söndag 31 maj 2009

Eskilstuna!

En helg med massor av aktivitet och mys! Parken Zoo med många roliga djur, ett hotell med eftermiddagsfika, middagsbuffé och relaxavdelning med bubbelpool. Parkenbadet med tre roliga pooler att hoppa och dyka i. Till detta liiite shopping och matinköp på Willys på vägen hem, gissa om vi är lite trötta nu?!

N tyckte att det var kul att kolla på apor och olika "katter". Hon tjatade en del om att "ramla" när hon såg dem högt uppe i träden, överbeskyddande föräldrar som lärt henne kanske...
Hotellet var kalas, kan varmt rekommendera "Clarion Collection hotel Bolinder Munktell", prisvärt, trevligt, fräscht och med bra läge! N gillade relaxen, hon var som en fisk i bubbelpoolen! Jag uppskattade en stund för mig själv i bastun.
Idag var vi tillbaka vid djurparken men på andra sidan staketet, vid badet. Ganska kallt vatten och ganska tråkiga bassänger, men lilla fisken simmade på här också. Mamman och pappan passade på att njuta lite av solen, på poolkanten.
Efter att vi kom hem har vi fixat poolen, lagat hål och skurat botten, igen! Eftersom att vi inte fyllde på vattnet efter förra skurningen så var det algigt igen, men nu stiger vattennivån sakta men säkert, imorgon är det nog fullt... Hoppas att värmen håller i sig nu så att vi snart kan bada!
N (som spillt vatten på tröjan!) och lejonet (som käkar kyckling ca 2m från fönstret!) Lyckliga vi som var på plats när lyckliga lejonet fick lördagsgodis (ingen anonserad matning alltså!)
Sumatratigern (bild lånad från webben) ville komma ut ur sin bur, han trykte sig mot sina fönster och riktigt visade upp sig för oss. Nora tyckte att han var lite väl närgången!
Flera Herr Nilsson skuttade runt i en bur (lånad bild), supergulliga små "Svarthövdade dödskalleapor", gillades av hela vår familj! En sån skulle man ha, sa Mr M.
hotellet (lånad bild) noras favorit: bubbelpoolen! (bilden är... precis!!! lånad!)

torsdag 28 maj 2009

arbetsvecka

Dagarna springer förbi! Måndag och tisdag hade jag grym huvudvärk/migrän som jag tror att jag listat ut vad den kom sig av... Godis!! !
Mmm, jag åt massor av godis och fikabröd förra helgen, blir ofta så på helgerna... När vardagen sedan tar vid är jag "duktig flicka" och undviker sötsaker och kommer abstinensen... Ja jag är ganska säker på att jag är sockerberoende men det är slut på det nu, inget godis till mig mer! Jag hoppas och tror att det ska funka...
Vi har snickrat och målat lite iallafall, efter fotbollsträningen (japp, andra gången!) igår målade jag 100 löpmeter "lock" i garaget. Det är alla överbrädor som behövs till undre delen av andra väggen, jag är mycket nöjd med den insatsen!
Idag har vi vilat, M var hemma med N och jag var på trädgårdsauktion! Där inhandlades bland annat en liten söt pion som kanske, kanske kan blomma om två år... Galen?! Ja men jag kan lova att jag är i gott sällskap!
så här, fast rosa! Om det inte blir något fel (blir den gul, blir den till salu!)

söndag 24 maj 2009

tårtfrukost

I morse var det jag som tog morgonpromenaden med hunden. Efter det stannade jag ute och röjde undan pallbockar och annat inför förmiddagens gräsklippning.
Undertiden låg Mr M i sängen och blev servad av Nora. Frukt, kakor och tårta bjöds det (allt från hennes egna kök i rummet brevid) när M tyckte att det behövdes en kniv till tårtan så fixade hon det med. Denna gång hämtades det från det riktiga köket...
Japp, det här fixar jag!
Mamman har nu sett till att alla knivar ligger i barnsäkra lådor, bara så att ni vet!
Dagen har sedan ägnats åt lek, lek i lekpark och lek hos mormor med kusinerna. På förmiddagen hade vi träff med mammor och barn från föräldragruppen, det är drygt ett år sedan vi lekte senast... Trevlig var det iallafall och vi pratade om att prova fler lekparker!
På eftermiddagen har vi kalasat hos mormor vars födelsedag var igår, grattis, grattis! God mat och tårta fick vi också. Med mig hem hade jag dessutom tre små krukor med vita blommor, några gamla plankor och en grej till... Min mjölkkanna! Min stora fina mjölkkanna.
Jag tror att jag var 18 år när jag köpte den billigt, billigt på försvarets utförsäljning i Ånnaboda (eller var var det?) Jag bodde hemma på den tiden och tyckte att mamma skulle ha blommor i den... Min mamma var dock inte lika förtjust i försvarets stora militärgröna plåtkanna... Idag förstår jag henne! Den är inte vacker, men den kanske kan bli?! M och jag ska försöka så får vi se!
Plankorna som jag fick ska jag ha till ett litet måleriprojekt, de måste bara torka först...

torsdag 21 maj 2009

gräs!

Mycket handlar om gräs och grönbete i mitt liv just nu :-)

Igår var jag i Vretstorp på fotbollsträning. Det var min syster som fick nys om att det var saker på gång där.
Fotbollssuget kommer varje vår när gräset blir grönt. Förra året provade jag lite i Laxå IF men kände mig inte riktigt hemma. Laget är väldigt ungt och sammansvetsat, att jag dessutom jobbade skift gjorde ju inte saken bättre.
Men nu, nu har jag hittat hem! Kommer man från Vretstorp så är ju såklart Vretstorp hemma! Ett väldigt blandat gäng, i såväl ålder som bollkontroll och kondition. Träningen var den tredje av fyra i ett "fotbollsintresse-test", vi var sexton på plats igår det räknar jag som bra.
Det var en ganska tuff timme och jag känner av det i benen idag... Jag håller tummarna för ett damlag i VIF, jag känner mig laddad! Kul att få spela ihop med systeryster igen, tredje gången gillt = livet ut, eller?!
Idag har N och jag varit med systeryster, H och E och mormor på betessläpp! Lyckliga kossor som travar ut på grönbetet efter en lååång vinter. De hoppade och stutsade, stångades och busade.
Tyvärr hade vi lite otur och fick mer dramatik än vi någonsin önskat. En ko gick för nära elstaketet, fastnade och gick ned sig i ett dike. Efter en stund lyckades de dock dra upp henne med några rep och hon verkade må ganska bra. Efter att ha kollat runt lite i hagen tog de in henne i ladugården igen. Jag hoppas du mår bra lilla ko, tänker på dig!
På eftermiddagen har vi varit ute, Nora och jag rensade ogräs och planterade små jordgubbsplantor när M snickrade. Nu har han hjälp av en vän och det hamrar på rätt bra där ute!

måndag 18 maj 2009

Ett smycke

Inte vilket som helst utan ett hjärta stansat med det finaste namn jag vet: "NORA". Det fick jag av Kerstin! Tack, jag blir verkligen helt rörd när jag ser det. (Tyvärr hittar jag ingen silverkedja, får nog bli en kullänk iallafall...)

Till Mr M har jag köpt en kullänk med en namnbricka med just "NORA" stansat, det passade jättebra och jag tror att han också gillar det!
Jag köpte ett jättefint somrigt halsband med blommor också, är supernöjd med det.
Dessutom har jag handlat te för en halv förmögenhet... Vad sägs om "Äppelpaj" eller kanske ett svart te med smak av champagne och jordgubbar?! Nu måste jag nog provsmaka en mugg eller två!
Jag har precis "hemtränat" lite. Gummiband och pilatesboll, jag har en förkylning på G och tog det lugnt, men 30 minuter är bättre än inget, eller hur?! M var till gymmet och skulle träna för första gången på en liten evighet, men då var det stängt, snopet! Öppet till klockan 19.00...
Så skulle inlägget avslutas med vackra bilder på alla nya fina halsband, men inte nog med att kameran är kass och kräver strålkastarljus, den slukar batterier också! Och jag som precis bestämt mig för att inte köpa någon ny just nu...

söndag 17 maj 2009

final!

Äntligen är vi klara med alla kalas, på drygt nio veckor trängs hela familjens födelsedagar (inkl hund, exkl katt).
Det är trevligt att träffas, äta mat och fika. Kul att alla våra kära kommer hit samtidigt och träffas och umgås. Mysigt att vara samlade, jag är glad att vi har många som vi tycker om.
Men... Det är faktiskt lite pyssel att få till det, en tid och dag som passar alla, fika/ mat ska fixas, det bör städas och donas hemma, det ska dukas och piffas innan och det ska fyllas på och bjudas påtår...
Nu är vi klara, för i år, eller... Nästa helg fyller mamma, syrrans man B veckan efter det, en vecka efter det lille A, tre dagar senare Noras faster U och sedan store A två veckor senare... Sugen på fika?!
I övrigt kan jag säga att första väggen är färdig spikad nu...
...och att liljekonvaljen blommar!
Dukat för kalas på "nya" fina bordet! Kolla in den grabbiga färgsättningen på muffins mm...

lördag 16 maj 2009

en sjättedel

Vi har börjat måla och snickra nu. Den enklaste väggen, på baksidan, är först ut. Reglat hade vi gjort innan, grundat har vi gjort i källaren och igår täckmålade M och jobbarkompisen O i solen igår. Idag har det snickrats och väggen är nästan klar, det fattas några lockbrädor som ska målas en vända till. Sedan ska allt målas en sista gång.
Sen är det bara fem väggar kvar eller nio om man räknar en pyttesnutt och utbyggnaden också... Fördelen med att ha ett lite konstigt hus är kanske just att man kan dela upp projekt som detta i flera delar, eller?
En vägg utan fönster, perfekt att börja med!

tisdag 12 maj 2009

bak, mat, färg

Det doftar av nybakta chokolate chip cookies i hela huset, mmm! De är tyvärr till kalaset på söndag och på tok för få för att provsmakas igen (mer än en gång alltså...) Idag rensar vi frysen på matlådor precis som igår, lusten och orken tryter.

Ikväll blir det soffan, precis som igår, skönt att få vila när man känner att man behöver. Snart är det slut på vilan i källaren finns från och med idag ca 60 liter färg! Färg till vårat hus!!! På garageuppfarten står, sedan i lördags, virket till brädfodringen så nu är det bara att köra!
Färgen är vit för dem som undrar, och det finns verkligen annledning att undra... Så sent som i lördagskväll var det mer inne på att bli falurött! Jag är livrädd för att det vita ska bli svartprickigt och alla säger att det kommer att bli så... Jag tvekade och M propagerade för rött, men i sista stund bestämde jag mig för att våga vitt!
Färghandlaren valde åt oss och jag vet bara att det är obrutenvit kombinationsfärg (kombination av olja och vatten, tror jag) nu håller jag tummarna för att prickarna håller sig borta!

måndag 11 maj 2009

ljuvlig helg!

Eller vad sägs om att bli bjuden på äppelkaka med vaniljsås klockan nio en söndagsmorgon, och detta hemma hos vänner! Att dessutom åka därifrån med en stor honungsros gör ju inte kalaset sämre, Tack A och M! Nu hoppas jag att rosen överlever, den ser lite hängig ut...
Eftermiddagen tillbringade sedan jag och Maria och Albin i Marieberg. Där inhandlade jag trädgårdsmöbler, äntligen har jag (jag inte vi!) en fikaplats under körsbärsträden. Det blev precis så fint som jag tänkt mig! Nu behöver jag bara fikasugna gäster att ta med dit, Mr M kommer aldrig att gå med på att fika där!
Till N köpte jag två trädgårdsstolar som ska målas vita(!) jag har tittat på dem ett tag och tror att det kommer att bli riktigt bra. De ska stå utanför lekstugan sedan, ja när vi skaffat en alltså!
I lördags var Nora och jag med kusinerna i Tiveden på rally! Stackars pappan kunde inte följa med för han hjälpte till vid besiktningen. Vi hade trevligt, fikaväskorna var många, bilarna höll sig på vägen och regnet blåste bort nästan hela tiden.
Tjejerna i den här familjen är ungefär lika intresserade av bilarna, vi kollade iallafall på föråkarna innan vi tröttnade... Tre stycken alltså, sedan kom det cirka 145 bilar till!
N har varit ganska liten i maten hela helgen men idag verkar det ha vänt, vi hoppas att hon är helt frisk nu. M har semester måndag, tisdag så det blir dagis först på onsdag hursomhelst.
honungsrosen som ska ge oss glädje istället för att sätta taggarna i familjen W/E!
trädgårdsbukett från min mamma!
Blockcitat
fikaplatsen vid körsbärsträden (klicka på bilden så ser ni hur levande de är...)

torsdag 7 maj 2009

torsdag i sjuan

Frukost vid Noras lilla bord i köket, mysigt! Ser lovande ut med smörgåsen men det var mest gurkan som hade åtgång...

Torsdagslunch: Ärtsoppa och plättar! (Tackar BOB för soppan, plättarna stekte jag en annan dag och la i frysen, kanon!) Det var riktigt kul att se N äta soppan, den kväljde henne, hon spottade ut och sa "blä" det händer inte ofta. Plättarna var goda iallafall! Cykelkorg med otraditionell uppgift: Torka badleksaker i badrummet!
Kvällens stora händelse på Smedjegatan, grannens pil blåste omkull! Jag var inne och märkte ingenting... Tack och lov når det precis inte fram till huset och har därmed inte gjort någon större skada. Hmm undrar just hur stor skuld våra stubbar har till händelsen...
Idag har jag:
  1. Målat nya matbordet, för fjärde gången...
  2. Gjort diverse magövningar= träningsvärk imorgon...
  3. Stavgått 45 min (åh vad jag gillar den träningsformen!)
  4. bakat muffins och brysselkex inför någons 34-årsdag
  5. sytt två kuddfodral och ett örngott av ett gammalt spetslakan
  6. oljat och grundmålat en trädgårdssoffa

Det är nu ni ska ösa kommentarer, "åh, vad duktig du är", "åh vad bra", "hur orkar du?" Jag väntar med spänning, själv är jag skitnöjd!!!

en vanlig dag...

...I Noras liv!

Allt går så fort, det händer någonting hela tiden. Läs om en dag hos oss, eller strunta i det om du vill, detta är mest för att jag ska komma ihåg hur det var. Kunna läsa om ett år och tänka "jaa! så var det ju!"

Uppstigning runt sju. Hjälper till att ge Melker mat, attans om någon gör det utan att säga till! Frukost halv åtta, åtta. Äter inte mycket men vill ha allt som alla andra har (inklusive kaviar som hon inte tycker om...).
Pular och leker själv riktigt bra. Tar på och av Pippidockan kläderna. Matar Nalle Puh nallen, provar sina skor på lilla dockan. Tar på allihopa varsin byxblöja, även en runt ena foten på sig själv... Så kan det hålla på i timmar faktiskt. Inga bilar här inte!
Klockan tio ungefär rasar världen samman, ingenting är bra och det är bråttom, bråttom att få något att äta. Vi käkar frukt så klart, precis som på dagis! Sedan är det ganska kinkigt fram till lunch klockan 11.30. Serveras rätt mat äter hon som en häst (kall vitlökssås är bästa!). Gillas inte maten så äts det ingenting, det är "blä!".
Efter maten är det vagnen som gäller och efter ca fem minuter sover hon gott. Drygt en timme har mamman och pappan det lugnt och stilla sedan är det en liten vrångis som kallar på uppmärksamhet. Helst skulle hon vilja ligga kvar i vagnen men samtidigt vill hon inte vara själv.
Innan mellanmål blir det mera lek. Oftast är det en docka eller två som ska åka vagn eller bäddas ner. Det nyaste är att de måste tvättas, gärna i handfatet på toaletten under rinnande vatten...
Klockan 14.30 petar vi i oss något, gärna smoothie men bara om den är riktigt fruktig och söt!
Fram till middag klockan 17.30 leks det helst nära lek, vara med mamma och pappa lekar. Nora hjälper till med disk, potatisskalning, upphällning av ingredienser osv. Mamman tycker mest att hon ställer till men förhoppningsvis lär hon sig något av det. Att vara med pappa är det bästa! Skrota runt i garaget och pilla med mejslar och tvättsvampar är riktigt roligt.
Middag äts ofta med god aptit (hungrig så klart med tanke på hur mycket hon äter under dagen). Efter maten är vi pigga och glada. Ett dopp i nya badbaljan kan det bli så här dags och det tackar tjejen inte nej till! Det simmas, plaskas och "kokas kaffe", till och med hårtvätt går ganska bra!
Klockan nitton är det vällingdags och efter det tandborstning och pyamas. När vi lägger lilla älsklingen, säger godnatt och går ut somnar hon bums. Sover sedan hela långa natten i sin säng. Vaknar ibland på morgonkanten och kommer till "mammassäng" ibland med famnen full av snutte, kudde och täcket! Älskade lilla ungen!
(Fem dagar i veckan är dock en vanlig dag en dag på förskolan med "Ollie", "Emli", "Ajsa"(de barn som jag hört att hon nämnt här hemma) "Ann", "Ara" och "Nina", "Betta" (fröknarna som hon pratar om!)

onsdag 6 maj 2009

naturnära läge!

Laxå Kommun har försökt sälja sjönära tomter, bland annat genom reklam på taxibilar i Örebro för några år sedan. Hur utfallet blivit vet jag inte, vad jag däremot vet är att jag är toknöjd med läget. Vi har så vackra omgivningar!

Igår på lunchen gick jag en runda vid jobbet, "Ålandskanal". En liten skogsväg/stig intill en liten å, underbart vackert och rogivande trots sitt läge alldeles intill ESAB (ja, stigen är i skogen men det är verkligen nära jobbet).
Nu har jag varit ute och stavgått ca 45 minuter, nästan hela tiden i absolut tyst och stilla skog. Längs en liten bäck och över ett gammalt kalhygge, blandat med tallskog och blandskog. Att solen skiner gör ju inte intrycken sämre!
Vi har det bra här i lilla Laxå, nära till badsjöar och storslagen natur och shoppingparadiset Marieberg ligger lagom långt bort, för långt för att åka varje dag men tillräckligt nära när man behöver något!

sysselsättning

Om det inte är nog att vara hemma med febersjuk liten kan man alltid fylla ut tiden med träning, sömnad och matlagning!
Med N är läget oförändrat, snorig, hängig och gnällig. Idag har matlusten varit obefintlig... Det blir att vara hemma i morgon också.
Imorse provade jag mitt gummiband, det funkade kalas att sätta fast i Noras stora skåp. Mina armmuskler börjar faktiskt synas nu, det har de aaaldrig gjort förut! det är motiverande vill jag lova!
Till lunch blev det kålpudding och potatis, mumsigt! Mr M blev inte jätteglad när han hörde att han skulle få det till kvällsmat... Om han visste hur många lådor det blev till frysen!!!
När N sov middag tänkte jag måla men färgen var slut (hur då liksom?!) så då fick jag ta fram symaskinen istället! Det var länge, länge sedan sist och faktiskt riktigt kul. Så kul att den står kvar framme för fortsatt användande i eftermiddag/kväll.
Jag fick lite inspiration på auktionen i lördags när folk budade på spetslakan som galna. Jag har en hög som jag använder och en hög som inte används, men nu ska här sys! Jag har dessutom sex volangdynor liggandes som inte ens är halvklara... Gah, jag vet inte hur jag ska få lust att fixa dem. Mamma kom och hjälp!!!
Nu är stora älsklingen iväg till färgaffären för att fylla på mitt förråd, han vet vad som gör mig glad, hihi! Stora bordet är färdiggrundat och ska nu täckmålas några vändor innan det får komma på plats, jag längtar!
Dagens syprojekt: två lampkjolar. Material: gardintyg från Indiska inköpt 1999! (japp, till min första lägenhet!)
Ett litet trick hon brukar göra... Pappret fastnar i snoret och hon springer runt med det så!
Körsbärsblommor från trädgården står i en vas på öppnaspisen, ljuvligt!

tisdag 5 maj 2009

vab

Så var det dags igen för lite "vård av barn". Det är Mikaels tur men det blir jag som är hemma imorgon iallafall. Nora har varit hos farmor både måndag och tisdag.

I söndagskväll när det bestämdes att hon skulle vara där på måndagförmiddagen (Mick hämtar klockan 12 på dagis på måndagar) var hon ganska pigg och vi trodde att det bara skulle bli de timmarna. Sedan blev det hela tisdagen också och vid läggningen idag hade hon feber igen, 38,9 grader...
Mr M gick hem tidigare i morse för att han kände sig dålig men på eftermiddagen ringde han sig frisk, han var piggare och N hade varit pigg hela dagen... Ooops! Så ja, imorgon är jag hemma med lilla fröken. Mr M stack just iväg till jobbet.
I eftermiddag har jag först cyklat till affären i full storm med en 13 kg tyngd på pakethållaren. Handlat mjöl, jäst och mjölk (och frukt, och ägg och mer frukt... Pengarna jag hade med räckte preciiiis!). Sedan har jag bakat 50 bullar och 20 hamburgerbröd. Kul, ska bli gott med hemmagjorda fiskburgare med fiberbröd, längtar! (Gick en rask promenad på lunchen, så en liten bulle är jag väl värd också?!)
Nu ska jag hoppa i målarkläderna och rusa ner i källaren, grundade en vända igår och kan meddela att jag är sååå nöjd!

måndag 4 maj 2009

färgval!

Först vill jag bara fråga: hur svårt kan det vara?! Vitt är ju ett enkelt val, eller hur?! Jag har nu surfat bort två timmar i färghinkarna på webben.

Jag skulle gärna måla med vit slamfärg. Men hur bra är den? Eller vit linoljefärg, men hur bra är det? Vem vet hur bra det är? Vem vet hur utsatt just vårat hus är, vet vad som skulle passa oss bäst.
Gah! Nu går jag ner i källaren och målar med Alcros oljebaserade grundfärg istället, det är ett lätt val, det är den enda som finns hemma!
Alla med stor kunskap om färg, hör av er! (Och alla med åsikter, ge mig dem! Jag vill höra vad alla tycker!)

söndag 3 maj 2009

arbetsfri dag?!

N hade hög feber inatt, ledsen och törstig vid flera tillfällen. Jätteskönt att hon vill ha vatten, hon drack en hel del faktiskt. Alvedon dricker hon också, bara hon är vaken nog att förstå...
Dagen har sedan gått riktigt bra, i morse sov vi länge och hon var ganska sliten långt in på förmiddagen. I eftermiddag har hon varit riktigt pigg, med förkylningsmått mätt!
Imorgon fm ska hon få vara hos farmor men på tisdag är hon nog redo för förskolan igen, vi håller tummarna för det iallafall!
Mina krafter tog helt slut igår, efter en kebabtallrik(!) blev det tv-soffan och tidigt i säng, utan slipning och utan målning. Jag har kört hårt i kväll istället. Hela matbordet är färdig slipat och målartvättat, det är bara att ta fram penseln och köra! Jag är så nöjd!
M har börjat regla lite på huset, det känns superduper kul! Vilken förändring det kommer att bli, jag är glad men samtidigt väldigt nervös. Hoppas, hoppas att det blir så fint som vi tror/vill!
Auktionsfynden:
nytt soffbord! Jag har provat och det kommer att bli så bra! (Mr M tyckte INTE det...)
matbordet, I love! 100:- är ok pris också :-)
Till sist en liten bild på min pärla! 10 års trogen tjänst (Eller har du något att invända kära storasyter?!) Tack A för hjälpen med korgen!
stylad MB, fäste för barnsits och med cykelkorg...

lördag 2 maj 2009

rubb och stubb

Micke har ägnat större delen av dagen åt stubbfräsning. Ca tjugo stubbar fattigare är vi nu, istället är vi ca tjugo ton träflisor rikare! Hur som helst blir det bra, väldigt bra! Om det inte vore för en liten febertjej så skulle jag vara ute och "städa" nu, men jag får ligga i soffa och titta på Pippi isället!

Lilla febertjejen har nu somnat. Stackars liten, jag hade med henne på auktion på förmiddagen, hon var så duktig. Hon satt alldeles stilla i mammas knä och lekte med sin docka. Nu förstår jag varför. Hon orkade helt enkelt inte busa runt som hon brukar...
Två fina bord ropade jag in iallafall, och en godisskål, och två julstrumpor. Jag är supernöjd, bild kommer (kanske!). Här ska slipas och målas ikväll!
Dagens träning har bestått av cykling fram och tillbaka till Bergfästet (2ggr!), en tvätt hängning och ett bullbak imorse. Ja det är ju faktiskt ganska jobbigt att kavla ut degen, för att inte tala om hur jobbigt det är att äta upp bullarna sen! Skurna vaniljbullar blev det iallafall, supersmarrigt!