tisdag 30 december 2014

Och fall fyra...

Harry fick det också, på natten till igår. Till skillnad från mig höll han full fart hela dagen och var fullt återställd.

Själv kände jag livet i mig först vid fyratiden imorse. Frukosten är intagen och en liten, liten pulkabackaspromenad är avklarad men jag kan inte påstå att jag känner mig pigg...

Kvar i familjen AP är nu bara pappan. Återstår att se hur stor och stark han är!

söndag 28 december 2014

Offer nr 3

Min tur... Och mamma hade det inatt.

Håll en tumme för att killarna klarar sig...

Hatar kräksjuka!

lördag 27 december 2014

thaimout!

Dagarna som går är livet som passerar... Livet med två heltidsjobb och två relativt små och livliga barn är tufft. Vardagen består av måsten och helgerna används för att hinna ikapp. Vi hinner knappt tänka. Ska det vara så här?

Bekanta till bekanta har åkt till Thailand. De kommer hem i mars. Thaimout. Longstay. Det som vi sååå många gånger pratat om. Som vi så gärna skulle vilja.

Vad är hindret? Varför kan inte vi? Vad är problemet? Svaret är enkelt och entydigt, det finns inga hinder och inget problem. Vi kan. Vi vill. Vi ska! Koh Lanta 2016!

Jag thaisurfar all ledig tid. Hemmet förfaller, diskbänken är översvämmad och tvätten väller över kanten på tvättkorgen. Boende, Villas, lägenheter, resorter. Jag kollar allt, jämför, kollar igen. 10 veckor är tanken. Kanske mer, kanske mindre. Sååå spännande! Härligt att våra två veckor att reka på plats närmar sig!

Det lutar åt en större bungalow på någon resort med pool och frukost. Nära skolan och stranden. Förfrågan till skolan är för övrigt skickad. Det finns två svenska skolor på ön så vi hoppas väl att det går bra!

nysladdad!

Harry och jag har varit ute och åkt. Kors och tvärs över vägar, cykelbanor och trottoarer och ner i diken. Jättekul!

Bob med fårskinn och varma kläder. För varma kläder. Det är jobbigt att springa med stor liten kille på bob bakom sig. Men oj vad nöjd han var!

Tradition?...

Inköpslista:

Blåbärssoppa
Cocacola
Skurmedel
Tvättmedel

Förra året på julafton, i år tre dagar efter. Mycket, mycket bättre men jag kan inte påstå att det är roligare för det...

Det är stackars N som inleder, vi andra hoppas och gör vårt bästa för att klara oss.

fredag 26 december 2014

Tårfyllt

Kudden är genom sur. Jag är helt slut. För en timme sedan surfade jag in på aftonbladet.se och har sedan läst deras tsunami-serie. Livet som går vidare trots att barn, systrar, föräldrar och äkta makar försvinner.

Läs!

promenad genom stan

Jag gick en sväng med Harry i vagnen på eftermiddagen. Han pratar och pratar och pratar. Hål var det mest frekventa ämnet. Han såg hål i skogen, hål i isen, hål i diket.

Hålet i skogen var en öppning med en stig. Jag gick in en bit på stigen och det var nästan komiskt att höra honom när han sa nej, nej, nej. Han var rädd för älgar. Vi fick fortsätta på vägen istället.

I ån hittade vi först en ensam and som han ville bjuda på mat. Jag fick uppdraget att ropa åt den att följa med oss hem. Den kom dock inte...

Sedan hittade vi 72 änder till (ja jag räknade dem) En lång stund studerade vi dem. H beklagade sig, det var ju tråkigt att de inte pratade med oss. Jag uppmanades att se om de svarade om jag ropade hejdå till dem. Det gjorde de inte. De sjuttiotvå fick ingen inbjudan att följa med hem. Tur.

Annars har dagen mest varit gnällig. Gnäll om allt hela tiden. Stora som små. Imorgon satsar vi på lite mer utomhusvistelse och hoppas att frisk luft muntrar upp vintertrötta själar.

torsdag 25 december 2014

Mera jul!

Ytterligare två julaftnar avklarade! Hemma igår med Mikaels syster, syskonbarn och mamma. Vi fick också besök av självaste tomten! (N funderade på om han inte var lite lik Kjell som jobbade på tippen förut...)

Idag har vi suttit vid dukat bord hos mamma. Ätit mammas mat och mammas fika. Lyx!

Julen har varit som vanligt, för mycket mat, för många klappar, för gott fika och för lite motion.

Imorgon ska vi äta det sista av julmaten sedan blir det andra bullar. (Det har vi i frysen, de är jättegoda!!)

Finkameran har plockats fram ur gömman så mobilkameran har fått vila, det betyder att julens bilder hamnar på bloggen först när jag orkat starta datorn... Håll ut, ha tålamod, det kan nog ta ett tag. En dag eller ett år eller två!

lördag 20 december 2014

Pappas julafton


Första firandet avklarat, resterna är instuvade i kylskåpet och diskmaskinen arbetar för fullt.

Första julklapparna är öppnade, mellobiljetter, pippihus, monsterbil, handväska och pez-figurer med tillhörande godis. Barnen sover nu sött, glada och nöjda!

fredag 19 december 2014

Heeelg!

Doften från julskinkan som griljeras i ugnen sprider sig i huset och säger nu är det jul!

Jag är ledig till söndag kl 11.25 och njuter av det, söndag är en annan dag!

torsdag 18 december 2014

Stel som en pinne!

Jag har gjort rent hos våra husdjur idag. Jag gillar det inte, jag är rädd för dem! Rädd för vandrande pinnar?...

De låter kanske inte så farliga men de är faktiskt äckliga. Elva stycken numera stora, långa, snabba pinnar som sticker iväg åt alla håll när man tar av locket. Idag hittade jag en i köksfönstret. Förra gången hittades en i soporna. Levande.

BLÄÄÄ!

Imorgon ska jag göra en finfin julklapp till vår kära granne Johan. Åh vad glad han ska bli! Eller iallafall jag!

Postis Persson

Kommer ni ihåg min julönskan från förra året? SLUTA SKICKA JULKORT!!!

Vi jobbar på och de flesta julkorten lämmar terminalen redan natten efter kvällen de kom in. Men det kostar! Oj vad trött och sliten jag känner mig...

Jag jobbar inte direkt med julkorten men hela terminalen påverkas av de ökade volymerna.

Det är tufft men kul när man ser att det hjälper när man tar i lite till och hjälps åt!

Skicka några hälsningar till ni, jag jobbar extra på söndag och behöver ha något att göra då ;-)

torsdag 11 december 2014

Min lilla nisse!

Han vägrade sjunga med de andra barnen och han vägrade sedan att vara tomte inne på förskolan.

Tur att vi gick upp tidigt för att fira lucia...

tisdag 9 december 2014

julköttbullar!

Ett kilo små godingar rullade och redo för stekning. Ibland är det bra att vara ledig på förmiddagarna!

prettomorsa!

Ensam med tre barn, vad gör man? Sätter en saffransdeg (för hand eftersom att assistenten sabbat assistensen) och bakar lussekatter, lussebullar och längder.

Nu utbränd, högt blodtryck och hjärtinfarkt men det är det värt! (Soffa, kaffe och bulle rätar nog ut det mesta!)

söndag 7 december 2014

lördagsutflykt

Larmet går, en älg är skjuten. Handuppräckning, vem vill med till slaktboden? Alla! Utom Mikael...

Det är spännande, läskigt, otäckt men också lärorikt att få se den döda älgen bli flådd och upphängd.

Nora och E frågade om tjejälgar har horn och efter ett nekande svar konstaterade de att detta var en kille och jakten på snoppen började...

Vi har tre barn den här helgen, det är kusin E som flyttat hit några dagar. Harry surar lite ibland men annars går det jättebra. Bekvämt att ha en lekkompis i huset!