onsdag 30 juli 2014

hjälpreda

Harry och jag har målat. Hela han var vit, flest lager med färg var det under fötterna. Han hamnade, efter sanering, i badbaljan.

geocaching.com

Utsikten från en av sommarens hittade cacher. Hur kan man undra varför man ska geocacha?

måndag 28 juli 2014

Vad blev jag nu?

Raggarbilen är såld, två lyckliga barn, en raggarmamma och en raggarpappa rullar iväg i våran fina bil och jag förvandlas till en före detta raggare.

Jag kommer att sakna den lite men det går nog över...

lördag 26 juli 2014

sommar skaraland

Sjuåringen har fått till ett eget namn, hon säger det sådär självklart så att det nästan låter rätt, gulle!

Igår funderade vi, fixade barnvakt till lillebror, ordnade ett extra barn att ta med och vips så var det bestämt.

10.00 hängde vi på låset och vi har haft en fantastisk dag. Perfekt upplägg, alla är glada och nöjda!

torsdag 24 juli 2014

poolparty!

Nora har pratat om det sedan i vintras. Idag blev det av! 10 glada tjejer som badade, åt snacks och drack drinkar. Mycket lyckat. Det kan till och med bli fler partyn vid poolen, många mammor, och pappor, som var lite avis!

onsdag 23 juli 2014

klockan är 08.14

Och dagens löprunda är avklarad!!

Jag hatar att springa på fastande mage men det gick faktiskt hyfsat ändå. (ca 5 km, 26 min)

Tips på vad man kan äta innan morgonrundan mottages gärna!

tisdag 22 juli 2014

semester!

Två nätter hemma hos familjen Fagergren i Kungshamn. Supermysig gäststuga med nybyggd altan på stor härlig tomt, inte helt fel!

Båtåk, krabbfiske, skagenröra, klippklätter och bad bland annat. Båtturen gick förbi smögenbryggan, inte heller helt fel!

Sedan två nätter i tält på camping i Lysekil. Det enda som var riktigt bra där var hoppborgarna och vattenrutschbanan!

Timme efter timme sprang mina barn och alla andras barn varv efter varv upp till kanan. Åkturen varade cirka 60 sekunder så många åk blev det...

Havet låg också nära men inbjöd mest till krabbfiske även om vi doppade oss också. Bacon är utmärkt krabbkrubb, det nappade riktigt bra. Några var små och söta men väldigt många var ganska stora. Och läskiga!

Nu är vi hemma och sover i egna sängar, det känns inte så dumt faktiskt. Imorgon blir det trädgårdsarbete och kanske, kanske en liten löprunda. Kanske.

8 grader...

Inte för kallt för att bada!

Vattenslang och "water slide" i den härliga solen!

måndag 21 juli 2014

Lysekil

Tråkigare kan man ha det en måndagskväll!

torsdag 17 juli 2014

Norrqvarn

Kaffe och glass.

Hyr en båt till barnen och få en glass när du lämnar tillbaka den.

Båtarna körs fram och tillbaka i miniatyrkanalen när mammor och pappor njuter av kaffe i solsken. I like it!

onsdag 16 juli 2014

måndag 14 juli 2014

Vad ser du på tv och när?

Förra veckan ringde telia och försökte lura på oss ett dyrare abonnemang. Det hela slutade istället med att jag fick information om vilka programbibliotek vi har tillgång till, tack tack! Nu ser vi på det vi vill när vi vill, underbart!

lekplatslek

Spöregn, rutschkanor och glädje! Själv står jag under tak och fryser. Barnens blöta kläder är fulla av blöt bark. Undrar om de ens vill sälja fika till oss sen...

söndag 13 juli 2014

Dagens träning

Cykelsemester på gång. Skagern runt på tre dagar var det tänkt. Idag har vi provcyklat storasyster och jag. 8,5 mil på knappt fem timmar. Med rätt cykel och på rätt väg hade det säkert varit trevligt. (Eller iallafall inte vidrigt...)

Tyvärr visade sig stigarna vara för små och vägarna för stora. Vi har tre barn och två cykelvagnar så vi tar oss liksom inte fram vart som helst. Vi kör Repris på förra året istället. Att raka någon annan runda känns inte direkt aktuellt just nu. Aj min stackars kropp. Ont typ överallt inte minst i det "fötternasitterfastitramporna" skrubbade knäet.

fredag 11 juli 2014

ombyte förnöjer

Skötbordet har flyttat ut och hyllan flyttat hem. Badrummet känns genast mycket större och finare. Bebistiden är förbi och barnen börjar bli stora. Ett faktum som känns mer välkommet än vemodigt om du frågar mig!

flyttkort!

Dags att provsova källaren. Det är tänkt att vi ska bo där så småning om, mr M och jag. I natt blir det dock på luftmadrass och det är mest för att slippa undan den varma kvava luften i vårat sovrum...

torsdag 10 juli 2014

roligt att städa

Ibland lönar det sig att vara den som plockar undan i köket, tack älskling!

onsdag 9 juli 2014

3xbad

Poolbad på förmiddagen, Vitsand på eftermiddagen och kvällsbad i västra laxsjön.

Nora har ärvt sin pappas gamla gummibåt som vi provkörde ikväll. Jag tyckte det var ganska kul, Nora var inte så intresserad. Tyvärr läcker den luft efter 30 år i ett förråd så vi får se vad som händer med den...

tisdag 8 juli 2014

stranddag nr 2

Packningen förberedd från igår och matsäck bestående av färdigmat från ICA (jag hackade dock uhop en sallad till mig själv).

Tyvärr lite dåligt med lekkompisar för N vid sjön annars en helt underbar dag idag också. Imorgon ska vi på kalas på dagen men lite bad framåt kvällen kan det nog bli!

liten

Harry sover hela nätterna sedan några veckor tillbaka. Han är själv jättenöjd med det. Vi med!

Han har slutat med blöja på dagarna och är superduktig både på att hålla sig och att säga till.

Nu är det nattblöjor och kvällsvälling kvar att sluta med. Men det får ta sin tid.

måndag 7 juli 2014

semestervecka nr. 2

Veckan inleddes med ett tandläkarbesök. Det gick snabbt och lätt och jag fick godkänt och hade inga hål.

Efter det packade vi strandgrejerna och stack iväg. Först ett stopp i elljusspåret för lite löpträning. N är mutad, 10:- per runda (cirka 1,5 km). Efter det tänkte jag springa några intervaller men gps-mottagningen var värdelös så det funkade inget vidare.

På stranden var vi 10.30 och stannade till 15.00. En helt underbar dag! Kommunalbadet är bra. Brygga, långgrunt, toalett, omklädningsrum och nära hem. Allt en mamma önskar sig!

Harry har fått lite för mycket färg idag, jag hoppas och tror att det inte är så farligt. Imorgon blir det solskyddsdräkt och solkeps på honom. Nora är mest i/under vattnet så hon klarar sig bättre.

söndag 6 juli 2014

VM?

Fotboll hemma på gräsmattan, tjejer mot killar. När matchen avbröts efter cirka två minuters spel ledde tjejerna med 2-1. Då hade mannen i mitt liv just vräkt omkull mig i gräset och så när brutit min högra stortå. Den är lite blå och väldigt öm idag. Är det VM så är det!

lördag 5 juli 2014

Power meet

Sol, bara ben, kaffe och en strid ström av bilar som rullar förbi. Helt okej!

torsdag 3 juli 2014

onsdag 2 juli 2014

såg ni oss?!

Sommarlov på plats i västra hamnen i Malmö. Jag måste vara världens bästa mamma idag!

Fyra barn och två mammor ätandes frukost på en filt i ganska brant lutning och massor av folk runt omkring. Vad gör man inte för sina barn!

Det var jättekul och jag är jätteglad att vi åkte dit. Vi syntes faktiskt på tvn också!

Skanör

Nora fotograferade blommor när vi promenerade längs de söta små gatorna. Lavendelbuskar, stockrosor, klätterrosor och murgröna. Kul att vi har två gemensamma intressen, det ska vi utveckla!

barndomsminne

Semesterresa till skåne med Tesans mamma, plastpappa och lillasyster. Tesan hämtade vi i Malmö efter en dag eller två. Jag var fjorton år då.

Idag svängde jag förbi med mina två barn på parkeringen bara för att känna hur gammal jag blivit. 20 sedan, jösses vad tiden går!

tisdag 1 juli 2014

EU regel som gillas!

Ibland känns en flygförsening på 22 timmar rätt så bra. Idag är en sån dag. Dels är det snart tre månader sedan och dels så blev timpenningen hyfsad. 21524 kronor in på kontot, 600 euro per person.

Det finns tydligen regler för ersättning vid flygförseningar och det finns tydligen folk som känner till dessa. Nu gör vi det med och vi lär aldrig glömma det!

Grannarna ska få 25% för all hjälp, utan dem hade vi inte fått en krona. Så tack Maria och EU för 16000 kr, nu är det bara att boka nästa resa!

dagens bästa!

Gissa om jag har världens lyckligaste sjuåring nu! Viking är nya favoriten.