fredag 31 oktober 2008

fynd!

Här kommer bilder på förra helgens inköp, jag hoppas på nya imorgon då det bjuds på auktion i "byn" igen, härligt!
stor trälåda till tidningar alt leksaker hade jag tänkt
eller förvaring av barn kanske?!
söt spegel till min söta tjej (ska vitmålas!)

onsdag 29 oktober 2008

långvecka

Jag jobbar eftermiddag den här veckan, det brukar betyda ledig fredag. Jag brukar kalla min lediga fredag för "helig". N och jag brukar leka hela fredagen lång, ofta med kusinerna i Kumla. Det brukar vara så trevligt med eftermiddagsfredag. Meeen (uttala som tony i "lets dance") den här eftermiddagsveckan är inte som andra. Jag ska jobba på fredag... Detta på grund av att mitt jobb kommer att vara stängt två klämdagar i januari.Eftersom att jag har tomt i mitt kompsaldo måste jag jobba in dessa dagar... Det känns så surt, veckan blir så lång och min bästa dag bara försvinner. Det ska dock bli mycket trevligt att vara ledig från 31/12 till 7/1!

Någon dag när jag har tid ska jag visa mina auktionsfynd från helgen, de har (nog) hittat sina platser här hemma. Nu ska de bara piffas lite också... Jag hoppas att jag får tid någongång, tyvärr finns det många måsten just nu, mycket som borde göras så vi får väl se. (Vi måste ju hinna med att gå på öppenförskola också, det är viktigt tycker jag!)

söndag 26 oktober 2008

10 + 3 = 2x fika

En ekvation?! Nej inte alls, bara en beskrivning på vad vi ägnat oss åt.
Vi har i helgen hunnit med att fira två grabbar, en tioåring och en treåring båda med 26 oktober som bemärkelsedag. Bullar, kakor och tårta i stora last hela helgen lång. Krydda detta med kinamat och ett besök på hamburgerkedjan i "stan", så fattar ni hur bra vi mår nu... Imorgon blir det lååångpromenad!
N är förkyld och trött, hon tror såklart att klockan är en timme senare än den är... Hoppas att vi lyckats ganska väl med övergången och att vi inte behöver tänka så mycket på det imorgon.
Nu ska jag försöka hålla mig vaken en liten stund till, jobbar eftermiddag veckan som kommer så det gäller att förbereda sig.
älskade tjejen i kalaskläder!

lördag 25 oktober 2008

sovmorgon!

Mmm, 06.30 var det morgon här i huset. M var uppe och sprang runt och N vaknade såklart också. Jag blev beviljad att ligga kvar och de andra begav sig till vardagsrummet. Ca 30 min fick jag vara ifred innan liten kom in och busade med sin "mama, mama".

Nu är det full fart, stolar som flyttas runt, balansgång på bänken vid bordet, släcka och tända fönsterlampor och massor av annat bus!
Bävar för morgondagen då det är min tur att gå upp med henne och klockan förmodligen kommer att vara en timme mindre än idag...

tisdag 21 oktober 2008

godnatt älskling!

Det är inte svårt att njuta av vardagen när allt flyter. Självklart finns det både bättre och sämre dagar men idag har vi haft en riktig kalasdag.

Hela familjen är lite förkyld och hängig så vi har bara varit hemma och myst. Vi har kollat på traktorn genom fönstret (kommunen sopade vägarna) N klättrade upp på fönsterbrädan (!) och klappade på rutan när traktorn passearde.
Vi har lagat mat och diskat tillsammans, stora tjejen badade i diskbaljan! Tror att det bara har hänt en gång förut och om jag miss rätt så var det lika blött i köket den gången...
Nu ligger tjejen i sin säng och sover. När jag frågade om hon skulle säga godnatt till Melker innan läggdags, knatade hon iväg och pussade honom mitt på nosen! Det värmer i mamma/matte hjärtat. Hon tycker verklligen om honom, även om hon är ganska elak ibland. Igår jagade hon honom med golvskrapan från badrummet och skrattade som en tok...
En kväll som denna säger vi godnatt till lamporna i rummet, godnatt till allt "där ute", drar ner rullgardinen, lägger henne i sängen, stoppar om och säger "godnatt ses imorgon" och går ut, sedan sover hon. Som sagt, inte svårt att njuta alls!

måndag 20 oktober 2008

före-efter bilder

Nora och jag har varit hos frissan idag. N skötte sig bra, pappa tog hand om henne och med frisörens "vattensprayflaska" till hjälp gick det kalas! Själv fick jag kasta mig i solariet efter klippet, för att få kroppen att matcha håret lite bättre!Bilderna är kanske inte så kul men man ser iallafall förändringarna, kolla inte för noga... "Efter" bilderna är dessutom dimmiga pga Nora kladd på linsen!

glada tjejer vid läggdags igår(obs! kolla INTE noga!!!)
N i ny frisyr och ny tunika självporträtt!

söndag 19 oktober 2008

sötnos

När pappa och hunden går ut vill lillan gärna följa med. Mössan drar hon på sig själv, här försöker hon låna mammas dojor också, snyyygt! Tur att vi har skohorn va?!

städro

Är det ett nytt ord tro?! Det tänker jag iallafall kalla det jag har just nu.

Micke , Nora och Melker har stuckit iväg och lämnat huset i mina händer. Jag har bytt kläder på soffan (från smutsvitt till kritvitt + beige överdrag som skydd mot höstsmutsiga djur), dammsugit och knäskurat hela huset.
Nu pustar jag ut med att blogga. Skulle kanske behöva damma lite och städa kök och badrum också, men helt ärligt hur kul låter det?! Nu ska jag göra fruktsallad så vi har något att käka tillsammans med det alldeles underbart goda smörkolafluff jag fixade igår. Fluff är mitt nya bästa. Skulle helst av allt göra i alla smaker nu på en gång men jag får lov att hejda mig.
Jag hittade receptet på familjeliv en sajt med precis allt! Jag misslyckades med mitt första försök men skam den som ger sig, det är verkligen värt flera försök, jag garanterar ;-) Recept: 3 dl vispgrädde 180g godis smält godiset i grädden i en kastrull (obs! får inte koka, värm försiktigt!) låt stå i kylen minst 6 timmar och vispa sedan till ett fluff! Använd på kladdkaka, annan kaka, tårta, rulltårta eller kanske till fruktsallad!

lördag 18 oktober 2008

hopp och hej!

Vi gillar rosa!

Det var med förvånad min älsklingstjejen steg in i vardagsrummet i morse. Tvekade dock inte en sekund när jag visade "ingången". "My first trampoline" heter den, diametern är 140 cm, skyddsnätet 180 cm. Max belastningen är (tyvärr tycker mamma och pappa) 50 kg. Duger nog åt henne en stund iallafall!
När vi tröttnar på att ha den placerad här tänkte jhag ställa ner den i tvättstugan, då kanske tvättmaskinens alla knappar kan få vara ifred när vi hänger där nere.

fredag 17 oktober 2008

fredagslekar

Vi tog en tripp till Marieberg på förmiddagen, diverse matinköp stod på "att göra"-listan. Ganska trevligt att handla mat tillsammans, händer inte allt för ofta i vår familj...

Efter matinköp väntade roligare shopping... IKEA, ett av mina paradis! Ryktet om julsaker nådde mig i tisdags och jag började genast planera ett besök i butiken. Så mysigt att spana på alla fina dekorationer, några små hjärtan fick följa med hem, men det blev faktiskt inte mer.
Lunch intogs i restaurangen, underbart ställe att äta med barn på! De säljer matburkar och det finns plastservis till de små (och engångshaklappar, mycket bra för glömska föräldrar).Här tog familjetrippen slut.
M dumpade mig och N i Kumla på vägen hem. Efter lek, fika, promenad till Kavat och ytterligare lek skjutsade syster oss till tåget (som tack och lov var lite sent, precis som vi!).
Första gången Nora reste på detta sätt. Lite läskigt tror jag att det var men det kan ju bero på att mamman var en aning nervös. Inte helt enkelt att komma in i en vagn med en vagn...
Med systers hjälp kom vi på och med hjälp av den vänliga konduktören kom vi av. Hemma på perrongen i Laxå väntade pappan med bilen. Med den servicen kan jag tänka mig att tåga igen!
Ikväll har jag monterat ett av dagens inköp. Jätterea på Coop vi betalade 99 kr, ordenariepris var 999, imorgon får ni se vad det är!

onsdag 15 oktober 2008

jultävling!

Just nu pågår en tävling i bloggen "villahemmet". För att vara med och tävla ska man länka till inlägget.
Hmm... Ser inte så snyggt ut som när andra länkar men det funkar, tror jag!

måndag 13 oktober 2008

äntligen bilder!

Här kommer de utlovade bilderna! Jag passar på att blogga när M fixar krubb och N sover, det kallar jag lyx!
Vi har haft en lugn förmiddag utan arbete, både Micke och jag har värk i kroppen idag... Det ömmar bland annat i händerna!!
Snart väntar ett pass på Esab, tur att mitt jobb inte är tungt.
330 plantor, ser bra ut va?!
nyplanterat mot Herrgårdsvägen
rönnbärshjärta på trappan (misshandlat av lilla N)
remorterande rodedendron?! (hmm, egen stavning!)
så här fin ska häcken bli, hoppas vi!

söndag 12 oktober 2008

Natten till lördag åkte vi till Tyskland för att inhandla lite blanddryck inför vintern. Vi återvände till Laxå klockan 19 igår kväll, trötta såklart men ändå nöjda. Lilla N som varit hos farmor och farfar hämtades hem och sedan stöp hela familjen i sina sängar.

Idag hade vi skön sovmorgon till 08.20, tack Nora det behövde mamma och pappa! Sedan hämtades häckplantorna hem från Östansjö och det arbetet kunde starta. Klockan 20.30 kom jag in, då var häcken planterad och vattnad, äntligen!
Plantorna var "stora" och fina, vi är jättenöjda! Det ser faktiskt redan riktigt fint ut. Insynsskydd mot alla som är lägre än 40 cm har vi fått, hihi, hoppas att det växer toksnabbt i "diket".
I bloggen råder bildtorka just nu, jag hoppas att jag kan leverera en bildbomb imorgon, nu är jag på tok för trött! God natt på er! (21.16 är absolut inte tidigt att sova i den här familjen, nästan tvärt om...)

torsdag 9 oktober 2008

utflykt

Efter jobbet idag slängde jag in N och mig själv i bilen och körde oss till min storasyster i Kumla. Vi började med innelek och mellanmål, sedan bestämde vi oss för att gå ut. Syster och jag var rörande överens om att "barn mår bra av att leka ute", detta ångrade jag bittert när vi kom till lekparken...

Heeela lekparken var full av stora vattenpölar och min dotter hade INTE stövlar (men regnställ!). När vi kom tillbaka till Skogsbacken dumpade jag N hos moster för att åka och handla.
När jag en knapp timme senare kom tillbaka kunde jag plocka upp en nybadad, väldoftande liten tjej, kanon! Det kallar jag serviceinrättning!

tisdag 7 oktober 2008

nummerflyt

Platespotingen går framåt, Ullared är en mycket bra ort för denna ständiga nummerjakt. När tre av fyra i bilen shoppat sig nöjda, valde två att sitta i solen och vila/fika/titta på andra trötta shoppare, valde den tredje att småjogga runt bland alla bilar. Såklart var det jag som var joggaren (min vän M var den som som vanligt shoppade in i det sista!)
Jakten startade på 116 och innan vi rullade ut från parkeringen letade jag efter 119. På hemvägen fortsatte flytet och jag plockade enkelt tre nummer till.
Vid Ica i Vretstorp plockade jag 122 i söndags och idag har jag varit mycket flitig. 123, 124, 125 (tack Maria för tipset!) och 126 promenerades och cyklades hem.
Via vägverkets hemsida har jag nu fått veta att mitt nästa nummer finns nära Laxå, men mitt i skogen... Kanske blir en skogspromenad imorgon?! (Superenkelt att memorera ett reg. nummer och sedan sms:a vägverket, mindre kul att få en träff mitt i skogen!)
Arkivbild: N "målar" på Killevippen, smart färg tycker mamman.

lördag 4 oktober 2008

shoppingbilder

Eller i allafall bilder på en del av det shoppade...

OBS! Sötaste barnet på bildrna finns ej att köpa i butik!
mössa, vantar och halsduk ca 120:- ALLT till mig!
nya skidkläder och mössa (och nakna små tår!)
ny tunika och tights, liten poserar snällt!

fredag 3 oktober 2008

trött men lycklig!

Hemma igen efter en lååång dag med shopping. Längtar tills imorgon när N kan få prova alla sina nya fina kläder, håll tummarna för att de passar bra!

Berget med hennes alla kläder och saker är stort, Mickes och min hög är bara en liten plutt kulle. Men jag är mycket nöjd med mina saker iallafall. Ett set med mössa, vantar och halsduk bland annat (vitt såklart!).
Nu ska jag krypa ner i sängen och sova sött, det är jobbigt med shopping! Imorgon kommer bilder på några av inköpen, de finaste/bästa!

torsdag 2 oktober 2008

bilfynd, komp och shopping

Vi har inte köpt ny bil, vi har fyndat i vår bil. M hittade en mobiltelefon under förarsätet idag när han storstädade (inför min resa i morgon.) Självklart hade vi redan letat där, både han och jag men nu först behagade min borttappade telefon titta fram.

Död var den när den försvann, död var den när den kom fram men efter några timmar på laddning fungerar den alldeles utmärkt! Bra att ha kanske... Hmm icke mobilberoende Malin har nu två hyfsat nya nallar, coolt!
Ikväll har jag kompat lite, skönt att få komma hem och fixa lite inför den tidiga avresan imorgon. I sann Ullaredsanda ska vi åka mitt i natten, klockan 04.00 har vi samling här hos oss. Mina kläder ligger framme, kaffebryggaren är laddad och handväskan som jag aldrig använder är packad!
Inköpslistan är inte lång men dyyyr. N behöver nya kläder och inte ens på Gekås är det gratis. Vi är så glada och tacksamma för allt vi har ärvt, det gillar ekonomen i familjen! Samma person gillar Gekås också, det ska bli så kul, längtar!

onsdag 1 oktober 2008

sittplats 42D och 42E

Japp, jag hade räknat rätt. Klockan 00.00 kunde jag logga in på "tui" och boka våra platser. Urvalet är begränsat eftersom att vi ska flyga med liten i famnen (får inte sitta vid nödutgångar bland annat).

Första platsen jag klickade på var redan bokad(!) nervositeten steg kraftigt. Jag kilade raskt vidare i planet och hittade lediga platser. 42 D och E sitter vi på under utresan. Platser som enligt beskrivning INTE har extra benutrymme men tydligen extra knäutrymme (som den trevliga tjejen på kundtjänst lärde mig igår när jag ringde och kontrollerade min bokning).
Vi hoppas och tror att vi kommer att sitta mycket bättre än på vanliga platser, hoppas också att vi kommer att kunna lägga ned en sovande Nora på golvet under utresan. Hem har vi liknande platser men ska då flyga över dagen och att hoppas på att hon ska sova då känns en aning långsökt...
Här hemma har förkylning och halsont infunnit sig igen och jag känner mig väldigt hängig. Med en karl i garaget är det bara att se till att rycka upp sig och ta tag i dagen. Ska ta en sväng till Ica och sedan öppnaförskolan för att få förmiddagen att gå! (Karln håller på att fixa med bilen inför min Ullareds resa på fredag så det känns ju iallafall bra!)