söndag 30 augusti 2009

helgen som försvann!

Vi har haft en underbart bra helg! Här kommer världslängsta inlägget, inget viktigt så sålla friskt!

Fredagkväll med godis i tvsoffan och tidig läggning, bra för dem som gillar att sova!
Lördagsmorgon med Norasovmorgon till klockan nio, tyvärr var mamman på jobbet... Övertid mellan 05.00 och 09.00 hade inte tid att jobba heldag. Den här lördagen var det nämligen loppisrunda planerad!
Stor loppis i en maskinhall på landet utanför Kumla var första stoppet. Tre sagor på cd, en julskiva, två dvdfilmer, tre minisockerkaksformar (till barnrum/sandlådan) och en tygpåse inhandlades för 55:- (53:- + 2:- i "dricks" för formarna som kostade 33 öre styck!)
Efter det följde fyra loppisstopp utan shopping, otroligt! Bilen styrdes då mot Röfors. Vid Missionskyrkan inhandlades en sockerkaksform "modell gammal" samt en söt liten korg till N, "svampkorg"! Kostnad: 3+2:-, niceprice! I skolan köpte jag en liten korgstol till N och en brödform för 70:- + 5:- stolen lite dyr kanske men söt!
Efter lunch på BK blev syster hämtad av familjen. Skrivbord och kombidockvagn kändes som lite jobbig packning om hon skulle åka tåg...
Min familj packade bilen och åkte på Sannerudsmarken. Mycket folk och mycket grejer. Faktiskt inte bara skräp, det trodde jag att det alltid var! Vi gick gatan fram och hamnade på en loppis(!) där jag hittade ett litet skrivbord till N. 20:- kändes för billigt för att släppas. M blev inte jätteglad när jag sa att jag köpt det...
Efter lite fika och inköp av Whiskeynougat (min nya favorit, mumsigt! Tack Fia för tipset!) åkte vi till M:s syster med familj och lastade av övernattningsgrejer och kräftor. Snällaste Butte följde med mig och hämtade bordet, tack, tack!
Kvällen ägnades sedan åt matintag, smarrig kantarellpaj och måååånga kräftor innan vi gick ut till husvagnen för nattsömnen. (Tiiidigt denna kväll med, får man skylla på Nora?!) Succé att sova i "Hugos husvagn" iallafall. N är så nöjd, tack faster och farbror!
I morse vaknade vi före klockan sex... N och jag gick på promenad med hunden före sju. Ganska skönt att röra lite på sig. Halvåtta såg vi till att väcka upp de andra. Brakfrukost och förmiddagsfika blev det sedan innan vi åkte hem. N och jag drog då vidare till Pelltorp för Blockcitatlingonplockning. Nora har fått en egen (barn)bärplockare, jättegullig, tack framor!

torsdag 27 augusti 2009

upp och ned

Hmm, borde kanske göra ett riktigt inlägg men detta är vad jag orkar just nu. Tänkte bara tala om att jag kanske är liiite mindre lycklig idag... Hoppas att det vänder lika fort tillbaka, nu är det ju snart helg så det ska nog ordna till sig!

tisdag 25 augusti 2009

LYCKLIG!

Japp, kort och gott: lycklig!

söndag 23 augusti 2009

arbete, arbete och åter arbete

Idag slipar vi fönster. Fyra karmar med tillhörande tvåluftsfönster med dubblaglas... Det är lite trixigt men ändå inte så farligt mycket arbete, många av dem är nämligen inte målade på mer än utsidan.

Jag hoppas att vi hinner med de kvarvarande tre nu i eftermiddag. Skönt att få in allt i "målarrummet" så det bara är att sätta fart när man får tid (lust?!).
Igår gick det mesta av dagen till kalas hos familjen Klarqvist. Trettioåringen H firades med smörgåstårta som han inte äter... I sopsäck levererades födslisen, en domkraft, japp vem vill inte ha en sådan?!!
Eftersom att de i smyg gifte sig förra lördagen levererades en bröllopspresent också, två hönor och en tupp i en papperskartong, grattis, grattis! De har faktiskt pratat om höns så jag tror att de tyckte det var en ganska trevlig present iallafall...
Nu ska jag vispa till en philadelphiafrosting och breda på den nybakade morotskakan. Mamma och bästa hantverkaren Jan kommer hit i eftermiddag. Jag bjöd hit dem på fika men jag gissar att de räknat ut att jag vill ha hjälp med något. Vi behöver en bra lösning på hur vi ska sätta fönstren på "glasverandan", taket är lite väl lågt i framkant. Håll tummarna för att Jan kan fixa det.

onsdag 19 augusti 2009

klart!

Fönstren har kommit hem! Tyvärr hade antalet sjunkit från åtta till sju, räknefel? Hur som helst ser de helt okej ut, priset var också okej.

Spröjsen är redan fixade, M tog en rulle tejp och löste problemet snabbt och enkelt! Hihi, kanske blir det så enkelt, vem vet. Vi har kanske bestämt hur de ska se ut också. En kombination av nr 3 och 4. Dvs sex rutor i varje fönster med ett kryss i de två översta, förstår någon vad jag menar?! (Kanske orkar rita i "paint" en annan dag och visa...)
Ikväll har vi varit på jakt, kantareller var målet och visst fanns det. Två halvfulla påsar blev det, bajspåsar...

tisdag 18 augusti 2009

blåbärspaj!

Efter jobbet tog jag med Nora och hunden till skogen. Behändigt avstånd, det tar cirka fem minuter att gå, för en tvååring. Stora fina blåbär hittade vi, jag plockade i en hink, N och M plockade i munnen (M med munnen...)

I frysen finns nu fyra påsar med bär till paj, det känns bra! Kanske hinner vi plocka mer en annan dag. Det är faktiskt kul, dessutom slipper man vara hemma och se all städning man borde ta tag i...
Micke roade sig med stuprörsmontering under tiden. Det gick bra, det blev klart och det är jättefint! Huset är nästan färdigt nu, återstår gör entrétak och räcke samt "glasverandan". Jag vill börja nu!
På förskolan går det bara bra. Hon äter bra och är nöjd och glad. Idag hade fröken frågat M vid hämtningen om N har napp när hon sover. Liten hade inte somnat vid middagsluren utan att fröken låg brevid. Ooops! Personalen kanske inte räcker till med hennes vanor...

måndag 17 augusti 2009

spröjs

Tanken är att det ska byggas någon form av spröjs till fönstren på "glasverandan". Nu har jag knåpat ihop tre varianter i paint, mycket bra tycker jag :-) Vilket är finast? Vad skull DU välja? Kom med egna förslag, synpunkter osv. Jag vill veta vad ALLA tycker så kom igen nu!
På två väggar kommer det att bli tre fönster vardera. Första raden föreställer tre fönster utan spröjs, sedan följer tre rader med mycket eleganta spröjs!

underbara måndag!

På lunchen idag köpte jag 8 fönster som blir hemlevererade på onsdag, bra va?! Jag samlade mod och ringde på en blocket-annons. Fönster som ganska väl passar vårt behov och på hyfsat nära håll, i Storfors (ca 7,5 mil).

Killen som svarade lovade att hålla dem ett par dagar och när jag frågade vilken dag som passade honom bäst att vi kom för att titta/hämta svarade han att han var hemma efter 18.00 varje kväll eftersom att han jobbade i Laxå... Otroligt och det måste ju vara meningen att vi ska ha just dessa fönster!
Efter jobbet har N och jag lekt med dagiskompisen E och hennes mamma K. Vi var ute i höststormen, tjejerna borde sova gott efter det!
Efter maten gick jag ut med hunden på en ganska rask promenad i skogen. Så skönt att kunna släppa honom och knalla på i sitt eget tempo. Att han badar i alla vattendrag och vattenhål är mindre kul... På vägen hem plockade jag en blåbärspaj, eller iallafall lagom många blåbär till en paj. Imorgon tror jag att det ska plockas en eller ett par pajer till, mumsigt att ha i vinter.
Första dagen i nya gruppen, på nya avdelningen på förskolan hade gått bra enligt fröken, skönt! det var inga större problem att lämna henne imorse, jag tror att hon har saknat dagis, är väl trött på att vara hemma med mamma och pappa...

söndag 16 augusti 2009

utvilad

helgen har passerat och man förväntas vara utvilad... Här har något gått fel, jag är tröttare idag än jag var i fredags!

Aktiviteterna den här helgen har varit ganska många. I fredags slutade jag lunch för att ta med ungen och min mamma till "lek och buslandet". Vi hade trevligt, det var precis så stort och fint som alla säger! Planerar att ha min 30årsfest där :-)
I lördags kom syster och systerbarnen hit och matsäckskorgen packade för en dag på folkracebanan! Barnen tyckte det var sådär intressant, när matsäcken var slut åkte vi hem och lekte istället. Barnen vände upp och ned på Noras rum, mammorna fikade i köket, slappt och bra!
På kvällen hade vi kräftkalas med min pappa och lillebror som sedan sov kvar (funktionärer på folkracet både lördag och söndag så det passade så bra så!). Kräftorna var kalasgoda, tack M för fiskandet och tack I för kokningen! Tack pappa för vinet (och huvudvärken...).
Idag har N och jag varit själva hela dagen. Jag har mått sådär, allt blir så enkelt och bra då, eller inte! I förmiddags åkte vi iallafall till min mamma och hämtade ett cykelställ. J hjälpte mig att lasta det på kärran och koppla på så att jag fick med det hem.
När N sedan sov middag i bilen passade jag på att gräva ned det utanför garaget, lite nöjd med mig själv faktiskt! Nu behöver jag inte vara rädd att cykeln ska välta när jag lastar i och ur N i barnsadeln. (Den gjorde det igår, jag hann rädda henne och allt gick bra men det var droppen som fick mig att se till att fixa detta.)
Nu ska jag springa ut med hunden en sväng och sedan krypa ned i sängen och hoppas på att vakna pigg och glad i morgon! Då är det vardag på riktigt igen, N ska till dagis osv. Jag är lite nervös, jag hoppas att det går bra!

onsdag 12 augusti 2009

lyx!

Jag jobbar 06.18-14.00 den här veckan, riktigt najs! Hemma på fem minuter och har hela långa eftermiddagen med mina älsklingar. Idag hämtade de mig på jobbet för att jag skulle slippa cykla i den lilla regnskuren som kom vid 14.00 tiden...

Ikväll är jag ensam hemma, Micke är med kompisar och fiskar kräftor i Vättern. N sover hos farmor så att han ska få sova lite i morgon förmiddag. Jag hoppas att det kommer hem med tunga hinkar, jag har redan köpt dillen! (Jag hoppas också att farmor vill koka dem...)
Nu ska jag njuta av ensamheten så att jag kan längta extra mycket efter dem i morgon på jobbet!

måndag 10 augusti 2009

bildbomb

N och jag rensar svamp (hon lärde sig absolut ingenting, några dagar senare packade hon upp och ned en "skörd" svampar i en påse tills ingenting återstod... mer än svampsmulor i hela huset!)
tavellisten i sovrummet (jag önskar mig ett stooort M men så länge får det lilla duga!)
skridskorna från Nora hänger i hallen (vintern kan komma plötsligt...)
docksäng från loppis, älskad av såväl mig som dottern!
3/5 första reglarna är på plats... Idag har vi målat klart allt ändträ och Mr M har monterat de sista fönsterbläcken (ett kvar, storleken passade inte riktigt...) Återstår gör nu hängrännor, stuprännor och "utbyggnaden" (som skymtar på bilden) den är lika vacker nu som då!

söndag 9 augusti 2009

ÅH!!!

Ringde just på en fönsterannons. Jag var den fjärde... De skulle hämtas nästa helg, om inte så var det alltså två andra före i kön.

Det är bara att ta nya tag imorgon, kanske kan det då dyka upp några på nämre håll (dessa var i Laholm!).

kalashelg!

Vilket underbart väder! Vi har badat, grillat, kalasat och haft sovmorgon(två stycken faktiskt!). Mr M har monterat några fönsterbrädor annars har det varit en ganska arbetsfri helg, känns nästan lite lyxigt!

Nu ska jag "bläddra" genom Blocket i jakt på fönster, det är ganska kul, hittar nästanalltid något som jag blir eld och lågor över! (Men än letar jag vidare...)

torsdag 6 augusti 2009

jobb, fönsterjakt, bad och shopping!

Här är fullt upp hela tiden... På jobbet har vi lagom mycket att göra, trevliga arbetskamrater gör att tiden går snabbt. Hemma badas det i poolen (igår även i sjön, eller havet som N kallade det...).

Idag har vi varit en sväng till Marieberg, vi kollade på några entrétak men handlade mest födslisar! På lördag är det dubbla kalas, först för lillasyster som fyller 16 (jösses vad åren går, jag kommer ju ihåg när hon var bebis!).
Sedan ska min högstadiekompis Tesan firas med "ett stort dryckesslag" (jag har googlat ordet backanal eftersom att jag inte riktigt visste vad det betydde... Nu vet jag och imorgon måste jag tydligen till Systembolaget!)
En rutschkana till Nora blev det också. Inköpt på rea, den står nu på poolkanten och väntar på solsken. Premiäråken är avklarade, imorgon blir det fler!

söndag 2 augusti 2009

njutare

På förmiddagen besökte Nora och jag alla lördagsöppna loppisar i närheten, fyra stycken blev det. Med oss hade vi min vän Maria och Noras idol(!) Axel, tack för sällskapet. Jag fyndade en docksäng för 65:-, en karamellskål med lock för 15:- och en mini plättlagg för 15:-, kalasnöjd men det ger mersmak, vill "loppisa" mer och åka på auktion!

Vilken underbar eftermiddag vi haft sedan! Jag gav sambon två alternativ, åka till sjön eller åka till hans morbror Lars och kolla på djuren, han valde det sista (annars hade det kanske blivit ett dopp?!).
Vi träffade får, höns, ankor, gäss, kaniner och hunden Cissi. N lekte med hunden och klappade lilla gässlingen "Kvack-kvack", modigt tycker jag! Vi bjöds på fika ute i solen, tokskönt.
Efter hemkomst grillade vi (på engångsgrill, kolen var tydligen slut...), efter det lyckades vi på något konstigt sätt bli bjudna på bad hos grannen. N bäddades ned i vagnen och när hon somnade gled vi ned i "termobadet" ca 38 grader och bubbligt, riktigt najs! Myggen kom och försvann, N sov och vi serverades dricka, tack tack, vi kommer gärna igen! (Lite skönare än vårt iskalla, algangripna vatten...)
Kan semester bli bättre än så här?! Jag tror inte det och man ska alltid sluta när det är på topp så på måndag måste jag nog gå och jobba(haha, som om jag behövde fler anledningar än att mina veckor är slut, slut, slut!)