apa efter systers senaste projekt (törs inte avslöja vad!).

lördag 17 maj 2008

kalasigt igen

Regnet vräker ner och det är kallt som skrutt, typiskt när det är helg. Jag har den stora lyckan att jobba på en arbetsplats där man får extra betalt om man jobbar en sådan dag! Jag vet inte varför de betalar extra, kompensation för att det regnar kanske? Eller för att det är lördag?
Jag har hur som helst jobbat idag, 05.00-13.00. Många sköna slantar som trillar in, det gör gott i plånboken vill jag lova.
Micke har fyllt många år och firades idag. Hemmagjord smörgåstårta (såklart!) och kaffe med kaka. I paketen låg: pengar, blomma och en dammsugare(!). Jag tror att han är nöjd, han gillar faktiskt att dammsuga!
så här ser den ut!

tisdag 13 maj 2008

djurgården

Igår var vi hundvakt hos Mickes morbror en stund på förmiddagen. Hundarna var i sin kompostgallerhage och vi gick runt på gården och tittade på alla deras djur. Kycklingar, hönor, tuppar, ankor, gäss, kaniner, får och en get.

Jag lyckades få se en kyckling kläckas, häftigt! Nora gillade de små kycklingarna och kaninerna bäst tror jag. (Allra bäst är så klart hennes egna gosebjörn Melker!) Själv tyckte jag att ankbebisarna var bra söta, små dunbollar med anknäbb! Fulast och riktigt läskiga tycker jag att de halvstora kycklingarna är. Jag fattar inte att kycklingfile kan vara så gott efter att ha sett de där otäcka!
Sedan var det dags för jobbet för mig och radarparet M och N for runt i stugorna bortikring och fikade. Bland annat blev det ett besök hos kusinerna Hugo och Lisa. Bra tycker jag för det har tyvärr en tendens att bli alldeles för sällan. Vi måste bättra oss.

söndag 11 maj 2008

söndag

Vi har njutit av solen idag också, underbart skönt väder tycker hela familjen! Jag startade dagen med att ränsa färdigt i rabatten, det blev så fint. Skulle behöva plantera lite fler växter där bara...

Vi har sedan grejat med lite av varje, jag och ungen min. Pappan har varit på folkrace så vi har fått roa oss på egen hand. Bland annat var vi hos bröderna A och A. Lillebror A skjutsade Nora på tramptraktor runt runt i trädgården, han måste vara världens snällaste 4 åring!
När pappan kom hem drog jag på fotboll. Än så länge är jag bara publik men så småningom hoppas jag på att få vara med och lira! Idag blev jag verkligen sugen på att spela, det var rena rama målkalaset, 12-1 tror jag att slutresultatet blev. Kuligt! En tjej hade gjort hatrick i matchminut 17...
Här kommer några bilder från igår:

den eftertraktade!

Vidare mot nya äventyr!

förfriskningar i arbetspausen!

lördag 10 maj 2008

fartfylld dag

Nora och jag startade dagen med en tur till Pälltorp där vi hade den stora glädjen att väcka mormor! Vi var mest där för att kolla en nummerplåt och det gick bra. Vi mös en stund med mormor i trädgården innan hemfärd. När vi kom tillbaka till "stan" skyndade vi oss ut på en spottingrunda. Rally i byn= många nummerskyltar! Med hund i koppel och barnvagn på släp (så att liten inte skulle få solen i ögonen...) sprang jag sedan runt bland alla rallybilar och letade efter mitt nummer, tyvärr inget napp den här gången. Tråkigt med tanke på hur mycket bilar det faktiskt var. När N sedan sov sin 1 ½ timme i vagnen pressade jag i solen, det gav resultat, jag är numera röd! Dagens arbetsuppgift var att ränsa i en rabatt, knappt halva har jag hunnit med... Hoppas på att göra klart imorgon, annars är det baksidan som är kvar så det är inte hela världen!!! Nu är jag supertrött, ska nog lägga mig framför tv. Micke vill se körslaget, det vill inte jag... Jag kanske kan använda Noras hörselkåpor?!

torsdag 8 maj 2008

sol, snor och arbete

Hela familjen har kryat på sig bra, imorgon blir det jobb för min del och allt återgår till det normala.

Idag har vi varit ute massor. Jag har legat och slappat i solen och tittat på när övriga familjen klippt gräs, hängt tvätt, röjt på altanen och sått i trädgårdslandet... Vadå hjälpa till?! Jag är faktiskt sjuk!
Nu ska jag gå och lägga mig, det är tidig morgon imorgon (hihi, jag ska faktiskt läga en unge nu och sedan ska jag se på tv i sängen)




Nora klipper gräs




Ääälskar att klättra!!!



Och mamma älskar IKEA!

onsdag 7 maj 2008

Idag mår jag lite bättre. Har faktiskt varit ute i solen en stund och orkat äta lunch...

Micke och Nora är ute mest hela tiden, gissa om han har fått någon färg?! När hon sover i vagnen passar han på att pressa i solen!

På förmiddagen var de en sväng till M:s morbror för att titta på deras "mini-Melker". En fem månader gammal bouviertik som just flyttat dit.

Jag älskar namn och tycker nästan att det är intressantare än hur hon såg ut, men tror ni att han kommer ihåg vad hon heter?! Nä!

Nu är de hemma hos farmor och farfar och fixar deras gräsklippare, hoppas att de får fika och stannar lääänge så att jag får vila en stund!!!


Mårbacka i väntan på att komma ut!


Vår snygga altan! Här behöver vi kanske fixa lite?!

tisdag 6 maj 2008

snorkråkor

Här har hela familjen numera drabbats av förkylning. Det står elva under näsan på oss allihopa. Jag cyklade hem från jobbet klockan åtta imorse, dvs jag gav upp efter tre timmar. Feber och ont i halsen har vi också... M mår något bättre än mig så han försöker underhålla N som är riktigt gnällig. Hon gillar att vara ute i vagnen och åka bil så det är väl vad de roar sig med... Hemmet ser ut som skrutt och ingen orkar plocka undan/städa/diska/laga mat... Blir nog pizza till kvällen, om hungern infinner sig vill säga. Hoppas att ni får vara friska för det här är inte kul alls. (Är det någon som vill låna en liten Nora Snorkråka så är det bara att höra av sig!)

lördag 3 maj 2008

kommunsorg

Jaha, då var det lilla roliga slut. Laxå fick lämna körslaget ikväll, en fin tredje placering blev det. Såklart att det är jättebra men det hade ju varit kul med en plats i finalen! Det var de värda tycker jag!!! Nästa helg ska jag INTE titta, som en egen liten protest liksom! Idag har Nora har haft en heldag shopping tillsammans med mamma, moster och minikusinen. Loppis i Uffeslada var ursprungsmålet men vi hann med en del annat också... Hittade bland annat en supersöt klänning till lilla fröken som inhandlades i två färger(!), den satt som ett smäck när jag tvingade henne att prova här hemma. Lite gnälligt är det här förövrigt. Två tänder på gång, första riktiga förkylningen och lite efterdyningar av onsdagens vaccinationssprutor. Mammas och pappas lilla älskling! Jag förbereder mig för en tuff natt, räknar med att få servera alvedonspetsad välling framåt natten... (Och hoppas på att få sova imorgonbitti när pappan tar över tjänstgöringen!) Imorgon ska vi till mormor, grilla korv och elda brasa. Hoppas att det kan vara bra för små risgryn och rinniga näsor!

fredag 2 maj 2008

källarkväll

Det hade vi tillsammans igår M och jag. När Nora sov gott i sin lilla säng skyndade vi oss en trappa ner. Jag slipade och målade Billy 2 (andra bokhyllan alltså!) och Micke vaxade en bil, mysig torsdagskväll!!! Idag har bokhyllan fått mera stryk, kanske den kan bli klar i helgen till och med?!! Hoppas, hoppas, det är många möbler som står på tur att "vitas" sedan...

torsdag 1 maj 2008

veckan som gått

Detta är en riktig lyxvecka. Jobbade måndag, tisdag och kortdag igår, ganska lagom! Innan jobbet har jag och Nora invigt hennes nya sandleksaker i lekparken samt besökt Killevippen. Så skojigt att hinna med sådant. Jag undrar just hur mycket man kommer orka den dagen vi ska jobba heltid båda två... Igår var N på 1 års kontroll med pappan. En spruta i vardera ben, liten bet ihop och sa inte ett ljud! Inatt vaknade hon dock och var ledsen, när jag tog upp henne kände jag att hon var febrig. Det har nog hängt i på förmiddagen också, hon har varit varm och gnällig. Nu sover hon middag i vagnen, skönt för henne! Valborgsmässoafton firade vi med en brasa... i grillen!!! M och hans vän A hade fixat så det var så gott som färdigt när jag och A:s sambo M kom från jobbet, duktiga killar! Nora och hennes vänner roade sig med att köra Bobbycar och trehjuling runt matbordet under tiden vilket har resulterat i några tusen streck/repor i parketten... Ooops! Det blir nog till att slipa golvet om 15 år eller så när de slutar leka sådana lekar!