torsdag 7 maj 2009

en vanlig dag...

...I Noras liv!

Allt går så fort, det händer någonting hela tiden. Läs om en dag hos oss, eller strunta i det om du vill, detta är mest för att jag ska komma ihåg hur det var. Kunna läsa om ett år och tänka "jaa! så var det ju!"

Uppstigning runt sju. Hjälper till att ge Melker mat, attans om någon gör det utan att säga till! Frukost halv åtta, åtta. Äter inte mycket men vill ha allt som alla andra har (inklusive kaviar som hon inte tycker om...).
Pular och leker själv riktigt bra. Tar på och av Pippidockan kläderna. Matar Nalle Puh nallen, provar sina skor på lilla dockan. Tar på allihopa varsin byxblöja, även en runt ena foten på sig själv... Så kan det hålla på i timmar faktiskt. Inga bilar här inte!
Klockan tio ungefär rasar världen samman, ingenting är bra och det är bråttom, bråttom att få något att äta. Vi käkar frukt så klart, precis som på dagis! Sedan är det ganska kinkigt fram till lunch klockan 11.30. Serveras rätt mat äter hon som en häst (kall vitlökssås är bästa!). Gillas inte maten så äts det ingenting, det är "blä!".
Efter maten är det vagnen som gäller och efter ca fem minuter sover hon gott. Drygt en timme har mamman och pappan det lugnt och stilla sedan är det en liten vrångis som kallar på uppmärksamhet. Helst skulle hon vilja ligga kvar i vagnen men samtidigt vill hon inte vara själv.
Innan mellanmål blir det mera lek. Oftast är det en docka eller två som ska åka vagn eller bäddas ner. Det nyaste är att de måste tvättas, gärna i handfatet på toaletten under rinnande vatten...
Klockan 14.30 petar vi i oss något, gärna smoothie men bara om den är riktigt fruktig och söt!
Fram till middag klockan 17.30 leks det helst nära lek, vara med mamma och pappa lekar. Nora hjälper till med disk, potatisskalning, upphällning av ingredienser osv. Mamman tycker mest att hon ställer till men förhoppningsvis lär hon sig något av det. Att vara med pappa är det bästa! Skrota runt i garaget och pilla med mejslar och tvättsvampar är riktigt roligt.
Middag äts ofta med god aptit (hungrig så klart med tanke på hur mycket hon äter under dagen). Efter maten är vi pigga och glada. Ett dopp i nya badbaljan kan det bli så här dags och det tackar tjejen inte nej till! Det simmas, plaskas och "kokas kaffe", till och med hårtvätt går ganska bra!
Klockan nitton är det vällingdags och efter det tandborstning och pyamas. När vi lägger lilla älsklingen, säger godnatt och går ut somnar hon bums. Sover sedan hela långa natten i sin säng. Vaknar ibland på morgonkanten och kommer till "mammassäng" ibland med famnen full av snutte, kudde och täcket! Älskade lilla ungen!
(Fem dagar i veckan är dock en vanlig dag en dag på förskolan med "Ollie", "Emli", "Ajsa"(de barn som jag hört att hon nämnt här hemma) "Ann", "Ara" och "Nina", "Betta" (fröknarna som hon pratar om!)

Inga kommentarer: