fredag 27 mars 2009

hälsoprojekt

Vi fick erbjudande på jobbet om vara med i ett hälsoprojekt. Det är en tjej som tidigare jobbat där men som nu utbildar sig till hälsoutvecklare som ska ta hand om oss. 16 st anmälde sig och jag är en av dem.

I onsdags var jag och gjorde min hälsoprofil, mätte skelettet, vikt, midja, puls mm. Mitt mål under de sex veckorna projektet håller på är att motionera mer än förut och förhoppningsvis bränna lite fett samt bygga några små, små muskler...
Snö som faller och sorgearbete är inte de bästa inspirationskällorna till motion för mig vill jag säga, men jag ska försöka, det lovar jag.
M och jag hade gemensamt nyårslöfte, äta bättre, röra oss mer. Jag trodde att det skulle bli som vanligt, man försöker ett tag och sedan rinner det ut i sanden, men vi har faktiskt lyckats! Snart tre månader har vi kämpat, försöker äta mindre portioner, mindre snacks och godis samt motionera lite mera.
-8 kg visar vågen för mig. Helt otroligt! Målet var -5 kg, med lite mer muskler på kroppen är det nog ett rimligt mål. M har tappat ungefär samma antal kilon, han hänger dessutom på gymmet mååånga dagar i veckan.
Igår blev det promenad, cykling, löpning samt utfallssteg och situps för min del, idag blir det nog... Ingenting! Ge mig motivation någon!! Planen var att jag skulle vara i skidbacken nu och det är den enda träningen jag är sugen på... Kvällsåk i Storstenshöjden någon?!

2 kommentarer:

Hanna sa...

Men hallå, -8 kg. Vad vägde du innan egentligen??? Dags för en ny vägning hos mamma kanske.
Kram

Malin sa...

Startade på 65kg efter all jul och nyårsmat (hmm, var visst lite magsjuk innan men det tog inte nämnvärt på vikten...)