lördag 30 april 2016

Check!

Fondvinsten från förra året påverkar årets semesterkassa negativt, inte kul!

fredag 29 april 2016

Bränd

Kolakakor, tårtbotten, chokladrutor. Tvättmaskin, diskmaskin, badtunna. Duka, städa, diska. Hela förmiddagen har jag känt mig som superwoman sen gick jag in i väggen. Harry har smittat mig med sin förkylning, blä! Nu vilar vi, ikväll blir det kalas.

torsdag 28 april 2016

Skopping!

Idag har vi slängt Noras gamla skor vid kassan på skopunkten. Då förstår man att det fanns ett visst skobehov i familjen! Ironiskt att det ser ut att vara stövelväder imorgon, typ det enda hon hade!

Femtioelva affärer senare blev det kvällsmat på IKEA, lättlagat!

under ytan

Innan vi åkte på semester funderade vi på att köpa en vattentät kamera alternativt en go pro kamera. Det slutade med ett vattentät kamerahus från Kjell & Company för 49:-
 
Bilderna blev sådär. Kul att ta kort på varandra och vid ytan blir bilderna hyfsat bra. Korten på fiskar och koraller är betydlig mörkare. Förhoppningsvis kan vi fixa några av dem.
 
Kamerafodralet hade gärna fått haft någon form av flytanordning också. Lite lurigt att hoppa i från en båt på djupt vatten med ett barn i flytväst, en kamera och två cyklop och snorklar att hålla ordning på...
 
Kanske blir det en bättre kamera till nästa resa, jag älskar att snorkla och skulle gärna vilja dela den upplevelsen med er alla!
 



 
 

onsdag 27 april 2016

Värmande!

En sprakande brasa, en kopp te och en bild från vackra Koh Rok.

tisdag 26 april 2016

Födelsedagsblomma!

En liten, liten känsla av sommar på glasverandan.

Verkligheten

Tvätt, disk, matlagning, handling, städ, teknikstrul, vab. Allt är precis som vi minns det! Kanske förstår vi nu bättre hur bra vi har haft det. Harry startar med feber och hosta. Jag har bara en jobbnatt den här veckan så jag tänker jobba ändå. Jag får försöka vila i eftermiddag. Här kommer några bilder från våra sista lediga dagar.
Micke spelar volleyboll med några av grannarna på Slow Down.
 
Glassfika på nioårsdagen några timmar innan hemresan!
 
Harry väntar på en fruitshake på grannhotellet.


måndag 25 april 2016

Bangkok

Vi hade drygt fyra timmar på oss att hitta till rätt gate. Det gick bra. Vi hittade Burger King också. Det var gott.

Nu har vi tre timmar på oss att ladda för flighten "hem" till Arlanda. Det går säkert bra det också.

lördag 23 april 2016

Vädret

Jag har inte kollat så mycket på vädersajter under tiden här. Vädret har varit ungefär detsamma hela tiden. Mer vind i början och något flera moln på slutet. Sol och blå himmel ALLA dagar. Vi har inte fått något regn alls. Inte en enda gråmulen dag. Våran erfarenhet är att det ofta visar åska och regn men att det sällan stämmer.

Imorgon åker vi hem till våren och hoppas på mera sol och värme!

fredag 22 april 2016

Födelsedagssång

Sista dagen på Sanuk. Nora verkar tycka att det är okej. Hon har inte hemlängtan men hon är lite trött på värmen. (Det är verkligen väldigt varmt här nu.)

Dagens morgonsamling inleddes med sång för den blivande nioåringen. Kul! Sedan avskedssång för alla som gjorde sin sista dag. Jag klarade det utan näsduk, puh! Skönt att det inte är så många här nu det känns lite lättare då tror jag.

Barnkalas!

Barnbuffe och eget bord i restaurangen. Poolbad, chips och lekar. Den blivande nioåringen verkar mycket nöjd. Den gamla mamman är också nöjd. Perfekt att få det avklarat!

torsdag 21 april 2016

Wan paruhat

Idag är det wan paruhat, torsdag. Dagens färg är si som, orange. Alla veckodagar har en färg här.

Skoldagen startar med samling i salan på skolgården. Där hälsar alla på varandra på thailändska och en pedagog frågar efter dag och färg. Barnen som kan och vill räcker upp handen.

Idag vågade mitt barn räcka upp handen. Hon svarade "wan paruhat" och jag är stoltaste mamman. Kanske stoltare än barnet själv! Det var stort. Ett stort steg. Modiga modiga Nora!

Själv kan jag bara färgen på tisdag. Måste kanske öva lite.

onsdag 20 april 2016

Countdown

Hemlängtan? Nej inte någonstans i hela kroppen helt ärligt!

Saknar inga saker hemma. Människorna jag saknar finns där och har det bra. Vi kan ses via skype och vi vet var vi har varandra. (Vi kan till och med sortera tvätt ihop om vi vill!)

Vi har det så bra här. Koh Lanta är en fantastisk plats. Lungt och fridfullt men ändå finns valmöjligheter.

Fantastisk är också känslan att lämna städning, matlagning och tvättning åt någon annan. Vi jobbar inte och har tid att läsa, umgås, upptäcka och träna.

Jag skulle stanna en månad till om jag kunde. Jag skulle göra om den här resan nästa vinter om jag kunde. Jag skulle flytta hit om jag kunde. Jag kan tyvärr inte allt men jag hoppas och tror att vi kommer tillbaka någon mer gång.

söndag 17 april 2016

Koh Haa

Idag åker vi med Kontikis dykbåt "Queen". Vi är cirka tio dykare och tio snorklare ombord. Jag börjar bli riktigt sugen på dykning, det ser verkligen härligt ut. Något att göra när barnen blir större kanske!

Koh Haa är fantastiskt vackert och jag är glad att vi tog oss för detta. Kul att få hänga på dykbåten också.

Underbart väder och noll hemlängtan gör upplevelsen ännu bättre... En vecka kvar.

lördag 16 april 2016

Coco Lanta Resort

Jag fick ett tips om en resort på en annan strand som skulle vara värd ett besök. Det var den! Bra mat, mysig restaurang och bra läge.

Vi hängde kvar och badade i poolen efter att ha ätit lunch. Tyvärr passade det inte våra barn alls så det blev ett betydligt kortare besök än vi hade tänkt oss...

Strandmiddag byttes sedan mot budpizza hemma med goda grannar. Väldigt gott och väldigt trevligt!

Lyxlirare!

Sitter i skuggan vid en pool i Thailand och bokar boende till sommarens Danmarksresa.

Idag blir det utflykt till en annan resort på en annan strand. Och ikväll blir det barfotamiddag på stranden.

Livet är inte så tokigt! (Just det, huset är nystädat och sängarna nybäddade också. Tack tack städteamet!)

torsdag 14 april 2016

Femårskalas!

Harry väcktes av ja må du leva, paket och ballonger idag och till frukost blev det yoghurt, smörgås och legobyggande.

Vi ringde ett skypesamtal till världens bästa förskolefröken Kerstin och kompisarna sjöng för Harry. Han blev lite blyg och sa inte så mycket. Men jag tror att han blev glad!

På eftermiddagen bjöd han alla barnen på resorten på glass. Femåringen sken ikapp med solen när alla kompisarna var här hos honom!

Vi avslutade dagen med mera glass. Middagen intogs på Harrys favoritrestaurang Thaicat och efterrätten bars fram av hela personalstyrkan sjungandes "happy birthday". Lycka!

Det kändes så bra när våran stora lilla kille lutade huvudet mot sin pappas arm och sa "tack för min födelsedag".

onsdag 13 april 2016

Songkran

Idag har vi firat det thailändska nyåret. Lätt det roligaste nyårsfirandet vi har upplevt!

Blött, blött, blött meeen så kul! Alla häller vatten på alla och alla skrattar och är glada. Nora och jag gick längs med huvudvägen hem från skolan. Överallt står det folk och vattentunnor. Många med stora isblock i. Vi fick fylla på våra vattengevär några gånger på vägen.

Hotellet bredvid vårat hade tunnor och en vattentank på en pickup och musikanläggning, perfekt!

Från början var vitsen med vattnet lyckobringande/renande tror jag, nu är det mest en folkfest!

tisdag 12 april 2016

Lunch!

Lunchar med lillasyster i en sala på long beach. Barnfritt, bara vågorna som låter.

måndag 11 april 2016

Yes!

Nybadat och nyduschat träningslinne på tork. Det blev ett sandigt bootcamp pass på stranden idag.

Micke och Sandra är på snorklingsresa idag så först moppade Harry och jag Nora till skolan. Första gången jag körde med båda barnen på moppen. Det funkade det också.

När jag tränade satt Harry i en sala med sin ipad. Lite "winwin" på den, han nöjd, jag nöjd!

Träningsdags!

Efter en förkylning följd av lathet blev det tränings comeback idag. Det var så jobbigt! Åtta övningar, jobba 30 sekunder vila 10. Sex varv med 50 sek vila efter varv 2 och 4.

Den här träningen hålls på Sanuks skolgård. På fotbollsplanen. Om jag lever/orkar så är det bootcamp på stranden imorgon. Också jobbigt men inte riktigt lika intensivt.

lördag 9 april 2016

Happy hour!

Drinkar, ipads, sol och vågor!

Koh Rok

Jag fick en timme ensam med en av de bästa på ön iallafall. Harry valde att vi skulle stanna på stranden när båten gick ut till första snorklingsstället.

Jag skyndade mig att ta massor av bilder när vi var nästan själva på stranden. Det är sjukt fint där! Snorklingen vid stranden är makalös. Lite jobbigt att simma med liten på släp men helt klart värt det när han börjar nynna i snorkeln! Gullunge!

På andra snorklingsstoppet var vi med. Harry hittade ett cyklop som dög och han snorklade på riktigt en stund. Kul! Nora sköter sig helt själv. Hon fixar med cyklop och snorkel i vattnet. Orädd och lugn.

Barnen avslutade med att hoppa från båten. Favorit i repris. De är snabba att simma tillbaka för att komma upp och hoppa igen. Och igen. Och igen.

fredag 8 april 2016

Thaiboxning!

Nora hängde med några andra barn på resorten på thaiboxningsträning idag. Det var, efter en väldigt tuff uppvärmning, kul. Hur kul vet vi väl när det närmar sig nästa pass!

Tröstdrink

Imorgon skulle det äntligen bli verklighet, Nora och jag skulle övernatta i ett tält på Koh Rok. Som jag har längtat, önskat och  drömt om.

Men tyvärr är campingen stängd, de har för ont om vatten. Vattnet är ett problem i stora delar av Thailand just nu (eller alltid men...) Det har inte regnat på väldigt länge och när det regnade regnade det för lite.

Jag inser att mitt problemet är en struntsak i jämförelse. En strawberry margerita före maten och kladdkaka till efterrätt får duga som tröst.

Jag hoppas att vi kan tälta på en strand hemmavid i sommar som kompensation, eller hur världens bästa storasyster?!

Tidvatten

Skillnaden på högt och lågt är otrolig. Förmodligen mest på grund av att det är så väldigt, väldigt långgrunt men i alla fall. Idag var vattnet hela vägen upp till trappan på hotellet. Det ser rätt trevligt ut när alla stenar göms i det turkosa vattnet!

torsdag 7 april 2016

Skolväg!

Inget regn, ingen snö, bara sol, sand och vågbrus!

onsdag 6 april 2016

Phi Phi Islands

Snorklingsresa med lillasyster. Bara hon och jag. Nora blev lite sur men det gick bra ändå.

Resan startade med hysteriska Mayabeach. Sedan följde fin snorkling, söta apor, god mat och fina stränder. Jag är nöjd med resan men kommer inte göra den igen.

Det allra bäst kan ha varit lunchen. Exakt samma mat som serverades sist vi var på utflykt men att få äta den i lugn och ro och att bara ha sig själv att ta hand om. LYX!

Check

Till slut hamnade även jag på Maya beach på Phi phi island. Nu är det gjort. Tusentals båtar och människor. Jag är inte särskilt imponerad. Meeen! Det fanns tält. Att stanna där och ha stranden för sig själv när alla båtar åker skulle vara fint!

måndag 4 april 2016

Smoothiekille

Banan, mango, lime och yoghurt. Gott men inte perfekt, fler försök lär det bli.

Vi har en mixer i huset så nu kan vi göra god frukost/mellis dryck hemma. Lyx!

Harry och jag gick över vägen och handlade en ananas, en mango, två lime och en stor klase minibananer för en hundring. Dela med fyra för att omvandla från bath till svenska kronor. Också lyx!

söndag 3 april 2016

Varför inte?

Tropisk förkylning är nog inte värre än någon annan förkylning även om det känns så just nu...

Det är jag som är sjuk. Värk i leder i hela kroppen och orkeslöshet. Snorig och ont i halsen. Stackars mig!

Noras urin har kontrollerats idag och det var mycket bättre. Hon ska äta sina piller i fem dagar till bara. Skönt!

Jag funderar på att plocka mig några kokosnötter och tillverka en lampa nu när jag inte orkar vara ute i solen/värmen. Ganska snygg faktiskt!

Bamboo beach

Dagens lunchställe bjöd på fin utsikt i form av en, för oss, ny strand.

Nora och Micke startade dagen med familjeträning på stranden. Gemensamma lekar till uppvärmning och sedan hinderbana för barnen och betydligt tuffare träningsövningar för de vuxna. Jag tror att de hade kul!

Efter det hade vi bokat utflykt med favorit farbrorn. Nationalparken var utflyktsmålet. Vi träffade apor och vi badade i havet men lågvatten och maneter gjorde inte badet så inbjudande.

Vi gick till fyren och kollade på utsikten samt letade geocache. Vi hittade ingen skatt trots att vi mötte en annan cachare där som letat en lång stund före oss.

Utflykten tog slut samtidigt som det medhavda vattnet. Hemresan blev ren transport då min förkylning åter tog död på mig. Tröttsamt!

fredag 1 april 2016

Huskatt

Säg hej till Sam. En av tre katter på resorten som jagas flitigt av resorten 52 barn... Inte konstigt att han smiter in och lägger sig ibland.

Beställning

Ett glas kallt vitt vin i köket. Vin från Sverige. Eller iallafall inköpt i Sverige och levererat till Thailand av lillasyster. Taaack!

Vi bor jättebra här i huset. Nära till poolen, lekvänlig gräsmatta utanför och bara ett stenkast till restaurangen och stranden. Nöjd!

Klong Nin

Ny dag, ny strand!

Det har blåst in lite stenar och skräp på våran strand. Och maneter. Vi var lite osäkra på om vi skulle våga göra en utflykt till en annan strand igår eller om det skulle vara ännu värre där.

Väl framme på Klong Nin visade det sig vara alldeles fantastiskt underbart! Lång, fin, vit sandstrand med kristallklart vatten.