lördag 31 januari 2009

feber!

N är hos barnvakt, M är på fest och här ligger jag och tycker synd om mig själv!!! Fryser som en tok, har muskelvärk och "trassel" i magen...

Såklart skönt att kunna vila på riktigt när man är sjuk men ett kalas slår något högre! Hoppas att alla har kul och att "de mår som de förtjänar imorgon"!! (Citat från min mamma och hennes Jan...)
Hoppas att Nora tar hand om mormor och morfar Jan på ett bra sätt också!

grötmys

Klockan 06.00 vaknade liten och bestämde att det var morgon. Är helt ok att gå upp så dags, men inte med en ledsen tjej...
Hon hoppades nog på en flaska välling och omsomning i mammas och pappas säng, men mamman hoppas på "vällingfria" nätter så det blev istället havregrynsgröt med katrinplommon i köket!
Nu är hon något piggare och leker lite för sig själv, duktiga tjejen.
Igår var jag på mammamiddag på Kinaresturangen här i "stan", gott, trevligt och avslappnat! Tack tjejer, det får vi göra om!
Idag väntar kalas x2, lillebror T har fyllt och ska firas i förmiddag och kompisen A har också fyllt och firar med kalas i kväll! N ska sova hos mormor och morfar Jan = sovmorgon för oss imorgon!
10 pack tulpaner från Ica 39.90:- måste nog handla nya idag! (Älskar vita tulpaner men blev sugen på rosa den här gången)

torsdag 29 januari 2009

sängdags

Nora vill inte... Inte äta, mysa, leka, åka vagn, busa, gosa... Listan kan göras lång, inte mycket som är kul när man är sjuk. Jag har inte kollat tempen, men frisk är hon inte, det är jag säker på! Jag är väl inte direkt på topp jag heller men det gäller ändå att försöka aktivera... Idag blev det måleri (dock ingen fingerfärg!).

målar med "vattenfärg" (bara vatten och pensel, ni ser hur hon gör...)
greppvänliga kritor, tur att de är giftfria, hon har tuggat sönder tre av sex...
Nu ska jag krypa ner i sängen, det ska bli så skönt! Godnatt!

snor och smycken

Igår kväll var Kertin här och visade några av sina fina halsband (gå in på www.nogg.se/kerstindesign om du vill se/köpa) med 10 shoppingglada tjejer i huset kan jag säga att det nog handlades ett och annat smycke! Vi hade trevligt, tack Kerstin för att du ville komma och tack för värdinnegåvan!

Nu sitter jag här med en liten tröttis, vi är förkylda och mår lite sådär. Nora är såpass hängig att hon faktiskt låg stilla 4 minuter i tvsoffan, det är rekord (med undantag för magsjukan i julas). Vi ser inte mycket på tv i familjen och N tittar typ inte alls, iallafall inte några sammanhängande stunder.
Idag har pappan, med hund och barn i släptåg, sett tre älgar. Samma promenadväg som när jag såg dem men betydligt nämre vårt hem och betydligt nämre vägen. (Karln i huset fegade ur och vände när han såg dem!)

tisdag 27 januari 2009

ljusning

En vecka tidigare än planerat kan de ta emot lilla N på dagis, så den 23/2 är det dags för inskolning. Vi hoppas såklart att det ska gå jättebra och att hos ska trivas.

Jag kommer att jobba 75% första veckorna och M kommer jobba ständig eftermiddag så att vi möts i dörren precis som vi är vana :-) (Fyra veckor, fram till dagis och under inskolningen, sedan är det 7-16 för mig och 2-skift för honom)
Tack till snälla arbetskamrater och bra arbetsledare som hjälper oss att lösa detta. När allt sedan är klart så är det kanon! M och jag kommer att ses varannan vecka och vara en "vanlig" familj, det känns lyxigt! Att dessutom kunna vara med på en och annan kvällsaktivitet känns ju också bra. (Hoppas nu bara att jag INTE ska återgå till skiftgång efter bara några veckor som chefen antyder... Då känns det inte alls så bra!!!)

måndag 26 januari 2009

sju till fyra

Det är mina nya arbetstider. Vet inte hur länge, vad jag ska göra eller vilka som jobbar där men jag vet att jag skulle ha börjat idag men fick lov att vänta två veckor. (Det är på samma företag och i samma byggnad men på en annan avdelning.)

Det är många, många tankar som springer runt i skallen nu. Jag vill jobba dagtid, det har nästan bara fördelar men hur lätt är det att glädjas när det ställer till det med dagis mm? Vi har en tid för inskolning som vi skjutit fram till den 2 mars från 7 januari, men detta till trots finns det inte plats för vår lilla skrutta nu! Hmm känns en aning konstigt men det är väl bara att acceptera och försöka komma på en annan lösning.
Jag räknar och funderar på hur många procent man vill/ska jobba. Vi har föräldradagar kvar, de kanske ska börja minskas på? M jobbar 6-14 och 14-22, N kommer alltså varannan vecka gå ganska långa dagar och varannan vecka väldigt korta... Ja som ni förstår så finns det massor att fundera på och snart ska jag sova, hur ska det gå till?! Imorgon förmiddag får vi slutgiltigt besked från förskolan, håll tummarna att det ordnar sig...
Eftermiddagen har allt detta till trots gått riktigt bra. Hund, katt och barn har lekt tillsammans och jag har lagat mat, bakat, plockat och diskat. Vi har också varit hos glasmästaren och köpt en ny spegel till mitt sängbord som M lagade igår, det har varit trasigt i ca 2 år! (Men nu är det som nytt, är så nöjd.)

söndag 25 januari 2009

rapport

Uppstigning klockan sju känns helt okej. Vi har tänt massor av ljus, Nora springer runt och leker och jag surfar runt och drömmer! Pappan ligger kvar i sängen där han serveras diverse leksaker av dottern.

Idag väntar spark och skridskoåkning på en närbelägen sjö, matsäck ska vi ha med oss. N och jag längtar, undrar just om M gör det?!
Gårdagen startade vi klockan nio i Kumlas badhus tillsammmans med kusin Hampus och hans mamma. Vi hann med ett besök på konditoriet och den stora mataffären också. N vägrade sova middag (måste vara kusinen som har dåligt inflytande, det är nämligen inte första gången det händer i hans sällskap!).
Lite inomhus lek och mera fika blev det på eftermiddagen innan volvon rattades hemåt. Väl hemma stack vi till kompisarna A och M på middag, tack snälla för maten!

fredag 23 januari 2009

mer lycka

Dagens lycka nummer två: gemensam matlagning som dessutom resulterade i en öppnad bag in box med rödvin, skål! (Inte för att jag ville ha utan för att vi gjorde rödvinssås!!!).

Lycka

Dagens stora lycka: fyra älgar i skogskanten på lunchpromenaden. Melker kanske uppskattade det mest men även N och jag blev glada av dem!

torsdag 22 januari 2009

lunchrast

Sitter här och slevar i köttfärssås och pasta, det smakar kalas, tack älskling för maten! (Vi försöker turas om lite och när det blir hans tur blir det ofta just köttfärssås).

N och jag har varit på öppenförskola, före och efter det har vi promenerat med Melker. Nu ligger hon och sover middag i vagnen och jag får en liten stund för mig själv, skönt.
Igår var vi hos mamma och lagade matberedaren N kraschade förra gången hon var där... Den lilla lilla plastgrejen som klickas i när locket sätts på, hade gått av. Gick väldigt enkelt att beställa en ny, paketet kom snabbt och det var lätt att montera, ibland har man tur!
Sista arbetspasset den här veckan väntar på mig sedan är det helg, det känns gott kan jag meddela! Hoppas på lite fint väder och mycket städlust (bra kombination?!) Vi behöver göra ett riktigt ryck för dammet växer sig snabbt fram ur hörnen även om jag anväder min nya "plattmopp" från Ullared nästan varje dag (är inte så nogrann om ni undrar...).

söndag 18 januari 2009

dagsjobb

Förutom det vanliga med barn, hund, städ och mat har vi i dag räddat livet på en liten björn samt satt upp 8 krokar i kök/hall.
Noras favorit julklapp, Nalle Puh! Han sjunger och berättar historier. Vi trodde att han var väldigt, väldigt sjuk och redo för graven men med hjälp av en skruvmejsel och nya batterier frisknade han fort och är nu räddad från att hamna i soppåsen!
krokar i köket, här finns plats för pynt så nu har jag anledning till mera shopping!
krok i hallen i lagom barnhöjd. Kroken kommer från gekås men har legat tillsig här hemma ett ½-1 år...

gekås

kläder: Nora 700:- Micke 330:- Malin 160:-
hygienartiklar: 350:-
förbrukningsmaterial/hushållsartiklar: 450:-
födelsedagspresenter: 420:-
golvmopp inkl 2 refilldukar: 100:-
heminredning: 500:- (jag har önskat mig två av inköpen i födelsedagspresent av M så bild på dem kommer i mars!)
medskick: 70:-
summa 3080:-
Japp, jag har gått igenom kvittona för att se vad sjutton det är som kostar. Ser okej ut nu när jag vet, innan tyckte jag att summan var enorm...
fotogenlampan är ärvd sedan förut men lampoljan är ny, äntligen! (haha, tänk att åka över 60 mil för en liter lampolja!!!)
nyutslagna pioner... Underbara! Köpte även två vita snittamarylis men de åker med julsakerna upp på vinden i väntan på första advent!
ungen hade vi förut men hårbandet är nytt!
En ny en gammal. Murgröna på båge, dessa dör inte i första taget!
ny bordsduk, med "teflonbeläggning" mot fläckar. Mönstret matchar våra tabletter! (som såklart också kommer från gekås!)

snabba ryck

Torsdag morgon klockan 05.12 började vi prata om kommande Ullaredsresor. 20/3 hade vi tänkt sedan tidigare, men jag ville åka snaaart. Jobbarkompisen Mia ville också. Vid 06.30 tiden var det spikat och klart, vi åker på lördag!

Sagt och gjort. Snälla sambosar har vi, de protesterade nästan inte alls... Vi fick med Ulla som jobbade med oss förut, jättekul! Klockan 03.30 rullade vi iväg och redan 16.45 var vi hemma. En superbra dag att åka. Har aldrig sett parkeringen så tom, gångarna så breda, personalen så avslappnad. Kommer med 100% säkerhet åka i januari flera år, före lön, barnbidrag, pension efter jul och för många tiiidigt utbetald lön.
Idag gäller hemmapyssel, diska, städa, laga mat, packa tomtar och ställa upp på vinden med mera. Efter gårdagskvällens chokladpudding väntar även en långpromenad! Bilder på nya fina pryttlar kommer en annan dag.

onsdag 14 januari 2009

utflykt

Idag har vi varit på picknick! Jag såg på jobbet att det var soligt ute och bestämde att vi skulle gå till skogen och fika, sedan ringde pappan... Jag citerar "skulle ni bort någonstans? Nä bra, hon är grinig, ville inte sova, jag sätter henne i badbaljan nu du får ta hand om henne när du kommer hem" gah! Hur kul kändes det?!
När jag kom hem var hon på bättre humör. Vi gjorde matsäck och lastade in oss i bilen. På vägen till skogen somnade hon och jag valde att åka till en annan skog. Vi hamnade hemma hos min mamma, liten fick sova vidare jag hämtade tidningen och satt brevid och läste! Sedan gick vi ca 50 meter in i skogen, "dukade" och njöt. Ingen sol och ganska kallt men mysigt! Te och ostmacka smakar himmelskt i en glänta i skogen!
Efter fikat gick vi in och väntade på mormor, lekte och läste inredningstidningar, fikade lite till och åkte sedan hem! Nu sover hon så gott, så gott. Hoppas att jag INTE väcker henne i morgon igen. Ingen hit för varesig mig eller M när hon kommer klivandes klockan 04.30 och börjar leka... En hit är däremot läggningen, lätt som en plätt idag också. Jag är så glad att hon tycker om sin säng igen!
Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på "Semestersvenskar" det handlar om Phuket, Thailand!
Lycklig tjej!
Melker rekar omgivningen

tisdag 13 januari 2009

nattning

Vill bara tala om att det gick lika bra idag som föregående dagar, så skönt! En sten som faller från hjärtat, det har verkligen bekymrat mig men nu vet jag att det kan fungera även om jag räknar med bakslag! (Skriver i jagform då jag vet att M inte alls har tyckt att det varit så jobbigt...)

förmiddagskift

Lyckas inte flytta bilderna som jag vill tyvärr. Man kan kalla detta för före/efterbilder, antar att ni kan gissa vad som är vad?! Från första till sista bild, ca 5 minuter...

Att jobba förmiddag har flera fina fördelar. Jag kommer hem 13.30 och har hela eftermiddagen/kvällen ledig. N och jag har massor av tid att umgås både med varandra och andra. Jag hinner få lite dagsljus och kan till och med ta en skogspromenad!
Den här veckan känns det såklart lite konstigt, vi har ju inte jobbat heltid samtidigt på 21 månader och aldrig tidigare har vi jobba skift mot varandra.
När jag kom hem idag fick jag äran att väcka lillan i vagnen. Sedan rusade jag in, böt om, hämtade hunden och vips så var vi klara för en runda i skogen! Hund och unge trampade lyckligt runt brevid stigen där jag kämpade med vagnen. Den är kanske inte utvecklad för att ta sig fram på små skogsstigar med många stenar och rötter...
Efter detta kan man tycka att tjejen skulle vara lite nöjd och sugen på inomhuslek, men icke! Jag tröttnade ganska snart på hennes gnäll och kom på en briljant idé, måla med fingerfärg!Vill ni se hur bra färgen fastnar på huden så är ni välkomna förbi! Ingen bråska det sitter säkert några dagar/veckor till...
Badbaljan gillar hon som tur är, det var dessutom lite extra spännande med det blåfärgade skummet och vattnet!
Nackdelar med förmiddagsskiftet? Mmm kanske inställningen på väckarklockan... Klockan 04.35 ska den väcka mig, måndag och tisdag har jag dock varit vaken innan!

måndag 12 januari 2009

nöjd!

För andra kvällen irad har jag parkerat N i sängen, sagt godnatt och gått ut. Dörren står helt öppen och hon har pratat lite en stund men nu sover hon så söt. Lyckligaste jag! (och hon som inte behöver vara ledsen varje kväll.)

friskluft

Vi har precis kommit in efter en liten "kisserunda". Eftersom att N redan varit med på 3 sådana idag så valde jag att sätta henne i bärstolen istället för vagnen. Det var uppskattat, av oss båda faktiskt. Jag är nog ingen riktig vagnmänniska, känns så mycket enklare att ha henne på ryggen. Jag önskar bara att jag hade en bättre stol... Min från blocket inköpta haglöfsrygga är förmodligen i ålder med mig själv och sitter helt ärligt inget vidare!
Jag surfade just runt och kollade på nya fina och vadå, det är ju knappast försent! De flesta passar barn från 6mån upp till 4år, det ni! Undrar just om min rygg också tycker det?!
Nu ska här borstas gaddar och nattas småkryp, sedan hoppas jag hinna med lite mer surfande!
snygg och säkert jätteskön! kostar ca 2200:-

söndag 11 januari 2009

trivselhelg

Startade helgen med massor av lek i fredags. N hade två kompisar på besök M och E med deras mammor M och L. Jättetrevligt att träffas och prata om allt. Barnen lekte lite sådär... N skrämmer alla andra barn med sina glädje/ilske/trött/hungrig skrik. En och annan mamma rycker också till...
Lördag förmiddag gjorde vi en shoppingresa till Marieberg. Willys, Elgiganten och IKEA endast tyvärr! Med Nora i släptåg kändes det dock ganska lagom. Ny dammsugare var kanske det viktigaste för dagen, den gamla pajade i torsdags (ca 12-15 år gammal så visst, inte helt oväntat).
På Ikea hade jag en kort och enkel lista, men en sak fanns inte hemma så jag får glädjen att åka dit igen, hihi.
Idag har Nora och jag bakat, kladdigchokladkaka med kokostoscatopping! Låter ganska nyttigt va?! Ligger i en låda i frysen nu och bara väntar på oväntat besök, hoppas att vi får främmande snaaart!
Efter lunch var det en liten som inte ville sova, men med "Anna Wahlgren"gung på vagnen så gick det tillslut. Ikväll somnade hon jättebra, la henne i sängen lät dörren vara öppen och sa: "jag kommer tillbaka snart" och gick ut. Hon pratade en stund men inget mer *lycklig*
Vi har i eftermiddag hunnit med att träffa farmor och farfar och mormor och morfar Jan. En och annan kaka har då passerat munnen... Jag gottgjorde synderna med en timmes promenerande i gott sällskap, världens bästa Kerstin, hon får verkligen tiden att springa iväg! Tack, tack. Inte ens vinterstormar kan hindra oss!
Nu är det sovdags, tiiidig morgon imorgon!
Inte helt lätt att välja i dammsugardjungeln, pris, effekt, volym, sladdlängd... men vi är faktiskt helnöjda, efter varsin runda!

fredag 9 januari 2009

Tack Lampan

Det är otroligt osmidigt att ha en person i bekantskapskretsen som kallas för något som alla barn ser som en direkt uppmaning att titta i taket och peka...

M har en vän som kallas Lampan (med ett efternamn som börjar med "lamp" är det inte sååå konstigt kanske) vi kämpar och försöker säga till Nora "han heter Andreas" "här kommer Andreas" "kan du säga Andreas" men likt förbaskat är man sedan där och kallar honom "Lampan" "kaffe, Lampan?" "kolla här Lampan", hon får väl lära sig det helt enkelt...
Idag är jag iallafall skyldig Andreas ett stort tack! Tack snälla för hjälpen i köket, vi kommer de närmaste dagarna att svära oss blå över dig när vi inte kommer in i ett endaste skåp!!! (Han har monterat 6 st välbehövliga "barnlås", nu ska vi bara lära oss att de finns där!) M har monterat några förut, med blandat resultat om jag säger så...

öppnaförskolan

Nora och jag har, vår vana trogen, besökt öppnaförskolan den här veckan. Onsdagförmiddag den kommunala och torsdagförmiddag den kyrkliga.

Det gäller att ha ordning i schemat om man ska hinna med detta: frukost för tre (hund, unge, morsa!)tillsnyggning (hmm, inte vår grej men gaddarna måste ju borstas och kläder är bra när man ska ut!), morgonpromenad och ibland även en ugnspannkaka innan klockan 9... (Pannkakan var dessutom den dagen som vi sov till klockan 8!)

Jag tycker att det är värt en extra ansträngning dessa dagar, jag gillar öppnaförskolan! Det hade jag gärna talat om för tidningsreporten som var och knäppte bilder på Casselgården i torsdag, men jag vågade inte... Är kanske inte sååå sugen på att citeras i dagspressen!Bilderna var fina iallafall och nu måste vi skaffa en klippbok!

Bilder lånade från NA utan lov, hoppas att det inte är brottsligt! (Isåfall ber jag om lov!) sångsamling (N dansar framför granen) Matdags (bild från webtidningen)

tisdag 6 januari 2009

korvgrillning

Det var inte första försöket men äntligen blev det av! Vi träffade mormor och morfar Jan vid vindskyddet på deras jaktmark. Vackert beläget i en slänt vid en sjö (om solen tittat fram hade jag grämt mig mycket över vår glömda kamera...) .
Vi bjöds på glögg, Melker på hundlek (och en del rester), Nora på pulkaåkning på isen, alla på friskluft och massor av dagsljus samt såklart korv med bröd!
Imorgon är det dags för jobb igen. Känns lite sådär med tanke på "skift mot varandra" -läget, men jag är glad att jag har ett arbete att gå till så det får gå ändå! Jag jobbar eftermiddag, alltså bara onsdag och torsdag. Jag har dessutom gått ned i tid, börjar 13.30 istället för 13.00, hallå rena semestern ju! Snart är det helg och kanhända mer korvgrillning och isåkning.
Efter utelek glider N och jag runt i våra underställ och är SÅ snygga! Här är tjejen med sina nya fina "smycken". Hon älskar dem! (Jag införskaffade dem med förhoppningar om att hon skulle sluta använda Melkers strypkoppel, det funkade...)

måndag 5 januari 2009

hemarbete

Hmm är lite oense med blogspot just nu, tyvärr är det inte jag som vinner vår kamp ikväll så här kommer inlägget i "fel" ordning, dvs bilderna före texten... nu ser vi vad vi äter! kedjorna ska kortas av när vi vet hur högt vi vill ha den. (önskar mig ett vitt matbord också...)

Böcker! En ärvd från far, en från mor och en från Rusta!
Slänger med en bild på N. Hon gillar Pippi, har sett lite på tv och nappade direkt! Kanske står på önskelistan till tvåårsdagen i april. I fredags köpte vi ett nytt borr samt en ask med skruv och plugg. Detta för att sätta upp en hatthylla i källaren där vi numera nästan alltid passerar in och ut. (Mest praktiskt eftersom att barnvagnen står där.)
Idag har vi använt samma borr och satt upp en tavellist i Noras rum. Den kommer från Ikea men har stått cirka ett halvår bakom hennes klädskåp och väntat på montering. Nu sitter den som ett smäck på väggen och det känns så bra! Nästa inköp till hennes rum är planerat, vi får väl se hur länge det dröjer innan det blir monterat...
Vi har också satt upp en lampa över köksbordet, äntligen! Även den från Ikea och även den "lagrad" i hemmet cirka halvåret! Vi (ja, jag tror att det gäller även herr Andersson) är supernöjda, den passar jättebra både ihop med bordet och i helheten *nöjd*!

söndag 4 januari 2009

älskade vinter!

Idag vid uppstigning visade utetermometern -20 grader. Burr säger Nora och vi håller med.

Jag har varit ute med hunden nu, jag älskar att klä på mig mitt supersnygga skidställ (japp, jag tycker verkligen om det!) och häva mig ut när det är så här kallt. Känns äventyrligt och underbart att trotsa kylan. Med rätt kläder är det här vädret så skönt, iallafall en liten stund...
Nu sitter vi och myser i soffan, tittar på tv och eldar i öppnaspisen. Jag surfar runt och kollar efter öppna skidnedfarter, längtar verkligen efter skidåkning. Funderar även på längdskidåkning, kanske skulle låna mammas gamla grejer och prova på en sväng...
Korvgrillning var på dagsschemat men det får nog vara. Blir till att steka den och ägna dagen åt inomhuslek istället. Besök av Kumlakusinerna kom innanför dörren nu!