måndag 29 februari 2016

Skoldags!

Första lektionen var gympa på stranden. Tre pedagoger och 29 barn. Efteråt badade de som ville i poolen innan det var dags att gå in i klassrummet. Då var jag sedan länge hemskickad av Nora. Skönt!

Första dagen gick precis så bra som vi önskade! Det var en lycklig tjej hämtades klockan 14. Nu ikväll var det en rejält trött tjej som nattades. Stor ibland, liten ibland. Mammas fina hjärta!

Pirrigt!

JAG är nervös. Hur ska det då kännas för Nora?!

Om drygt en timme är det gympa på stranden. Hennes första lektionen på skolan här i Thailand. 7 veckor ska hon gå på Sanuk som skolan heter. Hoppas, hoppas att det går jättebra!

söndag 28 februari 2016

Kvällsmat

Vi fikade på "glassrestaurangen" på eftermiddagen så det blev lätt kvällsmat ikväll. Steklaggsrostade smörgåsar med cheddarost och frukt. Gott!

fredag 26 februari 2016

Rassel

56 stycken tror jag att det blev. Två timmar tog det.
Skönt att slippa kamma! (Svårt att tvätta dock...)

Frukostbuffe!

Omelett, kaffe, smörgås, yoghurt, juice, mango, bananer. Vi har det gott!
Det bästa med att fixa frukosten själv är att man kan äta i bara underkläderna!

Longbeach

Vi hamnade i en sala på "Some where else" på grannstranden idag. Underbart läge mitt på den långa vita korallstranden.

onsdag 24 februari 2016

Dagens!

Lunchen intogs på hotellrestaurangen efter strandlek och före poolbad.

Vi bygger sandslott med torn, vallgravar och broar. Och bråkar lite om vems tur det är få hjälp av mamma/pappa.

I poolen åker barnen rutschkana, dyker och simmar. Harry vägrar armpuffar och badar där han bottnar och ibland på lite djupare.

Vi har det bra. Så bra. Det bästa är att vi aldrig stressar. Underbart!

tisdag 23 februari 2016

Strandhäng

Dagens lunch restaurang. Gott. Hit går vi fler gånger!

måndag 22 februari 2016

Syskonkärlek...

Mestadels krig men även stunder av fred. Här är det de två infångade sandkrabborna "Hampus" och "Elvira" som är i fokus och syskonen Andersson lekte en god stund tillsammans.

Färja

Igår flyttade vi från Kamala beach på Phuket till Klong Dao beach på Koh Lanta.
Flytten gick med minibuss och personfärja. Det gick utmärkt. Ganska kort avstånd men lång resetid. På Phuket mötte vi några elefantskötare med sina elefanter på vägen. Kanske hade de varit och tagit ett morgondopp.

Vi bytte båt ute på havet i Ao nang samt stannade för att ta ombord flera passagerare från Longtailbåtar vid Raileybeach. Spännande även för den som är vuxen!

lördag 20 februari 2016

Kontraster

Vindruvor och tsunami monument. Livet här har gått vidare men katastrofen 2004 lever i minnet på många världen över.

fredag 19 februari 2016

Patong

Phukets största och livligaste strand.

Jag hade förutfattade meningar och trodde att stranden skulle vara omysig och kanske lite ofräsch. Jag hade fel!

Lång fin sandstrand med klart och fint vatten. Längst upp mot vägen finns lite träd som skärmar av och ger skugga. På andra sidan vägen: affärer, restauranger, barer och så vidare.

Vi parkerade strategiskt mitt fram för Burger King där vi sedan åt lunch innan vi gjorde ett kort shopping försök på Jungchylon (största varuhuset i Patong).

Micke köpte ett par skor och sen var vi nöjda...

Jag har förmodligen lite feber och har varit rätt hängig idag. Nu känns det lite bättre efter en timme vila i sängen. Håll tummarna att det går över direkt.

torsdag 18 februari 2016

Promenad

Nora och jag hoppade i löparskorna och gick på upptäcktsfärd. Vi hittade en liten bambuodling, en arg katt och tre getter. Sen hittade vi en stor mataffär.

Det är spännande med mat i ett annat land. De råa räkorna var ingen favorit enligt N. Vi köpte lite gröna frukter istället.
På vägen tillbaka köpte vi mat från en tuktuk. Kycklingspett och korv. Så gott!

Swedish fika

Kaffe och "skagen"smörgås till de vuxna. Vatten och sockerkaka med vaniljkräm till barnen, jag trodde att det var en ostsmörgås jag köpte...

Det blev en eftermiddag i AC-kyld lägenhet med två gnälliga barn. Alla hudar är också glada att komma undan solen en stund.

onsdag 17 februari 2016

Vattenland

Phuket splash jungle waterpark. Lite litet och lite dyrt men varmt och skönt och lagom för barnen. Vi har haft en toppendag som nu fortsätter på takterassen med ännu mera bad!

Harry är utan armpuffar i djupt vatten. Han är helt galen och alldeles, alldeles orädd. Läskigt tycker mamman och pappan.

tisdag 16 februari 2016

Kamala

Lång härlig strand med nästan vit sand och vajande palmer. Vackert om det inte vore för alla hundratals parasoller och solmadrasser i långa täta rader.

Det blåser lite grann men är ändå varmt och skönt. Mest sol men även lite moln. Havet känns inte riktigt lika varmt som vanligt. Strax under 30 grader gissar jag på.

Vi bor lite off. Mellan havet och soptippen för att vara exakt. Det är lite meckigt att få  till det med maten här ute. Nu har vi köpt hem lite frukostgrejer, det får funka som mat också om det krisar.

måndag 15 februari 2016

Nytt läge

Nu har vi flyttat. Stor lägenhet, liten pool. Tvårummaren vi bokade har visst blivit en trea. Synd att klaga.

Hisnande högt på takterassen på sjätte våningen. Inga barn tillåts gå nära några räcken. De vuxna törs inte ens tänka tanken.

I ett hörn av terassen har vi havsutsikt. Kikare kan behövas... Bastu och badrum finns också där uppe. Skönt(?)!.

söndag 14 februari 2016

Fullbokat

Framme! Resan hit har gått sååå bra! Harry somnade innan flygplanet var i luften och sov sedan hela resan. (På golvet vid våra fötter!)

Första hotellet hittades lätt av taxichauffören som i sin tur hittats lätt av oss. Skönt!

Boendet var fullbokat så vi blev uppgraderade första natten (av sju). Detta visade sig vara en trevlig överraskning. Så nu bor vi i en deluxe stor tvåvåningsvilla med stor privat pool. Tråkigt ;-)

lördag 13 februari 2016

Tack Max!

Tidernas bästa googling gjorde jag förra året, "matställen på Arlanda" då hittade vi hamburgerrestaurangen Max. Passar hela familjen OCH plånboken. Idag fick de varsin pysselbok i maxboxen, perfekt!

Incheckningen gick förövrigt väldigt bra. Jag gjorde den i mobilen igår kväll men orkade inte fylla i alla pass- och person- nummer. Vi fick ändå gå före i kön, lyxigt!

torsdag 11 februari 2016

Packad!

40 kg i två väskor att checka in på Arlanda. 80 kg tillgodo!

Jag har som vanligt packat allt till mig och barnen samt lite till mr M. Numera kommer han inte med gliringar om mängden saker jag lägger fram, tur för honom!

Vi kommer att ha två handbagage också. Det räcker gott att ha fyra väskor och två barn (och en man) att hålla ordning på.

onsdag 10 februari 2016

Studerar

Att räkna till tio och tacka för maten kan väl vara kul att kunna!

tisdag 9 februari 2016

F Y R A dagar kvar

Igår ramlade N på gympan och bröt nästan handen och idag åkte hon tefat genom ett säkerhetsnät på skolans friluftsdag. Sen går det magsjuka på H:s förskola...

Jag är nervös så att jag nästan går sönder. Mest rädd för magsjukan. H får tillbringa de tre sista dagarna hos farmor. Kanske minskar risken lite...

Håll tummarna för att vi kommer iväg som planerat!

söndag 7 februari 2016

Sista!

Helgen har passerat i rekordfart. Igår bar vi in pellets hos Mr M:s mamma. Ett rätt skönt träningspass ihop med den bästa och med barnen inne hos sin farmor. Perfa!

På kvällen fick vi mat (och vin!) hos grannarna. Gott och trevligt! Barnen somnade i deras soffa till Mellon, också ganska skönt!

Idag har N och jag shoppat lite till resan och växlat lite pengar. Mormor var med och passade på att köpa födelsedagspresenter till N och H. Kalaset blir på valborgsmässoafton så hon är ute i god tid!

Nu är det snart dags för sista veckans första jobbpass. Känns bra!

fredag 5 februari 2016

Boost

Första läxan med multiplikation, bang, bang, bang, klart! Härligt att se glädjen!

Detta i kombination med beröm från simläraren igår gödslar självförtroendet rejält. Så kul! Heja, heja!

torsdag 4 februari 2016

Linolja och terpentin

Hög tid att sköta om bänkskivorna i köket. Passar ju bra nu när huvudvärken är botad också.

Frukost...

2 järntabletter, en alvedon, en ipren, en multivitamin brus, 2 dl kaffe och en kvart på spikmattan. Goood morgon!

Laddar för sista natten innan helgen. Och sista natten innan sista veckan. Längtar!

onsdag 3 februari 2016

Juldoft

Sista koppen adventste för den här gången. Något värt att längta efter!