lördag 30 maj 2015

Loppis!

Imorgon söndag kl 11-15 är det garageloppis i vårat kvarter. Lite saker har jag att sälja iallafall. Välkomna!

torsdag 28 maj 2015

Kär!

Jag är kär i våran glasveranda. Inte ens regnet utanför kan skrämma bort ljuset som flödar in genom alla fönster. Sol gör det bara ännu bättre!

tisdag 26 maj 2015

Hjärteglad!

Äntligen är pacemakern inkopplad, grattis pappa!
Det firas med solsken och kompislek för båda barnen. Harrys första kompisbesök, det var två spralliga killar jag fick med från förskolan! Tjejerna var också rätt uppspelta. Lyckliga barn gillas!

söndag 24 maj 2015

Momondo

Det börjar bli dags att boka flygbiljetter. Sååå spännande. Och nervöst!

Kontrollerad!

Harry var med pappa på jobbet i torsdags morse. Klockan nio var det nämligen dags för fyraårskontroll. Vägning, mätning, räkning, ritning, hörsel och syn. Nu har vi en godkänd fyraåring!

Minivättern

Trots hosta och snoriga näsor  har vi idag genomfört deltävling nummer två i miniklassikern. Nora cyklade 8 km och Harry 1,5 km. Guldmedalj, diplom och fika väntade efter målgång.

Tack GFK Ramund och Laxå OK för ett kanonarrangemang!

onsdag 20 maj 2015

Kärlek i en liten ask!

Nora och jag har spelat UNO ikväll. Jättekul! Vi gillar att spela spel i våran familj. Alla utom pappan. Tyvärr tycker inte barnen om att spela med varandra.

Hur lätt är det att få ihop ekvationen: spela med ett barn när båda vill men inte kan spela samtidigt?...

Vi passade på när mr M och H var ute. Liten surade när han kom in och "kom på oss" men det gick över tror jag. Annars vaknar han väl arg imorgon, det händer ibland...

söndag 17 maj 2015

Det käraste jag har!

Den kraschade datorns hårddisk ligger i en påse i kökslådan och alla bilder och filmer ligger på detta USB. Tack snälla Pers pappa J!

Vi har precis tittat på alla våra filmer från videokameran, sååå kul! Nora bryter ihop när hon hör sin bebisaktiga röst (hon var 3 år när vi köpte videokameran).

lördag 16 maj 2015

40 årskalas

Mannen i huset har fyllt år. Han är mycket nöjd med firandet. Tack alla nära och kära!

Lycka är...

...Att bygga lego i sängen med en idag lite piggare tjej. Äntligen har hon lite energi! Hennes magsjuka följs av en förkylning. Hosta, snuva och ont i halsen. Inte jättekonstigt att hon har varit så dålig...

fredag 15 maj 2015

Och citat nr 2

"Jag ska äta upp hela för att jag växer!"

Pysseltips!

"Drinkburk" av barnmatsburk. Lätt, snyggt och roligt!

Dagens citat

Harry talar och talar och talar. Vi bjuds på den ena roligheten efter den andra.

Tjejtjusare blev just "tjuvkikare", jag skrattade gott. Det stämmer säkert på en del av tjusarna!

torsdag 14 maj 2015

Sötaste H

"Vilka är det som låter ti tu ti tu?" Utbrister Harry förvånat när pappan öppnar dörrarna ut från glasverandan.

Fåglarna kvittrar nog mer idag det har han rätt i. Kvittrar för att jag är på benen. För att solen skiner. För att vi är lediga!

onsdag 13 maj 2015

Magsjukemys!

Middag, tv, brasa, sjukstuga. All in one!

Trängsel

Så var vi tre i soffan. Nora insjuknade igår kväll (Harry är dock frisk nu och är bara hemma och terrar oss andra.) Pappan är utbränd efter allt servande och värre kommer han att få det efter den här dagen. Jag är redan helt slut och klockan är inte ens tio...

tisdag 12 maj 2015

soffan, dag 2

Varsitt soffhörn och ett stort täcke är allt vi behöver. Idag är liten något piggare tror jag, det är värre med mig. Tant har fortfarande väldigt ont i magen och har sovit hela dagen idag med.

måndag 11 maj 2015

Det går bra nu...

Magsjuk, jag och eventuellt Harry. Det är inte mer än två veckor sedan jag låg däckad i influensa. Tröttsamt.

söndag 10 maj 2015

Blodbad

Harry skrämde nästan ihjäl oss förut. Han trillade i en trappa och bet sig i tungan. Ett rejält jack som blödde en hel del. Otäckt!

Det har slutat blöda, dragit ihop sig och ser riktigt fint ut. Redan efter en timme, häftigt!

Nu myser vi i soffan med en Tom & Jerry film.

Välkommen!

Nya skor till barnen och mamman. Nu kan sommaren få komma!

lördag 9 maj 2015

Min jobbfredag

Brandlarm 8.00. Ingen rök, ingen eld. De flesta trodde att det var övning. När polis, brandbil och ambulans dök upp förstod vi allvaret.

Vid 9.00 fick vi lov att åka iväg för att äta. De flestas bilnycklar och plånböcker var dock inne på terminalen. Vi fick låna en bil och hittade en tjej med kontokort som vi swishade till. Tur! Och gott! Frukostbuffe hör inte till vanligheterna på jobbet.

11.30 fick de med omklädningsrum på plan 1 hämta sina grejer och åka hem. Jag bor på plan 2... 13.00 fick vi tillträde till övervåningen och kunde hämta våra väskor.

Branden var i ett begränsat utrymme. Hur stor skada den gjort vet jag inte. Fläktrum, ställverk och kablage pratades det om. Jag börjar 15.00 på måndag, då får vi se.

söndag 3 maj 2015

Måndag imorgon...

Ny vecka, nya möjligheter! Nya skor kommer göra mig till en löpare igen. Eller?!

lördag 2 maj 2015

Världensbästa lördag!

Morgonpyssel vid köksbordet och förmiddagscykling till farmor. Promenad i Trystorps ekängar med mormor på eftermiddagen och efter det ormklappning hemma hos mormor och morfar J. Sedan rallyåk med rally-Håkan för lille H och till sist farmorövernattning för N.

Nu njuter jag av Noras födelsedagsrosor som efter drygt en vecka fortfarande är fina och lugnet med bara ett barn hemma (och pappan är också på vift).

fredag 1 maj 2015

Kökspersonalen

Tacogrönsakshackning pågår! Det är kul att göra mat tillsammans, det borde vi göra oftare!

Koutsläpp

Innan porten öppnades hördes många längtansfulla råmningar. Jag tror faktiskt att de kände på sig att det var dagen D.

Det var glada kor som skuttade ut ur ladugården. Stora stadiga mjölkkor med stort behov av sportbh:ar studsade runt och stångades med sina hornlösa pannor.

Det måste vara fantastiskt att få se när kalvar blir utsläppta, lite mindre och smidigare och kanske lite mer spring i benen!

När vi tröttnat på korna blev det fika och tipspromenad och lammklappning i fårhuset. Höns, kaniner och några hästar såg vi också!