söndag 26 juni 2016

Hemma!

Helgens bästa? Att Harry tydligen passerat 120 cm (i skor) och fick åka ALLA karuseller på Legoland.

Fina stränder, varm och solig midsommarafton, alla broar, Stena Jutlandica, Göteborg skärgård och hotellfrukostar var inte heller fel.

Helgens sämsta? Allt gnäll. Kan inte barn (och män) bara vara glada för det vi har och gör istället för att alltid vilja ha mer.

Det har varit en tuff helg med många mil i bil och långa dagar men vi har haft det jättebra! Vi är nöjda!

Fredrikshamn

Palmestranden i Fredrikshamn. Vi hann inte till Skagen. Detta var helt okej. Säkert toppen när det är varmt och inte regn i luften. Vi har otur med danskvädret, bättre hemma.

lördag 25 juni 2016

Strand!

Drygt en timmes promenad blev (det tur och retur). Allt för att se en strand. Typ. Jag gick lite för att det är skönt också.

Två dagar på legoland är avklarade och alla är lite trötta. Jag valde frisk luft medans familjen valde hotellrumshäng. Vädret är sådär, dvs bästa promenadvädret.

Geocacherna gömde sig väl. En järnväg och två jättebranter satte stopp för letandet. Synd. Jag vill gärna hitta en innan vi lämnar landet.

Danmark

Trycker man in ett legolandbesök på enbart en långhelg är detta vad man hinner uppleva av Danmark... (En kort promenad runt hotellet med en lego Chima krigare som sällskap är bättre än det bästa!)

söndag 19 juni 2016

Bergslagsleden

Igår var det tänkt att storasyster, jag och våra tjejer skulle gå en halv etapp på leden och sedan sova i ett vindskydd.
Vi tog två bilar med packning och åkte för att reka. Vid vindskyddet mötte vi två glada dagsvandrare, ett tält OCH packning  i skyddet. Upptaget skulle man kunna säga.
Vi planerade snabbt om och hamnade istället med ett tält i en skog vid en sjö. Det blev ingen vandring men det blev väldigt trevligt ändå. Natten var väl blåsig för vårt dåligt förankrade tält i sanden. Yttertältet fick knytas fast i stockar, vedsäckar och kylväskor...

fredag 17 juni 2016

Utflykt!

Veckorapport!

Grottutforskning i Torekulla naturreservat.

Barnens hinderbana i Örebro. 13 hinder + gatlopp mot gladiatorerna! Lycklig tjej! (Detta fick hon i födelsedagspresent.)

Lekparksbesök. Mest bara linbanan kvar.

Den här helgen inleddes med att barnen och jag skippade EM och drog till Djupadalsbadet i Kumla på eftermiddagen. Vi var inte helt själva, bara nästan! Efter det lite gott i tvsoffan.

onsdag 8 juni 2016

Bitormar

Japp, jag har sett en idag också. En bebis med sicksack mönstrad rygg. Jag är rädd för ormar. Väldigt rädd. Så rädd att jag tidigare låtit bli att träna löpning på stigar i skogen.

Nu ska jag ge det en chans och hittills går det sådär... Inte nog med att det går tungt och långsamt i skogen, jag ska dessutom lära mig att springa med rädslan. Maxpuls löpning borde väl vara bra för kondisen?!

söndag 5 juni 2016

Systra mi!

Ett dygn med världens bästa storasyster. Vi började med Gallaberget trailrun igår eftermiddag. Jag sprang 6,2 km långsamt och hon sprang 10 km toksnabbt. Efteråt premiärbadade vi i sjön. Varmare än jag trodde!

Kvällen och natten tillbringade vi i Vargavidderna och förmiddagen ägnades åt geocaching.

Underbart! Trött men lycklig!

Morgonsol

Natten har tillbringats i vindskydd i Vargaviddernas naturreservat. Gårdagskvällen var varm och skön och alldeles underbar. Natten lite kylig, obekväm och läskig. Jag drömde till och med om rovdjur. Nu känns det bättre igen. Sol, fågelkvitter och en brasa. Dock känns göken jävligt överskattad. Det har kokoat nästan hela natten.

torsdag 2 juni 2016

Kvantitetstid

"Vi är starka killar mamma är en fläskfile"

(Jag hade precis lärt honom att ramsa mamma är bäst killar är ruttet fläsk.)

Det kommer oändligt många roliga och gulliga komentarer från honom nu. Blandat med gnäll och gråt förstås, han har vattkoppor överallt stackarn!

onsdag 1 juni 2016

Frestelser...

Nora och jag hämtade medicin på apoteket till Harry igår. På recept. Idag hämtade vi till pappan. Också på recept. Mikael 41 har fått vattkoppor. Ingen av killarna var särskilt magisk trots allt. (Harry ville gärna tro det när han klarade sig från kopporna när Nora fick dem.)

Frestelsen var de vita små kölapparna på apoteket. De började dyka upp lite här och var på eftermiddagen. På något sätt lyckades hon tydligen plocka med sig en hög tummade nummerlappar hem som det sedan lektes flitigt med. Söt "kupp". Önskar att hon hade vågat fråga först dock.

Nu håller vi tummarna att det är mirakelpiller och att grabbarna snart är krya igen!