lördag 28 februari 2015

uttröttad

Alla orkar inte två kvällar i rad...

Genrep

Melodifestivalen deltävling 4, Örebro. Det ska bli kul att se bidragen igen ikväll. Vi har våra favoriter klara, jag hejar på Måns och Nora på Måns och Hasse. Nora tyckte att låten var bra men lite lustigt med en gubbe!

torsdag 26 februari 2015

chokladpralinen!

Läckerbit!

Bajs? Chokladpudding?

N och jag har gjort ansiktsbehandling ikväll. Kletigt och ganska roligt, nu är vi så lena så! Och i badrummet doftar det choklad!

söndag 22 februari 2015

Mums!

Lakritssås till glass:

Koka upp ca 4 dl vatten
Krossa en påse turkiskpeppar

Häll godiskrosset i vattnet och rör runt tills allt smält. Red med potatismjöl utrört i vatten till lagom konsistens.

Klart!

Försvinnande gott, Harry ville ha det till gröten imorse!

fredag 20 februari 2015

Vad har hänt?

Sportlovsdag 5 av 5. Barnen har varit på fritids och förskolan måndag-onsdag 13.30-16.30 övrig tid har vi varit hemma. Många tårar och många bråk och skrik.

Det som förvånar mig är att det också har varit mycket lek. Syskonlek, lek tillsammans och lek bredvid.

Tänk att mina fina ungar håller på att finna varandra, rollerna börjar falla på plats och vi börjar få en något lugnare tillvaro. (Inte alltid men jag ser ändå en väldigt stor förändring...) Alldeles fantastiskt underbart!

Snart, snart har hela familjen T R E veckor ledigt. Massor av tid att bara vara och att finna varandra. Och få en gnutta sol och värme!

onsdag 18 februari 2015

Hallongrottor?

Lemoncurd och drottningsylt dock inte blandat!

tisdag 17 februari 2015

Sportlovspromenad

Dagens promenad får 10 poäng av 10 möjliga.

Precis utanför hemma såg vi en lastbil som vi sedan såg igen och igen och igen.

På vägen till ICA hälsade vi på en polisman.

Vi handlade på apoteket.

Sedan var det dags att välja ett 2pack med fettisdagsbullar.

På vägen hem hälsade vi på polismannen och hans kollega.

Sedan såg vi 2 polisbilar var av den andres chaufför vinkade till oss.

Vi kastade vantar på istappar och fick ner varsin.

Efter det stannade vi och tittade på hundbajs.

Liten är sååå nöjd med promenaden! Allt var bäst, poliserna, bajset, apoteket, allt! Stor är också nöjd, det blir ju semmelfika i eftermiddag!

måndag 16 februari 2015

Hjärtan

Varsitt litet måleri-kit fick mina små hjärtan i lördags. De är smått pysselgalna så det passade dem bra.

Idag är första sportlovsdagen. Vi har hunnit med mycket, allt från krig med gap och skrik till syskonlek. Jag är positivt överraskad, de har lekt tillsammans i säkert 30 minuter nu.

Snart dags för en sväng till förskola och fritids för dem. Imorgon ska vi försöka gå ut en stund också...

lördag 14 februari 2015

Mäh asså!

Nora är upprörd över bröstvisande klänningar i mellon. "Tänk om någon ur publiken springer upp på scenen och drar isär klänningen". (Pappan håller tummarna 😉)

Fikadags!

På översta hyllan i "skafferiet" står farmors söta kaffeservis som jag fick av pappa för några år sedan. Den blir inte använd så ofta men om några veckor kan den få komma fram. 35-årskalas, smaka på det ni. Eller låt bli, det tror jag att jag gör!

torsdag 12 februari 2015

inte okej

Vattenläcka i köket upptäckt idag... Vi hoppas och tror att det endast är laminatgolvet som måste bytas. Imorgon ska det fuktmätas i masoniten som är/var under. Håll tummarna!

Tips på snyggt, billigt och lätt lagt laminatgolv mottages gärna!

onsdag 11 februari 2015

Lev

Återigen påminns vi om att leva här och nu. Att inte ta livet eller varandra förgivet. Strunta i alla hjärtans dag och fira alla hjärtan varje dag istället. Vi vet inte hur länge vi kan och får ha varandra nära.

Vila i frid kusin.

Vabruari

Två små sjuklingar i huset. Den lille så pass att han är hemma från förskolan. Den stora något bättre, orkar gå till skolan än så länge. Nästa vecka är det sportlov, här blir det kanske mest återhämtningslov.

Imorgon byter vi vårdare, jag återgår till mitt jobb och M får ta lilla hostan. Ombyte förnöjer!

söndag 8 februari 2015

drömhus

Boende bokat ✔

fredag 6 februari 2015

Aj!

Halsont hela veckan. Ipren och halstabletter av många olika slag har int. Idag ville inte magen vara med längre...

Jag gick dubbelvikt ut till bilen från jobbet före lunch. För att tala klartext så pruttade jag hela vägen hem och har sedan tillbringat en hel del tid på toaletten.

Sen trodde jag att jag var frisk, men icke! Jag har sååå ont! Hela magen är svullen och öm, det trycker långt upp under revbenen. Stackars, stackars mig. Fosterställning i sängen innan klockan 19 en fredagkväll, kul!!!

Imorgon skulle N och jag åkt till Romme och åkt slalom men det blev inställt pga sjukdom, N har också ont i halsen. Typiskt!

mååål?!

Nja kanske inte riktigt men...

Vi fick plats på den andra skolan v. 9-16. Ledigheterna från våra jobb är så gott som klara och första boendeförfrågan är skickad. Jag har även mail till ansvarig lärare och rektor här hemma.

Fortsättning följer, det är några veckor kvar 😉

onsdag 4 februari 2015

bollen är i rullning...

Sedan vi skickade iväg ansökan om skolgång för N i Thailand 9 veckor nästa vinter har jag varit rädd för min email-inbox. Idag kom det!

5 veckor har vi fått, v.8-12. Inte så länge som vi hoppats på men ändå väldigt kul och spännande! Med lov och annan ledighet borde vi kunna få ihop en resa på 7-8 veckor.

Vi kollar nu den andra skolan också (det finns två på lilla, lilla Koh Lanta). Tanken är cirka 10 veckor. Om vi får ledigt. Om vi VILL ha ledigt... Ooops... Om en vecka hoppas jag att vi vet mer!

måndag 2 februari 2015

Insnöad

Thailand, Thailand, Thailand. Helt insnöad på Thailand.

Jag har hittat "mitt" boende till nästa år. Slowdownlanta.se för den som är sugen att kolla. Villorna 4-9 är inte så tokiga! Lägenheterna är också helt okej.

Och ute faller snön. Det är sååå vackert. Jag njuter faktiskt lite av nuet också. Ibland.

Snart smäller det!



Barnens vasalopp går av stapeln på söndag. Harry har övat två gånger. Nora en. Harry är sååå sugen på att få medalj. Nora vill inte vara med alls. Efter dagens runda på 1,2 km har hon dock ändrat sig lite. Det var faktiskt kul! (Lycka för mamman!)

söndag 1 februari 2015

frukosttajm!

Omelett, te, juice, ägg och grönsaker. Gott! Men först måste vi lämna sängvärmen... Gäsp!