tisdag 30 november 2010

ute är mörkt och kallt...

N övar förfullt inför lucia och att det är just den luciasången vi kommer att få höra på förskolan den trettonde är jag ganska säker på!

Pepparkakor, sockerbagare och tippande tomtar kommer det nog också sjungas om... Förra året började hon sjunga den fjortonde, bättre sent än aldrig, hihi.
Hostan som tidigare stört oss natt som dag har flyttat och mina bihålor känns inte ömma längre. Det som återstår nu är snor. Snor, snor och åter snor. Konstigt att jag inte går ner i vikt av allt förlorat snor?! (Men nej då, förändringen på midjemåttet och vågutslaget är allt annat än minskande...)

lördag 27 november 2010

trådlös!

Äääntligen!

Smartboxen från telia har kommit, den är installerad och funkar, jippi! Nu väntar vi på ruckusen som ska ge oss trådlös digitaltv, spännande!
Den gamla datorn ska fixas också, så kan vi chatta med varandra här hemma i tvsoffan sen!
Annars har jag ont i munnen/kinden. Jag hoppas att det är förkylningen men är rädd att det är tandvärk... Någon som haft det och kan tala om hur det känns?

torsdag 25 november 2010

vuxensim = pensionärsplask?

Tvingade (?) vännen M att följa med mig till Kumla igår för att simma/basta utan barn.

Onsdagkvällar kl 18.15 är det 18-årsgräns, de släcker ner och tänder ljus. Mysigt! Till detta spelar de musik... Lasse-Stefanz!!!
Vem i hela världen får den ekvationen att fungera? Medelålder var visserligen ganska hög men ändå...
Annars var det trevligt, trots lååång väntetid i kassan (inhoppare?) och trasiga bastudörrar. Mer sim ska det bli men kanske inte till dansband!Blockcitat

måndag 22 november 2010

ultraljud

Antal foster: 1st

Ben: 2st med en fot vardera
Armar: Japp, 2st, båda försedda med hand
Vikt: 185g
Längd: 18cm
Kön: Ännu okänt
Beräknadfödelse: 22 April

fredag 19 november 2010

certifikat

Jag är numera certifierad ytlödare, grattis till mig!

Betyg och intyg från förra veckans kurs kom idag. Så skönt att inte behöva vänta länge, så skönt att det gick bra, så skönt att det är ur världen. Nu väntar nya spännande arbetsmoment på jobbet. Kul men lite läskigt, hur ska det gå?!
Hatten av för kurskompisen C som hade finfina betyg, härligt tjejen!

torsdag 18 november 2010

kvällsmat

En halv burk Ben&Jerry-glass. Mättar bra och smakar gott! Prova du också! (Ps välj smak själv eller låt någon som vet bättre än min Mr M...)

Obs! Receptet är beräknat för en person.
Annars är allt bra. N och jag hostar och snorar vidare. Idag har vi firat världens bästa torsdag med ett besök på Gustavsvik. Hela familjen slutar numera kl 12.12-12.15 på torsdagar, underbart!
N gillade inte alls att bada själv med mamman och pappan, stillsammare unge får man leta efter kan jag lova. Trist, jag ville ju åka rutschkana och bada i vågorna. Istället blev det en timme på botten i barnplaskbassängen. Nästa besök där får lov att bli med Kumlakusinerna, då utgår jag från att det blir fart på tjejen!

onsdag 17 november 2010

äntligen!

Vi har haft några mindre bra dagar. Oändligt långa dagar. Vi har varit utan internet!!! Men nu är vi på banan igen! Jippi!

Surfar nu "på tråd", orkar inte ens försöka få till det trådlösa. Inte just nu iallafall, kanske ikväll ;-)
Jag börjar annars misstänka att min hosta är någon form av datavirus. Eller rättare sagt teknikvirus. Idag på jobbet fick jag till och med starta om micron tre gånger innan den funkade... Livet leker!

söndag 14 november 2010

ice

Vi diskuterade "in case of emergency" i mobilen under en fikarast förra veckan. Jag känner att det kanske är dags att lägga in några nummer namnade med ICE... Jag orkar inte mer!!!

Helt slut efter fika hos far i eftermiddag. Lite shopping före, för mycket fika och tre glada lekande barn kan ha gjort det hela lite jobbigare än ett "vanligt" farsdagfirande är...
Nu ska vi installera nyinköpta datorn tillsammans med vår stillsamma, söta lilla treåring, ha en kul kväll ni med ;-)

fredag 12 november 2010

slut

kursen är slut, veckan är slut (öh?) och jag är slut. Helt slut. Det har varit en tuff vecka, långa dagar och mycket att tänka på. Jag är nöjd med min insats, jag har gjort mitt bästa och lite till.

De två teoretiska proven gick bra, 17 resp 20 poäng av 20 möjliga. Resultaten på de praktiska proven får vi veta inom två veckor... Vill ju veta nuuu! Men bara om det gick bra, annars kan det va!
Nu ska vi ha en lugn och skön helg. En alvedonhög ltjej leker här brevid och inatt ska vi väl hosta ikapp igen... Tre veckor hosta på mig nu, blir nog att ringa vårdcentralen på måndag...

onsdag 10 november 2010

lill-lördag

Den här onsdagen har jag firat med att bränna ett stort hål i mitt kretskort på kursen... Inte så bra kanske... Tur att det var på "övningssidan" iallafall.

Första provet gick sådär, jag hoppas på godkänt betyg. Nu håller jag på med prov nummer två och känner rätt mycket tidspress, håll tummarna för att jag hinner klart samt fixa alla fula lödningar! (Har femton minuter kvar imorgon.)

tisdag 9 november 2010

kurs

Lödutbildning igår, idag och resten av veckan.

Måndag: allt var nytt, allt var svårt och allt gick halvtaskigt.
Tisdag: en betydligt bättre dag. Jag har lärt mig lite och det hela går framåt.
Imorgon är det dags att börja med proven. Totalt 9 prov har vi framför oss, sju praktiska och två teoretiska. Ikväll blir det att läsa anteckningarna i sängen istället för skönlitteratur!
Efter hemkomst, limpa med leverpastej och gurka sedan snölek! Vi har åkt bob och spark, kramat snöbollar och gjort snöänglar, byggt snökoja och skottat. Härliga snö!

söndag 7 november 2010

healing?!

Via telefon har storasyster lagat datorn!

Eller ja, lagat och lagat... Felet var så larvigt enkelt att jag inte ens tänker skriva det här, så det så!
Stort tack älskade systeryster för att du har tålamod med din icke så tekniska lillasyster!
Nu har alla foton säkerhetskopierats och jag ska skicka iväg en hög för framkallning också...

lördag 6 november 2010

hmm...

det som var tänkt att bli ett inlägg om hur rolig (riktigt riktigt rolig!) filmen Copout var, blir istället ett inlägg om en kraschad dator.

Japp så är det, laptopen i mitt knä håller på att ge upp. Cirka tusen bilder från senaste halvåret är för tillfället borta... Håll tummarna är ni snälla!!!

min stora lycka

I ett brev på posten igår kom min stora lycka! Inte en, inte två, utan i massor!

Jag talar om årets förskolekort på min lilla, lilla, stora tjej! Tjejen som log blygt för ett år sedan, ler lite lagom kaxigt på årets bild. När blev hon så stor?!
Som vanligt tänker vi köpa hela paketet med alla dessa bilder (i hopplösa storlekar). Ett paket som prismässigt kan jämföras med ca 1000 foton tagna och framkallade på egen hand... Men hallå, skulle jag skicka tillbaka min unge? Nej det kan jag ju inte!
På tavellisten vid matbordet står den största förstoringen (fläckarna på väggen är stearin och ja vi ska göra något åt det någongång...)
"Fotoväggen" i hallen, längst till vänster förra årets lilla raring, i mitten bilden från 08 och längst till höger årets bild.
Gruppfotot, taget vid klätterställningen på förskolegården. Min älskling i mitten längst fram.

torsdag 4 november 2010

dagens rätt

Dagens inlägg handlar lite om mat men inte en hel rätt...

Det blir inte många rätt just nu. Livet leker INTE. Jag vet att deppa inte löser problemet men just nu är det så bara.
Dagens rätt är iallafall receptet på kebabsås jag fick igår, det är helt rätt! Så god! Den som vågar lita på en loser kan skriva av receptet här: 1 del gräddfil 1 del majonäs 1 del vatten salt, peppar, cayennepeppar, vitlök

onsdag 3 november 2010

för syns skull

Vi var i Kumla igår, N och jag. Hon lekte med kusinerna när jag var på synkontroll. Det krävs ett synintyg på kursen som jag ska gå nästa vecka. Jag klarade undersökningen galant så nu är det bara kursen kvar då...

Som vanligt är jag nervös så jag dööör, men den här gången inser jag verkligen att jag bara kan göra mitt bästa. Mitt allra, allra bästa. Räcker inte det så är det så, helt enkelt.
Det är fortsättning på lödutbildningen jag gick för ett år sedan. Då var det hålmontering nu handlar det om ytmontering. Jag hade just inga förkunskaper förra gången och har inte mer nu heller. Det blir spännande, håll tummarna go vänner!
Efter synundersökningen bjöds det på korvstroganoff och ris och efter det årets första mugg med glögg. Underbart! Till det en kardemumma pepparkaka, inte tokig den heller även om det mest smakade skorpa...
Tack storasyster för barnvaktandet, maten och glöggen! N somnade i bilen på vägen hem kl 18.20...

måndag 1 november 2010

föräldraledig

Förskolan är stängd idag och jag har den stora äran att vara hemma med älskade Nora. Vi har haft en kanondag hittills, nu pustar vi lite vid dator/tv.

Vi har bland annat pysslat lite ute i solen. Ett granrishjärta till dörren fixade jag, N mosade sin fina snöbärsgirlang lagom när den var klar...
Snart dags att fixa mellis, det får lov att bli något lyxigt en hemmadag som denna, milkeshake med banan och jordgubbar kanske? Mums!
Någon som kommer ihåg att jag är platespotare då? Jag gör det!! 330 på Icaparkeringen förut, jakten går vidare! (Började sommaren 2007...)