torsdag 23 april 2009

bloggvila

Jag har inte riktigt varit i bloggform. Dagarna har rullat på och blivit till en vecka. Här kommer en liten rapport, jag hoppas på att vara lite mer frekvent från och med nu...

Under den veckan har jag varit till Ullared, resan blev inte riktigt som planerad men det gick bra tillslut iallafall... Många nya prylar blev det, bla vita lampfötter. 100:-, vi har mååånga likadana nu men det gör inget för jag är kär i dem!
Trystorp, med ekarna och vitsipporna, har vi också besökt. N och jag tillsammans med Kumla kusinerna, inte heller det planenligt, men ändå trevligt. Tivedskusinerna: vi får ta det en annan gång, i sommar kanske?
I tisdags var "hälsoprojektet" till Kyrkskolan på spinning, jag hade med min mamma som också ville prova. Jag har nog aldrig förut varit så svett som jag var efter timmen i det rummet. Tyvärr tog luften slut och det blev väl varmt i lokalen, tokdumt att vi inte öppnade fönstren...
Det var jobbigt men ingenting för mig. Jag tyckte det var svårt att ställa in lagom tungt motstånd, kollade på klockan hela tiden för att försöka lägga upp passet för att orka hela tiden men ändå ta ut mig. Superbra att ha fått prova, det är jag glad för!
Vi har haft två pass på dagtid den här veckan också. "Core" och "hemövningar".
Jag vet inte hur jag ska förklara Core, ni får googla! Vi tränade mest mage, rygg, lår och det är väl lite det det går ut på. Bålstabilitet som Tess (projektledaren) säger. Många bra grejer som jag tar med mig hem, oj vilken hållning jag kommer att få :-) Tim som visade oss var duktig, visade bra och var tydlig och lugn.
Hemövningar är det jag har varit mest sugen på och nu börjar det vara dags att sätta fart och göra dem... Jag har fått massor av inspiration, tips och kunskap så nu är det bara att sätta fart! Jag gillar pilatesbollen, idag har jag lärt mig att gilla gummiband också.
Det är otroligt vad mycket man kan göra med dessa "redskap", tack ESAB för den julklappen! (Vi fick Noblecard, ett presentkort där man kan välja mellan olika prylar, jag valde ett fitness-set (för honom, för jag ville ha en grå boll, inte lila!).
Idag har Mr M varit till frissan med N. Nu är hon nyklippt och fin inför födelsedagen i morgon.
Nu ska jag gå och hänga tvätt innan det är dags att bädda rent i sängen och krypa ned, blir lite sent ikväll och det passar ju bra, då kan jag minnas hur det var för exakt två år sedan...
Vid den här tiden kom vi in till förlossningen. Jag fräste åt sköterskorna att jag minsann redan varit där och redan hade blivit vägd och allt det där! Fyra timmar efter det är hon född, min lilla prinsessa. 3660g och 51,5 cm, "åh vad liten" var det första jag sa när hon kom upp på min mage. Sedan bajsade hon på mig och lakanet som jag sedan låg kvar på i ca tre timmar...
Under de timmarna syddes jag bla, "flertalet" inre och yttre stygn står det i journalen. Jag använd nog mer lustgas under den tiden än under hela förlossningen, jag kommer ihåg tre saker jag kläckte då: 1. sy ihop, hon ska iallafall inte användas mer 2. är det korsstygn eller?! 3. blir det bättre än innan?! (Sköterskan mumlar då "det vet ju inte doktorn" var på jag svarar "joho! han har varit där förut!" och visst, efter två vaginalaultraljud i v30 och 6h innan förlossningen och ett klipp vid förlossningen så borde han ju ha koll!!!)

3 kommentarer:

Hanna sa...

Du är rolig du! Bra blev det ju iaf, ja N alltså!
Kram

Mia Kranberg sa...

Vi läsare är glada att du är tillbaka med bloggandet i vilket fall som helst, även om vissa av oss inte känner dig alls=) Sy ihop hon ska iallafall inte användas mer? Det var verkligen roligt sagt, jag sa något liknande när jag fick min dotter för två år sen på torsdag faktiskt, när min man kom in och sa, jag vill ha en till snart, så hade jag tydligen sagt något om att ja men då kan ni väll sy dit den på honom när ni ändå är där nere och syr?...och jag hade tydligen varit helt allvarlig! Tack för en jättefin blogg!
/Mia

Malin sa...

Åh vad trevligt med okända läsare som ger sig tillkänna! Riktigt bra kommentar "sy dit den på honom" haha! Dina ord värmer, tack tack! /Malin (storasysters också såklart!)