fredag 30 september 2011

stjärnklart

Klockan är 20.00, barnen är i säng och sover båda två. Mamman och pappan sitter i soffan, tittar på blivande stjärnor och mumsar stjärnor.

Micke önskade chips till kvällen men Nora valde stjärnor till honom i affären. Bra gjort, de är väldigt, väldigt goda!
(Modiga mamman åkte till ICA med båda barnen själv denna eftermiddag och veckohandlade. Nästa vecka tänker jag vara mindre modig...)
mums!

torsdag 29 september 2011

Rutigt?

Nu då?!


Så, eller?!!

Ja så var det ordnat då, här kommer mitt första telefonblogginlägg:-)

onsdag 28 september 2011

kursad

Mr M har varit på kurs i två dagar.

Hur det gick? Jo tack, jag har lärt mig en del. Jag vet numera att jag klarar att sköta barn och hem på egen hand. Inget tvättberg, inget diskberg och inget leksakskaos lämnat här inte. (Däremot är garaget fyllt med återvinning, men hallå, det är ju det han ska ha lärt sig!)
Han har lärt mig det här: rolighetsteorin, kolla gärna på flera klipp. Alla är vi stora barn :-)

tisdag 27 september 2011

höstpromenad

Skattjakt, utflykt, cykelpromenad. Långt och jobbigt men också kul och mysigt! Elljuspåret till Röfors och "spåret" tillbaka.Efter att ha aggerat cykelmotor i uppförsbackarna (barnvagnen i ena handen, cykelsadel i den andra) så är jag rätt mör i benen...

spex

När kameran kommer fram så måste man ju busa till det lite! Ofta till mammas stora glädje, eller inte...

måndag 26 september 2011

nobelpris?

Förskola/städning, lekpark, öppenförskola, andmatning, pärlpyssel, gympa, baljbad. Allt detta med huvudvärk.

Jag tycker att jag är värd pris, alla kategorier!

söndag 25 september 2011

Arn!

Köpfilm är inte min grej. Men Arn är det! Så när någon letat fram båda Arn filmerna och lämnat dem överst i högen med filmer före kassan på Willys så slog jag till. Stort tack du okända människa! Jag ska köpa en tavellist och sätta över teven och där ska min älskade filmer stå!

Vi tittade på första filmen igår och ja man kan väl säga att mina tårkanaler är rensade nu... Kan också säga att lille prins Harry kollades till mååånga gånger under filmen (Nora sov hos farmor, oväntat men välkommet!) han sov lika gott hela tiden...Filmerna om Arn kramar mammahjärtat ordentligt, iallafall mitt.

invigning

I Laxå har stationsområdet invigts men i husnummersju har vi haft viktigare saker att inviga. Harrys nya badbyxor!!

De inhandlades på loppis (!) förra helgen för en tia och nu har de alltså fått visa vad de går för. I Alléhallen med mig, mormor och Nora, och Harry såklart, min storasyster och lilla E dök också upp (eller ner?!) KUL!
Harry fick snällt vänta på kanten medans vi åkte rutschkana och lekte. Innan doppet fick han en stärkande slurk, sedan badade han en låååång stund.
Modiga moster gjorde ett finfint dyk med glada grodan. Badhus gillas av både mig och N så att H verkade trivas är ju trevligt, fler dopp kommer det att bli. Hoppas bara att inte hela närke måste vara med då också...
Om två månader ska vi visst bada hela dagarna i tre långa veckor också!

lördag 24 september 2011

jag ska, jag lovar!

Ny mobil med en något bättre kamera än den förra innebär att bloggen kommer att kunna få finfina bilder från vår vardag snabbare än blixten. Först måste jag bara lära mig hur...

torsdag 22 september 2011

dags för ny slogan?

"Skaffar du telia får du inte bara bra täckning, du får Sveriges bästa täckning"

Min erfarenhet: "försöker du skaffa telia får du ha gott om tid, tålamod och lite jävlaranamma" men den kanske inte är någon höjdare i försäljnings synvinkel, eller?...
Jag ringde idag och efterlyste min beställning. Han kunde se den. Den var klar. Jag vet inte varför den inte är skickad. Va?! De har alltså inte ens lyckats få den till postlådan på nio dagar?!Det slutade med att hela familjen packades in i bilen för en tur till Marieberg galleria (där en vänlig teliamänniska hade paxat en lur åt mig).
Väl där tog det säljaren max nio minuter att fixa affären. Vilken timlön borde det ge henne, undrar jag?! Då tänker jag inte på min stooora utgift utan hennes snabbhet gentemot kollegorna som jag först beställde från...
Nu ligger min "ceramic white":a samsung galaxy s2 på laddning, snart klar för att blippas med! Jag har en morotsfärgad Harry att få i säng först bara!

onsdag 21 september 2011

Telia, hallå, hallå!

Beräknat leveransdatum: 19/9 Lagerstatus: i lager

Nej, ingen telefon idag heller... Imorgon är det jag som ringer telia, igen... Jippi!

lilla och stora

Sovmorgon idag, 7.50 vaknade lille herr krångel och 7.51 väckte vi stora miss krångel. Nu laddar båda krånglarna med frukost inför förskolelämning.

Dagen är ett oskrivet blad, vi får se vad vi hittar på!Jag har ett kök att sanera efter baket igår. Pitabröd och baguetter blev det, smaskens!

tisdag 20 september 2011

perfa!

Stora hjärtat leker och lyssnar på cd. Lilla hjärtat sover. Mr M jobbar. Ute är det regnigt och ruggigt. Vilket tillfälle att lära sig sin nya lur!

Men nähä, en vecka efter beställning och den har fortfarande inte dykt upp! Jag tänker baka lite bröd istället, kanske ska skicka en påse till Telia för att skynda på det hela lite?

måndag 19 september 2011

vallning

Promenad med syster och systerdotter i Kumla idag (och mina små hjärtan förstås!). Vi gick lååångt och stötte vid två tillfällen på en annan vallning...

Är man i Kumla så kanske man får räkna med att det är folk från "Kumla" ute... Vi höll hårt i barnen och snabbade på stegen!
Vi loggade två cacher och bommade en. Det är sååå kul! Tänk sen när jag har en egen gps... Känns lite som en nödvändig pryl i denna lek...
Till lunch blev det te och räkmacka på Sveas, helt okej! (Pannkaka och festis till N...)

söndag 18 september 2011

geocaching

Geoca... Hmm jag är verkligen sämst på engelska och så ska man ge sig på att förklara vad detta är. Jag som inte ens kan säga ordet! "Skattjakt med GPS" kan man kalla det, det duger bra för mig!

Igår gjorde vi en familjeutflykt till en plats där vi hängt många gånger förut, dock endast på vintern. (Vindskydd/grillplats vid en sjö som ofta blir farbar så års).
Lite strul med GPS:en, för att det är nytt för oss, men det ordnade till sig och vi hittade "skatten". Lycka!
På en annan plats vi ofta besöker vill det sig inte alls lika bra... Tre försök har det blivit nu, men fortfarande inget napp. Gah! Imorgon kanske?! (Första försöket avbröts pga den täta trafiken, det var folkracetävling på G)

nötmiddag

Rostbiff och potatissallad = mums, eller hur? Hemlagad rostbiff och potatissallad (tyvärr köpe...) = dubbelmums!

En sjättedels tjur i frysen gör underverk med mig, tänk vad jag kan. Kalops, nötstek och nu rostbiff. Kung i köket helt enkelt!
(Haha, här kommer dagens recept: sätt på ugnen, salta och peppra köttet, stick in termometern, kör i ugnsform tills tempen visar 60 grader... Svårt va?!)

fredag 16 september 2011

är man kvinna så!

GPS:en i ena handen, koordinaterna på en handskriven lapp i den andra. Äntligen har jag tagit min första cache!

Jag tyckte att det var dags för familjen att börja med geocaching. Tror faktiskt att mr M också kan gilla det, iallafall när solen skiner och det finns gömmor nära vägar :-)
Tyvärr lyckades jag inget vidare med appar till hans telefon, och min (lite bättre) lur har ju inte kommit än. Det slutade med en cykeltur för mig, ensam, efter barnläggningen. Hittade den direkt och var väl hemma igen efter 5 minuter, nöjd!

torsdag 15 september 2011

liten blir stooor!

Bilstolen som nästan nyss inhandlades, ska säljas imorgon. Tiden flyger verkligen fram. Harry med sina 70 cm ryms fortfarande men nu ska en snart anländande "plastkusin" få ta över.

Stol nr 2 ska monteras i bilarna idag. Jag har mekat bilbälte en timme... Nu är det Mickes jobb att få dem på plats! Två bilar, två stolar!

onsdag 14 september 2011

mina små hjärtan

Vaccination för Harry i förmiddags = feber i eftermiddags... 38,9 visade termometern när de ärvda(!) alvedonsupparna plockades fram. Tack Sara, du räddade vår eftermiddag!
Nora har en förkylning på G = inte heller stans gladaste unge...
Efter de tre timmarna på förskolan promenerade hon dock glatt hemåt. Ett litet stopp vid Kanalskolan för lek på skolgården blev det.

tisdag 13 september 2011

Envis?

Vem? Jag?! Nä!
Ett misslyckat försök att beställa ny mobil i fredags resulterade i tre samtal till Telia i lördags. De första tre människorna som jag pratade med tyckte inte som jag. Det skulle inte gå att lösa mitt bundna abonnemang. Sedan kopplades jag vidare till en smartare tjej ;-) som lovade att jag skulle bli uppringd på måndagen.
Så på måndagsförmiddagen, med en skrikande unge vid bröstet i en fikaruta i det gigantiska varuhuset i Ullared fixades mitt problem! Effektivt, eller hur?!
Nu är den nya mobilen hemklickad. Fem dagars väntan känns oändligt, hoppas att det går fortare!
Och för dem som undrar, det blir nudlar alternativt havregrynsgröt (utan sylt och mjölk) till 26 november...

lördag 10 september 2011

vad soliga dagar kan göra!

Jo men visst, det var en bra dag igår. Så bra att jag till och med lyckades bestämma vilken mobil jag vill ha! Klick, klick ner i kundkorgen och klick, klick vidare till kassan. Men hoppsan! Mitt abonnemang är bundet till 2012-05-18! Trevligt!

När vi skaffade bredbandstv och kombinationsabonnemang hos telia la vi mitt mobilabonnemang i den kombin. Istället för 69:-/mån kostar mitt abonnemang nu 49:-/mån. Jag ringde telia för att kolla och nu ska jag få reda på vad det kostar att lösa mig från detta...
Hmm borde det inte kosta telia 160:- (20:- x 8 månader) eftersom att det är vad jag förlorar på att lösa ut abonnemanget?!
Telenor, här kommer jag! (Kanske!)

fredag 9 september 2011

Välkommen höst!

Idag blir det mellis ute i det underbara vädret! Varm choklad och smörgås är beställt!

Jag har inte varit glad åt kylan och regnet, det kom lite för tidigt för att passa mig. Men jag älskar hösten! Nora plockar ekollon och spanar på kastanjer. Harrys kinder blir så fina när han sover ute i vagnen. Nu känns alla bekymmer och besvär som små och ganska obetydliga.
Njut av höstsolen (och njut av höstregnet i tvsoffan!)
Puss på er!

onsdag 7 september 2011

mäh!

Jag är sugen på ny mobil. Den gamla var nästan utdömd när den lagade sig själv (jag tog bort batteriet och minneskortet en sväng...) Jag surfar runt och spanar, bestämmer mig, lägger i kundkorgen, avslutar. Utan att köpa. Gång på gång på gång på gång på gång på gång på gång. Det har pågått i några veckor nu...
Vad händer då? Jo Micke köper! Jag då?! Vilken ska jag ha?! Hjääälp! Jag kommer aaaldrig kunna bestämma mig.(Behöver jag förtydliga att han köper en till sig, inte mig?!)
Sony Ericsson Experia neo
Samsung galaxy SII
Nokia N8
HTC sensation

Bästa Maria!

Finaste tallrikshyllan, fyndad i (vid/på?!) Hemsjön. Jag har inte själv varit på utförsäljningen i Gårdsbutiken men goda vänner har!

På plats på glasverandan!

måndag 5 september 2011

fullt upp!

Vretstorpsparken igår, Kumla och kusinlek/skattjakt idag och cirkus ikväll. Nora har ett tufft schema...

Jag och Harry sitter hemma och väntar på cirkusbesökarna. Vi hade gärna varit med men någon av oss har en tendens att låta lite. Eller mycket!

IF Metall

Familjedag i Vretstorpsparken igår. Kalasväder och kalasigt upplägg, vi hade trevligt. Pappan i familjen fick "ledigt" jag bytte honom mot min storasyster. Och min mamma. Och två syskonbarn...
Cilla och Totte underhöll (Sara Lövgren också.)

söndag 4 september 2011

sömn

eller bristen på...

Natten till fredag var Harry i sitt esse. Vaknade och tokskrek. En gång i timmen ungefär. Det slutade med amning nästan varje gång. Han var otröstlig. Efter det har det fyllts på med mat, i både tuttar och skafferi!
Vi har sedan haft två kanon nätter. Läggning vid 21.00, amning 03.00 och vid sex, sju och sedan uppstigning vid sju. Långt ifrån 12 timmars natt men sååå skönt att få sova lite längre pass utan matning.

torsdag 1 september 2011

Vi kallar honom Rulltårtan

Lägg ner Harry på filten och du får hämta honom under ett bord eller vid en vägg...