söndag 28 september 2008

uppesittarkväll

Jag ligger i soffan, surfar och ser på tv. Tanken är att jag ska hålla mig vaken till 00.00 för att då kunna surfa in på "tui" och boka sköna sittplatser på flyget till Thailand. Jag tror att det är från och med det klockslaget platsbokningen är tillgänglig.

Hoppas att jag har räknat rätt, jag känner mig redan sömnig så det kommer nog bli tufft, särskilt om det ska upprepas flera kvällar i rad... Dagen har varit underbar, fylld med sol, lek och skratt. Jag har haft besök av min storasyster, N har haft besök av kusinerna Hampus och Elvira, M har varit med sina kompisar.
Godnatt på er...

lördag 27 september 2008

matplats

Igår intogs en mysmiddag vid vår nya matplats, bordet är detsamma men bänken och stolarna är "nya". Två glas rött smakade fint och efter det somnade jag omgående :-)

dukat för fredagsmys (efter N:s läggning!) Nya gardinstänger i vardagsrummet, inte helt vita men iallafall bättre än de gamla svarta!

pratglad

Nora har haft mycket bra sovtider den här veckan, från ca 19.30 till ca 7.30, varje natt. Helt underbart tycker vi, kanske framför allt pappan som fått njuta av "sovmorgonen"...

Inatt kom dock ett bakslag, lilla älsklingen vaknade klockan två och var sedan vaken ca 2 timmar!!! Inte ledsen, inte blöt, inte hungrig utan bara pigg, leksugen och pratglad! Klockan 7.20 var det sedan dags att vakna för en ny underbar dag.
Hoppas, hoppas att hon vill sova 12 timmars natt snart igen, jag vill också sova ut ordentligt!
Hon pratar på ganska mycket nu och ord som fröken säger som man faktiskt förstår är: mamma, pappa, titta, där, hej, aj, nej, oj, Hanna (mosters namn!) och Hasse (pappas kompis)
Hon kan också låta som: bilen, hunden, ankan, grodan, hönan, tuppen och tigern (med klösande händer, så gulligt, ett "trick" som kusin Hampus kunde tidigt, tidigt)
picknick i lekparken
picknick i svampskogen
lek hemma hos E

söndag 21 september 2008

bilar, bilder och björnar?!

Folkrace igår, för den här familjen innebar det inte bara en heldag på Venabanan då, utan en fredagskväll i garaget också! Bilen gick inte som den skulle så på fredagseftermiddagen bestämde M sig för att byta motor. Sagt och gjort! Den mannen har många bra kompisar, tack till Andreas, Per, Anders och Mats.
Ett bra jobb gjorde de tydligen för bilen gick som en dröm. Tre raka segrar och därmed först in i finalen. Efter en liten fight i starten förpassades M till en andra placering han helst ville slippa. I tredje sista svängen satsades allt på ett kort, lösgrus satte stopp för det försöket och det blev tillslut en femteplats (efter en 360 och en sväng i ett räcke).
Idag har vi fikat i Pälltorp samt plockat svamp (jag har jobbat 8h också...) I svampskogen stötte vi på en stor konstig bajs! Jag försökte följa spåren som ledde till/från högen för att få ett fotavtryck i lera/jord men med N på armen gick det inget vidare. Se bilden och gissa djuret!
N i sin fiiina dress med "fem myror" elefanterna
N är rustad för vintern, stövlar från skopunkten och vantar från HM gåva från Pia, tack,tack!
min nya fina!
Mor och far letar svamp, N letar frukt!
bajsen! Vad tror ni?! Ser inte så stort ut men tänk jättestort!

fredag 19 september 2008

storshopping

Vi har fixat oss klara inför vår resa i november. Sammanlagt fem sprutor fick familjen. Efter Thailandsvaccinationen ( och påfyllnad av "grundvaccin" av stelkramp mm) har vi shoppat några nödvändigheter tll hemmet.

På Ikea inhandlades ny spishäll och tre stolar till vårt matbord. Hittade stolarna i fyndhörnan och kunde inte låta bli. Hoppas, hoppas att det blir så bra som jag tror! Några ölglas slank med för att göra herren i huset nöjd (hoppas han går på det, de kostade 49:- för sex stycken så isåfall är han lättlurad!)
På Expert inhandlades min nya guldklimp, en Nokia någonting, i färgen "gold". Lyckliga jag har en smart kille som såg till att jag får behålla mitt gamla nummer, superbra! Hoppas bara att jag blir bättre vän med min Nokia än mamma blivit med sin... Nu har jag ett abonnemang som gör att jag ringer gratis till alla teliamobiler, så passa er för terroristen!

utmaning!

Min syster med bloggen hos oss har vidarebefodrat en utmaning till mig, så här kommer några "femmor" om mig/min familj. 5 saker som finns i vår frys: katrinplommonpuré (hemmagjord och infryst i istärningsform) storpack kycklingfilé pommes gröna bönor, som jag trodde att jag flitigt skulle använda i grytor osv... tjocka lager med frost/is

5 saker jag har i garderoben: kläder, även sådana som inte använts de senaste 3-4 åren stödstrumpor, använda två gånger (Thailand tur och retur, snart dags igen!) 100 galgar som aldrig används julgardiner en tshirt med texten Kristi brud... 5 saker vi har i bilen: skräp! (p-biljetter, tidningar, drickaflaskor, p-snurror mm) sverigekarta solglasögon till Nora leksaker ett bowlingklot 5 saker jag har i handväskan... jag har en handväska som jag aldrig använder/ kommer att använda. Skötväskan hänger dock ofta på axeln och i den finns: våtservetter solkräm handkräm kamera myggmedel Har inte så många att skicka vidare till... Men alla som läser får gärna lämna svar på frågorna i "kommentarer". Den blogg jag har i länkar, som inte skickat detta till mig, kommer givetvis få "utmaningen"!

torsdag 18 september 2008

mobiltystnad och snabbmat

I fredags innan bion stängde jag av min mobil. När vi sedan gick till bilen för att åka hem så ville telefonen inte starta... Efter det glömde jag den i bilen och efter det har den försvunnit!!! Vi har letat överallt och den finns ingenstans.

Jag räknas väl knappast som en mobilmissbrukare men jag måste säga att jag saknar den, iallafall lite. Värst är ju såklart att alla telefonnummer är borta, tur att man känner de flesta man har i telefonboken!
Häromdagen tappade jag en kryddburk på spisen, burken höll värre var det med spishällen... En liten liten spricka blev det, vi tyckte att det inte var så farligt just då men nu... Den lilla lilla sprickan har blivit till en stor och hela spisen är numera tagen ur bruk. Mycket snabbmat blir det och imorgon hoppas vi på att kunna inhandla en ny.
N och jag har en "öppenförskolavecka". Tisdag och onsdag har vi besökt Killevippen (komunens) och idag ska vi till Casselgården (kyrkans) så härligt att tillbringa hela förmiddagen med henne innan jobbet.

söndag 14 september 2008

söndagsjobb

Vi har hunnit massor idag! M har klippt gräset och vaxat en bil. Jag och Nora har städat i trädgården, bakat äppelkaka med egna äpplen, lagat höstig kycklinggryta, sytt och pysslat.

Underbara underbara söndag, jag önskar mig två (varje vecka då förstås!). Nu sover liten och jag ska gå ner i källaren och pyssla lite till.
godagrytan!
äntligen är Billysarna klara! (har fixat tyget i tvåan idag)
N:s kök fick "leksaksgömmartyg" när symaskinen ändå var framme.

lördag 13 september 2008

en gnutta vila

Igår var vi på bio! N dumpade vi hos hennes mormor när vi passerade på vägen in till stan. Innan filmen käkade vi god mat och njöt av lugnet. Efter var det raka vägen hem till sängen jag behövde sova, jag har nämligen jobbat idag också...
Trött som skrutt är jag nu, kommer stupa i säng samtidigt som Nora men innan dess ska vi på kalas! Det är min pappa som fyller, 27 tror jag att det är... Grattis grattis kära pappa!
Nu ska jag ta min familj och gå ut i solskenet, vi får se hur många som vill med!
nu sticker jag till mormor!

torsdag 11 september 2008

veckorapport

Den här veckan har vi (jag och Nora) hunnit med två långpromenader med K och E, så skönt att komma ut och gå/prata. Vädret har varit helt okej båda gångerna men snart är det allt dags att ta fram vantar till lillan, iskalla små fingrar är det när vi kommer hem.

Igår var vi ute i trädgården och städade lite. Jättesnälla Andreas som hjälpte till med takläggning kom med sin traktor och hjälpte oss med alla stora stenar. Nu är det fint nästan överallt där ute!
Vi har försökt ladda hem "gamla" Arnfilmen. Vi tänkte värma upp med den idag inför morgondagens besök på bion och nya filmen. Tyvärr har det gått sådär, har vi tur kan vi snart börja titta men jag har uppstigning klockan 4.30 imorgon igen så det blir nog inte hela filmen ikväll...
Annars leker livet! Veckorna springer fram och vi har fullt upp att hinna med! N börjar friskna från förkylningen, favoritlekar just nu är att gosa med katten, låssas prata i telefonen, plocka med allt som går att hitta i ett kök och att öva påklädning. Hon älskar sina dockor och släpar på sin docksulky överallt (på mamma/pappa, i sängen, i soffan osv)

söndag 7 september 2008

kräftkalas!

Igår var det dags för årets första (och sista?!) kräftor. Röda godingar som intas tillsammans med andra godsaker och goda vänner. En liten tradition har det blivit att ha detta kalas med N:s faster med familj.
Barnen börjar leka riktigt bra ihop, iallafall stundtals... Vi fick äta i hyfsad lugn och ro sedan var det lite mer fart/liv.
Vi får glädjas åt att dessa kusiner borde kunna bli riktigt goda vänner lite senare i livet, mellan Nora och Lisa skiljer det bara tio veckor! Jag hoppas mycket, N behöver ju ha sällskap ibland om hon inte ska få några syskon!
Faster och kusinerna, snart kan kalaset börja! "värdinnegåva", hemodlat godis! Mums, eller?! bild från torsdagspromenaden, söta tjejer va?!

torsdag 4 september 2008

höst

N och jag har varit ute på promenad med K och lilla E, "internet"vänner vi nyss träffat. Alldeles underbart väder men tyvärr innebär hösten mer än vackra dagar, här har vi drabbats av förkylningar. Nora Snora är ett uuttryck som passar bra just nu och själv går jag på alvedon och halstabletter... Tur att det snart är helg så vi får vila upp oss, imorgon har jag ledigfredag det är så lyxigt!

Micke håller på och fixar med vindskivor och plåtar, jätteduktiga han, jag tror att han börjar längta efter att få allt klart...
N och jag har hunnit med lite av varje i början på veckan, bland annat har vi varit på Killevippen och lekt två dagar, där tycker vi om att vara. Många barn, och roliga leksaker för henne och trevliga mammor att prata med för mig!
Nu ska jag fixa lite mellanmål sedan ska jag försöka vila mig i form till veckans sista arbetsdag.