lördag 31 juli 2010

fönstertittare

Först fönster hos kusinerna i Tiveden och sedan fönster hemma! Glasverandan börjar kännas glasveranda även om vägen som är kvar känns oändligt lång.
Idag kan vi pricka av Munkastigen, blåbärsplockning och svampplockning på semesterns att göra lista. Snabbt och lätt!
fönster i utbygget i Tiveden
fönster hos oss! (2 klara 5 to go...)
hihi, här kanske man inte ska köra alls, eller?! (Vägen är brevid skylten men på andra sidan!)
fasters bananplanta, nästa år ska det bli bananer, spännande!
kusiner kastar sten i sjön, trevlig förmiddagssysselsättning!

Jungstedt

Det blev inte Mons Kallentoft, det blev Mari Jungstedt. Två böcker i följd, tur det för den första är slut... Om nästa bok är lika bra så blir det ett nytt biblioteksbesök på måndag!

fredag 30 juli 2010

semestervecka nr II

måndag

tisdag
Onsdag: (vattenglidbana, bild lånad från BR, på mina bilder är det på tok för många nakna rumpor!)
Torsdag: lek och buslandet (klicka för att kasta dig in i världsstora klätterställningen!)
fredag

halstabletter till huvudet...

Min storasyster bjöd N på sitt livs första tuggummi igår. Spännande grejer när man är tre år... Hur många sekunder det dröjde innan tuggummit landade i lilla magen vet jag inte, men inte var det många!

Idag har vi varit på Apoteket och handlat huvudvärkstabletter till mig och då blev det gråt och bekymmer, N ville också ha! Halstabletter till huvudet som man inte får tugga på utan ska ha i munnen! Hmm, lite mycket där men efter att ha slickat på en tablett så var hon nöjd (smakade blä!).

torsdag 29 juli 2010

på låset

Jaha och sen då? När det inte alls är onsdag utan torsdag och biblioteket öppnar klockan 13.00 istället för 10.00? Krossa en ruta?

Mmm Nora tyckte nog det, men nej vi väntar snällt till en annan dag. I eftermiddag har vi nämligen inte alls tid. För vi ska åka till lek och bus landet! Håll tummarna för att inte riktigt alla andra semesterlediga väljer just det stället idag...

onsdag 28 juli 2010

bokigt

Surfade runt på bibliotekets hemsida och nu längtar jag dit(!) imorgon klockan 10.00 hänger min unge och jag på låset! Kallentoft åt mig, Stalfelt åt ungen. Tur att man är lätt road...

Faktiskt är det jätte, jätte länge sedan vi var där sist så nu ska det verkligen bli kul! På riktigt!

vatten och bad

Heldag i Kumla idag. Fika, cykel/promenad, lekplats, lunch, vattenspridarlek, glass. Tack för en kalasdag i solen kära storasyster!

Bilder från Ullaredsresan!Liten är mycket imponerad av sin modiga mamma ;-)
mamman är impad av liten också!
Underbart vackert vid Skreastrand i Falkenberg. Tyvärr ett besök utan badkläder för oss...

måndag 26 juli 2010

nu då?

Kollade veckans väder på yr.no. Någon som har tips på aktiviteter för sådana dagar?

Lek och buslandet Gustavsvik Alléhallen Marieberg Galleria (skitkul med barn...) Fler idéer? Tur att jag har ett bra regnställ och en unge som gillar hopp i vattenpöl! Idag blir det tvätt, plock och städ. Sedan hoppas vi på besök från Kumla (tack välsorterade färgaffären för det, tydligen finns det mer i Laxå än på annat håll!)

söndag 25 juli 2010

dagens outfit

underställsbyxor från Craft, ziptröja från Jula, sportsockor från Gekås.

Leve sommaren och fyra veckor semester!

lördag 24 juli 2010

husvagnssemester

Måndagkväll till fredageftermiddag. Mycket bil åkande, lite bad och lite shopping. Halva semesterkassan placerades i ett nytt däck till bilen eftersom att ett valde att ge upp på vägen ned (vilket orsakade snigelfart sista biten med reservhjul)...

Vi har badat i stora havet och lilla sjön. Hoppat från bryggan och simmat i vågorna. Liten har blivit så modig i vattnet.
Gekås har så klart också besökts. Spännande att gå runt i bautavaruhuset och småhandla. Kolla lite här, kolla lite där. Vi handlade en dag till pappan, en dag till Noran, en dag åt mamman. Vi träffade min jobbarkompis A och hennes O och såg kändisen Morgan från tvprogrammet om Ullared.
Tack för lånet av vagnen, N och jag är sååå nöjda! (Mr M vågar jag inte uttala mig för...)

måndag 19 juli 2010

pust!

Gräset är klippt, blommorna vattnade, huset är städat, tvätten tvättad, sängarna renbäddade, nu kan vi åka på semester! (Kanske skulle ringa en snickare också så kunde glasverandan bli klar undertiden?!)

Vi har lånat husvagn och ska campa några dagar. Campingen ligger några mil från Varberg. Namnet börjar på G och slutar på ekås, det ska bli mycket trevligt ;-)

söndag 18 juli 2010

Uppstigning 06.50 och massor av lek direkt. Köket har sett ut som en krigszon mest hela dagen...

Det är mamma/pappa/barn med dockorna som gäller just nu, timme efter timme, dag efter dag.
Vi har rensat lite i trädgården, bakat en kaka, badat i sjön (inte jag så mycket, mest Nora...) och illa cykeln har varit ute på en tur, hon har äntligen lärt sig trampa! Vi är nog lika glada båda två för det. (Balansen är noll så stödhjulen kommer nog att få sitta på, några år!)
Nu sover sötaste hjärtat och jag njuter av stillheten. Har kollat på torsdagens Ernstprogram på nätet, perfekt för oss som aldrig ser på tv och som alltid glömmer bort när det är någon man vill se!

IIII

Fyra streck som motsvarar nätter utan blöja. Hon ville inte ha nattblöjan hos mormor och visst verkar det onödigt (o-nödigt...). Dagarna är torra sedan länge, en och annan olycka händer men allt mer sällan.

lördag 17 juli 2010

jag har semester

Tänkte att jag skulle tala om det för alla som undrar varför solen inte längre skiner. Kan också passa på och säga att den (solen) återses på måndag om fyra veckor...

Glad semester på er(!)

semesterfirande

Vi åkte till Marieberg igår, N och jag.

Parasollfot från Rusta (tillsammans med hårsnoddar, såpbubblor, penslar, en vedkorg i gummi och en söt glasburk med hårda karameller...)
Värmeljus, kronljus, servetter, glas till lekrummet och godisfiskar från Ikea Där blev det även mat och efterrätt.
Lite matshopping och sedan hem och fira med godis och cider med jorgubbe ihop med pappan som hade kommit hem igen efter tältandet! (Med en ny folkracebil på släpkärran...)Idag ska vi kolla lite på stommen/karmen till dörrpartiet, spännande!
Kolla in hur det går hos min storasyster med deras altanbygge, så fint!

torsdag 15 juli 2010

ä vs e

Pälltorp med e eller ä?

(Jag vet inte om jag skrivit om det tidigare)
Så här är det: Jag har bott i 19 år i ett rött hus i en liten "by" i skogen. Mamma och bäste Jan bor kvar där. När jag växte upp hette byn Pelltorp, med e. Nu för tiden stavas det med ä, iallafall i deras adress.
Jag vill nog gärna hålla kvar vid e men märker själv att jag växlar med ä... Trevligt eller kanske tokigt men nu vet ni!

en dag kvar...

Till semestern, välbehövlig och efterlängtad ledighet!

Idag smet jag hem en stund efter lunchen för att ta emot vikpartiet till glasverandan. Tyvärr har en av dörrarna ett litet skavmärke, jag ska ringa och klaga imorgon... Annars är de jättefina och jag vill göra färdigt nu, nu, nu!
Efter jobbet kastade jag mig på cykeln och cyklade hem till Pälltorp, jag lämnade ju bilen där igår så alternativen var inte så många... Slipade en minut på tiden och då hade jag dessutom tre mekstopp. En hoppad kedja, en inte hoppad kedja och en pakethållarhållare i kedjan. Dags för service...
Hemma hos mamma bjöds det på dusch, lasagne och sällskap av syster med barn. Skönt, gott och trevligt!
Imorgon ska N och jag fira semestern med ett besök på Ikea och Willys, det gillar iallafall jag! (Handlar vi lite gott till fredagsmyset så passar det nog lilla damen också!)

onsdag 14 juli 2010

min onsdag

Uppstigning halv sex i sällskap med man och barn Vinka hejdå jobba 8,3 timmar cykla hem byta om lasta cykeln på bilen åka hem till Pelltorp fika äta cykla hem (17 km på 48 min på bergochdalbana i grus!) tvätta diska måla duscha

Nu ligger jag i sängen och tänker läsa, sent och länge. Jag är själv hemma och då gäller det att passa på! (Mr är på folkracefestival, Nora är hos sin mormor och Melker är hos Henry och Lilian, våra underbara hundvakter!)

tisdag 13 juli 2010

Sveriges unikaste varuhus

Jag tror minsann att det är så det står på skylten i Rönneshytta.
Två besök på tre dagar har det blivit för mig i den lite annorlunda Icabutiken. I söndags köpte Mr M solstolar/vilstolar och idag har jag (med bästa Maria som släpvagnsförare) inhandlat en trädgårdsmöbelgrupp.
Blockcitat
Svart bord, svarta stolar och ett svart parasoll, preciiiis som på bilden!
Två vilstolar med svart stomme och svart sits blev det i söndags! (Bilderna lånade från brafab)

måndag 12 juli 2010

Det här är stort!

Tältet är stort men upplevelsen är större! Vi har rest tält, vi har bäddat med madrasser och täcken och nu leks det för fullt.
Universums lyckligaste treåring ska sova i tält i natt med mamman och pappan hemma på gräsmattan, vad tror ni, kommer det att fungera? Senast för nästan exakt två år sedan gick det kalas, det var i Vimmerby, det är dit tältet ska om ett par dagar men då utan mamman och treåringen.
Ja godnatt då, jag hoppas att jag får sova lite inför en ny svettig dag på jobbet imorgon...

söndag 11 juli 2010

att gunga och åka kana

Är vad N vill på semestern... Att låna kusinerna H och L:s husvagn är också viktigt!

När vi åt glass i hamnen i Askersund idag kom ett nytt semestermåste plingandes, lilleputtåget! Är det inte mer hon begär så! (Att se apor, hajar och fiskar hör också till önskemålen men det får vi se hur det blir med.)
Mr M har semester, Nora "sommarlov" och jag, jag har en vecka kvar på jobbet... Hoppas, hoppas att jag också får träffa solen på semestern (fyra veckors ledigt borde väl ge en eller annan strödag iallafall, eller?)
Dagarna rullar på, vi besöker auktioner, grillar, badar, målar och gräver i andras trädgårdar. Den här veckan kommer dörren till bygget, lite snickeri, shopping och ledighet är inplanerat.
Ha det gott, det har vi!

torsdag 8 juli 2010

älskad sommargubbe nr två!

Ernst Kirchsteiger så klart! Kollar på mitt första "sommar med Ernst" för i år och bara njuter!

Åkte till Ica fem i åtta, ringde med panik hem till Micke och beordrade Ernst på tvn, så nu tittar jag på försenad live-tv underbar uppfinning! (Det vi ser på tvn sparas i en timme och man kan spela fram och tillbaka som man vill, kalas!)
Spaljén hade jag beställt redan innan, järnvitriolat räcke alt. golv på altanen har jag också beställt, ett plank i trädgården likaså... I like Ernst!
Hoppas att Mr M gillade det han såg när jag var i affären (hihi, han satt i soffan och kunde inte byta kanal! Då krävs en timerinspelning och det klarar han nog inte av, tvn är ju nästan ny, 2½ år...)

tisdag 6 juli 2010

älskad gubbe

Billiga jordgubbar här i byn idag, 12kr/l. N och jag handlade med fyra liter på vägen hem från förskolan (precis vad som fick plats i cykelkorgen!).

Liten ringde sedan till mormor och ropade "det finns jorgubbar och grädde", (två gånger innan mormor svarade och ytterligare en gång när hon svarat...) Sedan skrek hon "hejdå" och skickade luren till mig.
Brickan är lastad! Jordgubbar och grädde i mina finfina skålar från Gekås, Ullared
Mickes bästa "sluta fotografera-min"
Skickar med en bild på de bästa, en som grillar resten softar! mat i solen, mys i skuggan

söndag 4 juli 2010

kär!

Kär i sommaren, solen, värmen, poolen och alla underbara sjöar!

fredag 2 juli 2010

nästan rätt...

Eller?

N har badat i poolen med kompisarna A och A. Axel sprang runt och gjorde "virvelvind", Nora sprang också runt men hon skrålade "Vimmerby, Vimmerby"...