måndag 29 juni 2015

Smultronpromenad!

Glada barn, glad mamma och mätta myggor!

lördag 27 juni 2015

Sol!

Poolhäng med Harry. Helt okej lördagssyssla!

fredag 26 juni 2015

Sommarminne!

För ett år sedan satt vi i publiken i Västra hamnen i Malmö och såg inspelningen av sommarlovsmorgon. Nora pratar mycket om det nu när vi tittar på programmet.

Idag gästades programmet av Hasse Andersson. Vilken barnfavorit han har blivit. Oväntat men kul, låten är ju underbar!

Lavendelodling!

Mellan plattorna bakom badtunnan växer dessa små söta plantor. Livskraften är det inga fel på, det är en förutsättning i våran trädgård...

torsdag 25 juni 2015

Stigen som gick vilse

Promenerade med mina barn idag. Och gick vilse...

Vi följde en stig som jag var bombsäker på att jag visste var den skulle ta slut. Vi gick och gick och gick. Barnen grinade och jag släpade Harrys cykel över stock och sten. När uppmuntrande ord och mutor inte räckte längre fick vi lov att vända. En timme och femtio minuter var vi ute, lagom liten promenad för en fyra åring!

"Vad lärde vi oss av detta?" frågade jag Nora. "Lita aldrig på mamma" svarade hon...

tisdag 23 juni 2015

Frukost!

Harry och jag packade frukosten i en korg och tog med oss sjusovar-Nora på utflykt. Tyvärr var det fler än vi som var hungriga och vi höll på att bli uppätna. Knottmoln och megamyggor!

Lekparkslek, skogspromenad, en geocache och lite stenklättring hann vi med iallafall. Alla nöjda och glada!

Nu förmiddagspyssel vid köksbordet, härliga sommarlov!

söndag 21 juni 2015

Glassutsikt!

Open art med mina små sötnötar och deras moster och morfar med sambo. Barnen var väldigt nyfikna på konstverken. Själv njöt jag lika mycket av sällskapet, vädret och staden som av konsten. Stadsluft blir det inte för mycket av för oss, fyra år sedan sist kom vi fram till...

Borde ta en sväng och en middag med en man som jag tycker väldigt mycket om. Kanske redan i sommar!

lördag 20 juni 2015

Sovmorgon!

8 veckor utan väckarklocka, hur underbart låter inte det?!

2 veckor med eftermiddagsjobb, 4 veckor semester och sedan två veckor eftermiddag till. Fantastiskt!

Om/när sommaren kommer är det kanske ingen dröm att jobba 14.30-23.00 men det får duga. Det känns lyxigt att få vara hemma med båda barnen på förmiddagarna!

fredag 19 juni 2015

Trevlig midsommar!

Vila?...

Tredje veckan efter operationen. 10 dagar "vila" återstår innan det ska vara helt klart. Promenader är okej står det och det är väl tur...

28000 steg är kanske inte en helt vanlig dag på jobbet, men nästan. Vi går otroligt mycket.

Allt känns jättebra. Inget ont och inga problem. Om drygt en vecka ska jag äntligen få hoppa och skutta och testa kroppen. Spännande!

måndag 15 juni 2015

Nattöppet

Jag fyndade dator på nattöppet på elgiganten.se förra veckan. Man får vad man betalar för brukar det heta och hittills har det väl gått sådär... Vi använder nästan bara dator när vi ska framkalla foton. Känns onödigt med en stor, fin, dyr mojäng till det men...

söndag 14 juni 2015

Det gör så ont...

Jag har i veckan nästan slaviskt följt fallet "Lisa" på aftonbladet. Försvunnen. Död. Mördad. Det är obegripligt att det händer. Men det händer om och om igen. Jag vill låsa in mina barn och aldrig mer gå ut.

Sedan glassbilen och tvååringen. Jag mår illa, vill kräkas. Så fruktansvärt! Jag tänker på mitt lilla oförsiktiga hjärta. Min lilla Harry som ständigt är i farten.

Värsta tänkbara. Mina tankar går ikväll till dessa familjer och till chauffören.

torsdag 11 juni 2015

Sommarlov!

Stora hjärtat slutade första klass idag. Det blir fritids och förskolan som vanligt i några veckor till men det är ändå sommarlov!

tisdag 9 juni 2015

Poolare!

Poolen är redo för påfyllning. Jag och barnen har tömt och skurat ur den idag. Jag tror att mina galna barn kommer att premiärbada imorgon kväll.

När jag väl kom ner i poolen fick jag stanna där. Det stramar lite efter operationen så jag svingar mig inte i och ur hur som helst... En vecka har det gått idag. Jag känner mig nästan helt återhämtad. Jag har ont när jag är kissnödig, på morgonen går jag dubbelvikt av smärta till toaletten. Annars känns det bara bra.
Spännande att se resultatet sedan, 3 veckor "vila" till, sen så!

söndag 7 juni 2015

Kalasdag!

Dagen inleddes med målning i garaget. Hylla och hjul. Vitt, vitt, vitt. Härligt med lite pyssel. Efter det har vi haft en lika slapp söndag som dagen innan och dagen innan och dagen innan, ja ni fattar.

På eftermiddagen var vi bjudna på kalas. Jag klämde på mig ett par tajta jeans dagen till ära. Det gick fint. (Mr M får väl hjälpa mig ur dem sedan bara...)

Imorgon ska jag tillbaka till jobbet. Det känns sådär. Mitt jobb är ganska fysiskt. Jag ska ta det försiktigt och lyssna på kroppen. Den här operationen är ju tänkt att hjälpa mig i resten av livet så det är ju bra om det får läka ordentligt!

fredag 5 juni 2015

Sol som medicin

En stund i solen igår och många timmar i sängen gör att jag känner mig bättre. Stelt och ömt fortfarande men inte olidligt. Idag ska jag försöka ta mig ut på byn en sväng. Barnhämtning på förskola/fritids och Harry ska klippas. Sen behöver vi visst handla också...

onsdag 3 juni 2015

Ynklig

Ont, ont, ont. Mycket mera ont än jag trodde. Hoppas på snabb bättring, jag är redan trött på utsikten från sängen!

tisdag 2 juni 2015

Hemmaaaa!

Efter många långa timmar är jag äntligen hemma. Operationen gick bra men det tog sin tid att få till kisseriet efteråt.

Jag grinade nästan en skvätt när det visade sig att världens bästa mamma rullade in på parkeringen innan jag ens hann ringa efter henne. Sååå skönt att få komma hem!

Jag grinade nästan en skvätt till när vi pratade om vilt på vägen i skymningen. Smärtan över blygdbenet räcker som den är, utan inskärda bilbälten och airbags nämligen... Vi såg en vildsvinssugga med cirka åtta kultingar på ett gärde närmre kom vi inte som tur var!

måndag 1 juni 2015

TVT

Nyskrubbad i nybäddad säng. Imorgon ska jag opereras. Underredesbehandling. Urinrörsupphängning. Operation mot urininkontinens.

Jag kissar inte på mig. Jag kan hålla mig och jag har inte kraftiga trängningar. Problemet är att jag inte kan hoppa, leka och stoja. Studsmatta, hopprep och närkamper i fotboll fungerar inte. Inte heller armböj följt av upphopp.

Det är jobbigt. Det hindrar mig i min vardag och det är inte normalt men väldigt vanligt.

Det är nästan ett år sedan jag ringde till vårdcentralen och fick en tid. Det är 8 år sedan jag fick mitt första barn. Problemet är förlossningsrelaterat...

Ibland är vägen lång men imorgon är jag en av de kvinnor som ska göra en TVT-operation. Jag är inte ensam om det här men ändå är detta något som ingen talar om. INGEN. Det är det dags att vi ändrar på!

Studiebesök

Idag åkte jag tåg på arbetstid. Göteborg Postterminal var resmålet.

Vi var där för att se hur de arbetar runt sin SFM (storbrevs förädlingsmaskin, som betyder att maskinen sorterar posten i brevbärarnas utdelningsordning.)

Efter mindre än en timme stod det klart att vi gör allt olika. Allt. Snopet att upptäcka att alla frågor och funderingar är besvarade direkt eller förblir obesvarade för alltid.

Nu är det dags för förändring i Hallsberg också. Om ingen gör det åt oss så får vi göra det själva. Vi är taggade!