torsdag 27 november 2008

mot Thailand!

Snart, snart, snart är det dags. Imorgon runt lunch börjar vår efterlängtade resa. Klockan 19.10 ska planet lyfta från Arlanda, vi hoppas slippa snöstormar och på plats i Puket hoppas vi att demonstranterna håller sig i Bangkok.

Väskorna står packade, de är varesig proppfulla eller överviktiga, otroligt! Kanske är fel på vågen, jag kände mig riktigt smärt när den visade min vikt... Det lär visa sig när det är dags att checka in bagaget, är det för tungt så är väl jag det med!
Nu är det dags för läggning av lillskrutt, det tar ca en timme... Vi börjar få rutin på att sitta med henne tills hon somnar...
Jag hoppas på att uppdatera bloggen någongång under resan men vi får se, finns kanske annat att göra?!
Här kommer lite bilder, blandat gammalt och nytt.
vinterförvaring av taklök (står ute men under tak, hoppas att det duger?!)
Korvgrillning i Viaskogen! På bild: min storasyster med mitt lilla fadderbarn Elvira i famnen!
Samma korvgrillning! På bild: min skrutta på behörigt avstånd från elden
pulkaåkning tidig tisdagsmorgon, uppskattat av alla i familjen!
God vit första advent! Detta är vardagsrumsfönstret i alldeles för mycket "kamerablixtljus"!

fredag 21 november 2008

tröööött

Vi har en liten fröken som inte vill som mamma och pappa... När det blir läggdags blir liten till en duracellkanin som far runt som en tok. Vi vet inte vad vi ska ta oss till. Hoppas, hoppas att det blir som innan snart!

Som det ser ut nu har vi en halvtimmes fight med henne för att få henne att slappna av, när det väl är gjort så går det ganska fort. Dock måste vi stanna kvar och gärna hålla en hand på hennes rygg tills hon sover. Det är så frustrerande att se hur svårt hon har att komma till ro. Det tar på krafterna, jag blir sååå trött när jag sitter där och väntar ut henne.
Idag har jag möblerat om i hennes rum, det knakar väldigt mycket i golvet där sängen stod tidigare, vilket har väckt henne många, många gånger. Det slipper vi nu, alltid något...
Idag har vi åkt pulka, det är en riktig favorit. På vägen hem sa N "paave" och pekade, alla fattar väl att det betyder lekpark?! Så där var vi och åkte rutschkana, en annan storfavorit. Snö och kyla gjorde kanan toksnabb, jag trodde att hon skulle bli rädd/ledsen, men icke! Fullfart tills mamman tröttnade.

måndag 17 november 2008

vår vardag!

Tiden går alldeles för fort, hinner ju inte ens med att blogga ;-) Vi har inte gjort några särskilda saker de senaste dagarna. Mycket mys och pyssel inne inne har det blivit.

Jag N och Melker var en sväng i skogen och plockade granris/små granar i fredags, med detta har jag sedan "pyntat" både inne och ute. Supermysigt med lite försmak av julen, det behöver jag vi åker ju bort två veckor i advent så vi missar massor av mys!!!
Passar bra med gratis pyssel också eftersom att jag har lågbudget period inför semesterresan. Tyvärr har jag sabbat mitt inköpsstopp med nätshopping... Två nya (för oss iallafall!) snygga bodysuits till Nora, mitt favoritplagg tror jag!
Annars kretsar livet mest kring sömn, liten har lärt sig att kliva ur sängen och vill allt utom att sova när det är läggdags. Jag hoppas att vi hade den sämsta nattningen någonsin i fredags (det tog tre timmar och jag vill aldrig, aldrig vara med om det igen!).
Imorgon ska vi följa med N:s farmor till Örebro för pyttelite shopping. Jag ska handla en julklapp och massor av mat, det är vad min budget medger... I helgen ska jag dock släppa på stoppet för att göra alla inköp som behövs inför Thailandsresan, mindre än två veckor kvar nu! Jag hoppas på att visa lite bilder här någongång, kanske inte idag dock!

måndag 10 november 2008

lunch!

Nora lär sig massor varje dag, det är svårt att hinna med och reflektera och inse det "stora" i hennes utveckling.

Ett exempel på mindre positiv utveckling är hennes längd... Hon når allt! Tar allt, pillar på allt, är överallt! Hon är hjälpsam också, öppnar ytterdörren åt katten bland annat...
Mer positivt är alla nya ord. Igår lärde hon sig säga "pizza". Detta i samband med att hennes pappa bjöd henne på lunch...
Idag när jag bjöd på lunch ville jag lära henne att säga "pasta och kycklingryta", jag misstänkte dock att det var liiite långt så jag provade med "kyckling" istället. Älskade dottern började fnittra och killa sig på magen... Kyckling -kittla mmm inte så tokigt faktiskt. (Rymdraket -rymma, man kan tro att de är kusiner eller något! Läs mer i bloggen "hos oss")

mer tävlande

Bloggen vardagslycka har utlottning, ett hemligtpaket, hur spännande är inte det?! Kolla in du också! http://vardagslycka.blogspot.com/2008/11/ppningsdax-och-1-rskalas-nu-har-vi.html

en helg till...

Denna började bra men slutade illa... Jätteilla....

Vi har varit och övernattat i Tivedskogen hos M:s syster U med familj. För karlarna var det snickeri som stod på schemat. För övriga var det lek och mys och matlagning. Vi har ätit gott och haft det mycket trevligt. Återvände hem i lördagskväll.
Söndag morgon klockan 06.00 började det eländiga, magsjuka. Jag brukar drabbas, minst en gång per år! Nu var det dags igen. Jag känner mig redan mycket bättre och nu är det istället mr M som ligger klubbad i sängen... Lilltjejen har klarat sig, hittills...

söndag 2 november 2008

helg!

Underbart är kort, alldeles för kort... Tur att veckorna tuffar på ganska raskt de också.

Jag var helt slut i fredags efter jobbet, tror att jag börjar bli gammal!!!, men lördag betyder auktion (åh det skulle vara trevligt, haha!) och då finns massor av shopparenergi!
Storasyster och lillskruttan kom hit och fyndade med mig, N och pappa var hemma. Tyvärr orkade inte lilla E lyssna på allt kackel i auktions lokalen så vi avvek innan alla fina grejer fått ny ägare. Vi missade därmed en barnspark, två kistor och en låda spetslakan.... Gah!!!
kvällen tillbringades hemma hos familjen W i deras nya fina kök/vardagsrum, familjen W/E var också med. Vi käkade gott och pratade mycket i många timmar. Fyra glada småkillar och två söta tjejer höll sig för sig själva mest hela kvällen och alla mammor och pappor fick välbehövlig vuxentid.
Lillskrutt blev trött och kinkig och ville bara vara med pappa! Jag lade henne sedan att sova i en främmande säng och hon somnade som en stock, åh vad bra tycker vi!
Idag har jag och N grejat med lite av varje, pappan har bott i sitt älskade garage hela dagen... Dagens höjdpunkt var pulkaåkningen i trädgården. Jag fick springa av mig trött och lilltjejen skrattade gott! Auktionsfynden: fruktskål 25:- och då ingick 6 kaffekoppar som dumpades direkt i lokalen!
(suddig) herrhatt med tillhörande låda samt en kapsäck a la Pippi!
sötis leker tittut under diskbänken!

lördag 1 november 2008

tävling!

Villa Hemmet her en ny tävling med nya underbara vinster! Kolla in du också om inte för att tävla så för att se en riktigt fin blogg!