söndag 27 september 2015

Klapp på huvudet!

Höststädat poolaltanen ✔
Betalat räkningar ✔
Fixat några efakturor ✔

Thaimouten närmar sig och jag förbereder. Känns så bra!

Lekfyllt

Familjen A/K har gästat oss i två dagar. Barnen har lekt från första stund och vi vuxna har pratat och pratat och pratat. Mycket resprat blir det. De är våra "thaivänner", vi träffades på Koh lanta för drygt två år sedan.

Både lördag och söndag har vi varit vid Lindåsens skola och förskola och lekt. Ny skola med lite nya klätterställningar och annat, mycket uppskattat!

Badtunnebad blev det också, så skönt! Fredagsstandard från och med nu tror jag!

tisdag 22 september 2015

Sicken dag!

Idag slutade jag jobbet kl 12.15. Jag hade plustid i kvartalsavstämningen. Schemat varierar lite men justeras sedan sista månaden i kvartalet så att timmarna stämmer med anstälningen. Typ.

Sedan blev det barnhämtning, shoping på Dollars, mellis, städa, fika, städa, sälja fyrhjuling, städa, laga mat, spela spel, sy fel, sprätta, söva barn, sy rätt, stryka, städa och nu: sova!!!

Älskade helg!

Söndagseftermiddag i grusgropen kan bli familjestandard. Riktigt kul, både att åka och att leka i slänterna! Och dricka kaffe. Nästa gång får vi inte missa termosen i packningen...

Stora cykeln funkar inte (än) men den lilla och fyrhjulingen ryms i skuffen på bilen så det är ju smidigt!

söndag 20 september 2015

Lyckliga killen!

Ny bild på lilla hojen då den gamla bilden inte gick att se(?!)

lördag 19 september 2015

Samling?

Liten till liten och större till stor. Två barn, två crossar. Det blir nog bra det här!

fredag 18 september 2015

Crossmamma

Snart står en sådan här pärlan i garaget.

Crossbanshäng är något jag kan sedan förut, och gillar. Jag vet var alla banor i mellansverige ligger tror jag!

Att sätta sina telingar på en hoj och stå och se när de trillar av är något jag inte tror att jag gillar...

Kanske blir vi värsta crossfamiljen nu. Alla fyra är liiite sugna tror jag!

torsdag 17 september 2015

Sömnlös

Igår fick jag veta att jag ska bli nattarbetare. Det är något jag själv har önskat och ett besked jag blev väldigt glad av.

Att funderingarna blev jättemånga och att nattsömnen hade svårt att infinna sig igår är inte så konstigt, jag har aldrig jobbat natt förut.

En av de största anledningen till min ansökan är att komma ifrån. Göra något nytt. Samma arbetsgivare men andra arbetsuppgifter.

Den andra, kanske ännu viktigare, är familjelivet. Nu kommer jag att träffa min sambo och mina barn VARJE dag. Underbart!

Önska mig lycka till eller låt bli. Jag hoppas och tror att det här blir jättebra.

onsdag 16 september 2015

Ropa inte hej...

Huvudvärk dag tre idag... Inte olidlig men den är där och påverkar såklart både humör och ork. Bläää!

tisdag 15 september 2015

Hem ljuva hem

Jag är verkligen toknöjd med alla mina vitmålningar. Bord, säng, stolar, väggar och nu även ett vackert spinnrockshjul. Älskar vitt!

måndag 14 september 2015

Skam den som ger sig

Dagens första försök att plocka svamp stoppades av en låst bom över bilvägen. Andra försöket resulterade i en liiiten klunga med minitrattar.

Istället plockade jag cirka en liter blåbär så imorgon ska Harry och jag baka blåbärskaka, mums! Harry plockade också blåbär, han gjorde blåbärsmos som han skulle spritsa på muffins. Haha! Blivande konditor tror jag! (Det finns ett barnprogram på svt som heter årets sockerbagare som han gillar att titta på.)

Trattisar är annars mina bästa, hittar man en finns så det tusen. Vi får väl göra ett nytt försök en annan dag.

söndag 13 september 2015

5 månader idag...

Nedräkning pågår! Det känns äntligen som att det närmar sig. Så härligt!

Färdigt!

Hallen i källaren är färdig! Hatthylla och draperi till "garderoben" har saknats i typ två år. Krokar från jula, brädor och konsoller från gömmorna och draperi från Dollarstore och vips så var det klart!

Här kommer vi förmodligen att gömma många onödiga saker... 12 dubbla klädkrokar och tre våningar skohylla rymmer en hel del!

2:a i A

Heldag på folkracebanan igår igen. Tre heatsegrar och en finfin andraplats i A-finalen värmde gott denna blåsiga och lite kalla höstdag.

Barnen älskar att vara på Venabanan. De träffar kompisar och leker som aldrig förr. Smutsiga till tusen efter 12 timmar ute men så somnade de gott efter kvällsduschen också! Harry önskade till och med att vi kunde bo vid folkracebanan!

fredag 11 september 2015

Vård av barn

Kaffe och glass i solen med bästa Harry. Vab idag. Han är lös i magen men inget mer. Magsjuka eller inte det lär vi snart veta, jag klarar mig ju aldrig någonsin från äckelsjukan så...

Tvätt och städ står på schemat. Skönt att få det gjort INNAN helgen. (Och innan jag ev blir smittad...)

Järnkoll!

Att googla när man mår dåligt är inte alltid supersmart. Är man dessutom smått hypokondrisk så är det ofta lika bra att ringa 112 innan man ens börjar...

Sökorden huvudvärk och menscykel gav dock utdelning. De flesta träffarna handlar om hormoner men även järnbrist nämns i en del trådar.

Min huvudvärk berodde inte på hormonerna det stämde inte med min cykel. Istället inhandlade jag järntabletter och satte igång med högsta dosen.

Det funkar! Jag mår mycket bättre! (För mycket järn är inte heller bra så jag har sänkt dosen lite men en mätning på vårdcentralen skulle väl inte vara så dumt kanske...)

söndag 6 september 2015

Mekar Malin

Äntligen har Noras skrivbordslådor fått handtag. De är köpta på Biltema och är faktiskt nästa fina nog. Jag hade tänkt mig några med rektangulärplåt och snirkligt handtag men jag hittar dem ju aldrig så detta får duga!

Från inköp till monterat och klart cirka 1 timme inkl restid, helt ok. Duktiga jag!

Isbrytning...

Två timmar innan kräftskivan såg kräftorna ut så här... Det gick bra. Jag krossade isen med händerna och placerade dem en och en på faten och dukade fram dem direkt. Puh! Räkorna som glömts i frysen hann också tina och den fula Västerbottenpajen var god i alla fall.
Det blev en trevlig kväll med pappa och G, lillasyster och storasyster med familj. Nästa gång blir det badtunna, jag lovar!

torsdag 3 september 2015

Skogsutflykt!

Det är svärmor som plockat och som skämmer bort oss. Tack och bock! Frysen börjar bli full men sådana godsaker kan man inte ha för mycket av!

Mitt hjärta går sönder

Jag såg precis en bild på en treåring från Syrien som drunknat i Medelhavet. Det finns inte ord för vad jag tycker om alla människor som vill ha det så här.

Vi måste hjälpa till. Vi måste rädda dem som räddas kan. Jag står inte ut med tanken på alla döda barn, alla föräldralösa barn, alla hemlösa barn.

En syrisk familj i källaren är kanske inte lösningen men visst finns det plats...

onsdag 2 september 2015

Gott!

Jag kokade plommonmarmelad igår så nu blir det att äta plommonsylt till pannkakorna...

Konsistensen blev inte riktigt som det var tänkt men gott är det! Det tyckte barnen också, tur!