tisdag 31 maj 2016

Inte så glassigt!

Lilla hjärtat har feber och prickar. Många prickar. Igår var han ganska pigg idag är han väldigt hängig.

Koppor i munnen är inte skönt. Isglass till frukost, vaniljglass till lunch och milkshake till mellis. Cola med is, vatten och saft har han också fått i sig.

Snart är det över. Klen tröst för den som är fem år...

lördag 28 maj 2016

Dovrasjöar

Utflykt med mina barn, storasyster, syskonbarn och mor idag. Uppehållsväder efter ett par regning dagar, bra planerat!

Det var en trevlig promenad trots att det efter hemkomst visade sig att kusin E hade feber och Harry vattkoppor. De var lite hängiga men knallade på fint ändå...

tisdag 24 maj 2016

Livsviktigt!

Vi struntar i alla måsten och lever livet!

Efter skola/förskola blev det bad och lek. Micke fixade mat när jag sprang. Efter maten cyklade vi. Första stoppet var Mickes arbetsplats på gatan bredvid våran. Ett hål med grävmaskin och vatten, spännande! Vi cyklade snart vidare (Micke fick åka dit och fixa lite senare, pumpen hade stannat.)

Vi såg inga älgar på gärdet där de brukar hålla till där gick istället ett par tranor. Och på vägen låg en överkörd men lite levande huggormsunge. Harry fick i uppdrag att avliva den. Modigt tycker jag.

Efter det tog vi några varv på crossbanan. Det lilla barnet som inte riktigt orkar cykla på vägen fick fart och drog iväg. Tre varv mot storasysters två. Där ser man vad motivation och glädje gör för resultatet...

På vägen hem plockade vi blommor och studerade smultronplantor. Syrenerna hittade vi dock hemma i trädgården!

måndag 23 maj 2016

Simskola

Jag gissar på runt 15 grader i vattnet. Harry simmar som aldrig förr. Simtagen sitter som ett smäck, det är väl bråttom till kanten i det kalla vattnet!

Thaihylla!

Fyra fotoböcker i rad på tavellisten över soffan i vardagsrummet.

Nyaste boken kom idag och den är underbar! Så många fina minnen. Jag gillar verkligen våra (mina!) fotoböcker. Har ni inte provat än så är det dags. Kul att skapa och roligt att ha.

lördag 21 maj 2016

Vuxentid!

En oplanerad lördag som såg ut att bli fruktansvärt tråkig. Noras prickar är torra och fina men hon har inte riktigt förlikat sig med dem så hon vill helst bara vara hemma. Kul... Jag har varit hemma hela veckan och känner mig typ klar med det.

Det slutade med att jag lämnade familjen hemma och hamnade i Lindesberg på plantmarknaden där. Jag handlade inte så mycket, trädgården har liksom ingen hög prio hemma hos oss just nu. Men vilken lyx med vuxentid! Kaffe och räksmörgås på cafe och en hel eftermiddag ihop med en god vän. Underbart! Tack för idag!

fredag 20 maj 2016

hitta Nemo!

Den här bilden har Nora tagit på anemoner och clownfiskar. Kolla efter små vita streck så kanske ni hittar Nemo och Nemos pappa!

Frukostkillen!

Känner ni Harry? Killen som vaknar före sju och tjatar om frukost. Nu fixar han den själv! Stoltare än en tupp kom han in till mig i sängen med två smörgåsar. Kvar på bänken i köket: Smörpaketet och vidöppen brödförpackning...

måndag 16 maj 2016

Datatid

Fotobok. Fotoframkallning. Skolavslutningskläder. Resebokning. Mattesajt. Jag har hunnit med en del surf när skruttan varit sjuk. Nu tror jag att jag är klar. Blir hon frisk då? Hjärtat mår verkligen inte bra och då har det inte ens börjat klia...

Senaste surfet: ombokning av Danmarks/Legolands resan. Tackar posten för det trevliga midsommarschemat som gjorde det möjligt!

söndag 15 maj 2016

Pricken!

Min stora fina tjej blir prickigare och prickigare. Ett tiotal koppor i ansiktet och ett femtiotal på överkroppen. Vi smörjer och hoppas att det inte ska klia för mycket.

Lillebror är prickfri så en fortsättning är väl att vänta...

lördag 14 maj 2016

Redo!

Poolen är rengjord och snart påfylld. Trädgårdsmöblerna är framplockade och nya solstolar inköpta. Välkommen sommar!

Vi ser dessutom ut att tajma lågtrycket med vattkopps-vab. Fab...

Med smak av Thailand

Jag drack en shake med citron, morot och ingefära när vi var i Thailand. Den innehöll förmodligen en hel del socker också. Den här hemma varianten består av apelsinjuice, morot och ingefära. Endast. Mixa med is och njut!

måndag 9 maj 2016

Minivättern on tour!

Igår cyklade barnen "Vätternrundan" vid Ok-stugan. Härligt väder och glad stämning.

För Noras del slutade det med en sönderskrapad rygg/axel/armbåge. Det hade kunnat varit värre men hon väldigt ont och är öm i kroppen.

lördag 7 maj 2016

Deltävling 1

Det körs tre tävlingar om året på Venabanan i Laxå. Alla utgör de en del av Venacupen. Idag är första tävlingen för i år och vi är givetvis på plats.

Vägen hit har varit lång. Många, många garagetimmar har pappan lagt på denna tävling, mamman har inte varit så munter...

En finfin tredjeplats blev det till slut så nu känns det lite bättre.

Kvarntorpshögen

Igår hängde jag och barnen med till kusin E:s ridskola. Det blev en promenad i skogen bakom ett led med ponnysar.

Sedan åkte vi till Kvartorpshögen. Trappan upp, fika på toppen, slalombacken ner. Sedan satt syster och jag i solen en lååång stund. Barnen lekte och lekte och lekte. Härligt!

onsdag 4 maj 2016

L O V E !

Ljuvligt!

Sol och underbart vacker eftermiddag i Trystorps ekäng.

Mamma, jag och mina två små hjärtan stack dit efter skola/förskola/jobb/sovning. Barnen ville inte alls. De har varit där förut tycker de... Väl på plats var de ganska nöjda trots allt.

Själv får jag ont i bröstet av allt det vackra.  Vitsippsängar och gigantiska ekar i strålande sol. Svårslaget!

måndag 2 maj 2016

Bra start!

Min arbetsvecka börjar med sovmorgon, sol, kaffe, fågelkvitter.

Gräsklippning, rensning och trädgårdsmöblerna fixar vi en annan dag!

söndag 1 maj 2016

Livsnjutare

Igår firade vi valborg med vänner och brasbesök. Fyrverkerierna såg vi från Noras sovrumsfönster, bra tajmat!

Idag har vi kalasat för sista gången för den här gången. Tårta, kakor, paket och trevligt sällskap precis som det ska vara!

På förmiddagen körde barnen cross. Premiär för Nora på hennes nyservade hoj. Kul! Tack snälla morfar Jan! Vi tyckte nog alla att det var kul och det var ju faktiskt riktigt skönt ute.